vipiusz Napisano 7 Wrzesień 2009 Autor Napisano 7 Wrzesień 2009 Witam. Pracuję obecnie na prospektorze. Chciałbym kupić wykrywacz cena=jakości - chcę wydać 1000-1200zł. Szukam głównie militarki - głębokość penetracji ważna. Sprzętu jest masa, co polecicie za tę kwotę. Zależy mi na fachowej poradzie kogoś kto używał kilku detektorów.
BRAT_MIH Napisano 7 Wrzesień 2009 Napisano 7 Wrzesień 2009 Jeżeli chodzi o militarkę nie ma aż tak dużego wyboru chyba, co ? Rutus Draco ?
armand Napisano 7 Wrzesień 2009 Napisano 7 Wrzesień 2009 Jeżeli szukasz militarki, to szukaj wykrywacza z pracą statyczną - duże zasięgi. Jeżeli go znajdziesz, to spytaj się, czy dany wykrywacz ma dyskryminację na pracy statycznej, tak jak Prospector. Chyba, że nie jest Ci potrzebna dyskryminacja na statyku, bo kopiesz wszystko. Większość wykrywaczy ma jedynie opcje ALL METAL, czyli bez dyskryminacji. Jak go znajdziesz, to spytaj się o jego zasięgi i porównaj do zasięgów [w powietrzu] podawanych przez producenta Prospectora. Zasięgi w powietrzu łatwo sprawdzić sposobem podręcznym. Nigdy nie opieraj się na zapewnieniom sprzedającego sprzęt używany, zawsze opieraj się na wykonaniu doświadczenia i pomiarach. Uważaj na zachodnie dynamiki, prawie wszyscy na forum je mają,będą je polecać, szczególnie ich sprzedawcy na A... rzadko który ma opcję statyka. Wg mnie jedynie używany 5900 lub 6000 będzie lepszy w podanej cenie [?], były szczegółowo opisywane w Odkrywcy. Zasięgów maksymalnych Rutusa nie znam, zapewne koledzy z forum podadzą Ci je.
vipiusz Napisano 8 Wrzesień 2009 Autor Napisano 8 Wrzesień 2009 Dzięki za info, słyszałem o rutusue, o HS-3 od pana Smętkowskiego. Mam ciekawe namiary, interesuje mnie zasięg i głównie zasięg. Pewnie magnetometr lub georadar by się przydał.... :)
armand Napisano 8 Wrzesień 2009 Napisano 8 Wrzesień 2009 HS-3 nie ma większego zasięgu od Prospectora ze standardową sondą. Większy zasięg możesz uzyskać z sondą 37 cm.
lew_1988 Napisano 8 Wrzesień 2009 Napisano 8 Wrzesień 2009 Używany Solaris albo smetek i na piwo zostanie. Innymi polskimi wykrywaczami sie nie sugeruj bo mozesz potem miec głeboką depresję jesienną.
lew_1988 Napisano 8 Wrzesień 2009 Napisano 8 Wrzesień 2009 Solaris ma tryb dynamiczny statyczny i oba naraz do militraki bardzo dobry drobnicę też ciągnie. Zasiegami podawanymi przez producentów sie nie sugeruj ponieważ i tak w terenie trudno uzyskać takie same warunki jak do testu, jedynie praktyka weryfikuje skuteczność wykrywaczy.
Mruk Napisano 8 Wrzesień 2009 Napisano 8 Wrzesień 2009 kumpel używał prospectora, dodam że użytkownik zaawansowany w temacie, i prospectora nigdy nie bedzie nikomu polecał, tylko rutus albo HS, z rodzimych wykrywaczyPZDR
albertus32 Napisano 8 Wrzesień 2009 Napisano 8 Wrzesień 2009 za 1200 mozna kupic uzywana, na gwarancji proxime..
lew_1988 Napisano 8 Wrzesień 2009 Napisano 8 Wrzesień 2009 Nieczęsto sie pojawiaja uzywane w tej cenie proximy. Za te pieniadze to jeden z najsensowniejszych wykrywaczy mało kto się chce ich pozbywać.
Swiety82 Napisano 8 Wrzesień 2009 Napisano 8 Wrzesień 2009 Jest jeszcze jakiś tańszy model Rutusa, chyba Draco... taka prostsza proximka.
papi Napisano 8 Wrzesień 2009 Napisano 8 Wrzesień 2009 witam proxime kupiłem nową prosto od producenta za 1200zl. fakt ze z rutusa to juz mój 4 zakup moze dlatego taka cena . ale zawsze możesz powiedzieć że już wcześniej kupowałeś od rutusa Pozdrawiam papi
vipiusz Napisano 21 Październik 2009 Autor Napisano 21 Październik 2009 HS-3 z cewką 40cm albo Proxima standard - no i nie wiem jaki kupić. Proxima wypiszczy" kolor na gł. 1m - np. łuska dużego kalibru? ...jezeli by nie rozdzielać poszukiwania pod kątem żelastwo, kolor - np. mamy zakopaną skrzynie z drewna w okuciach metalowych - co będzie lepsze? Proxima czy HS-3dzięki za wszelkie info.
albertus32 Napisano 21 Październik 2009 Napisano 21 Październik 2009 możdzierz napewno wypiszczy i to na dynamiku, sam wykopałem taki na około 1m.
vipiusz Napisano 21 Październik 2009 Autor Napisano 21 Październik 2009 ...na dynamiku? - aż boję się pomyśleć co zrobi na statyku... zastanawiam się... czy wypiszczy (Proxima) zasobnik na 1.60m - bo to ustrojstwo pokryte, albo wykonane z ebonitu i czy ebionit nie przeszodzi??? ... może jednak proxima, zadzwonie i pogadam z producentem jednego i drugiego sprzętu, zestawie informacje z wpisami od Was i podejme decyzje - no i żeby szybko wiosna przyszła... :)
vipiusz Napisano 29 Grudzień 2009 Autor Napisano 29 Grudzień 2009 Zrobiłem sobie prezent na święta - Rutus Proxima i to w dodatku za 1250zł nówka, (przy obecnej promocji + rabat)... topniej śniegu, słońce grzej coraz mocniej i już się nie moge doczekac szukania w nowym sezonie...
Brzęczyszczykiewicz Napisano 29 Grudzień 2009 Napisano 29 Grudzień 2009 Wyprzedaż rocznika 2009 ruszyła :)))Ostrożnie z szukaniem na statyku, bo jak wieść gminna niesie Proxima jest w stanie wykryć żelazne jądro Ziemi ;]Teraz już wiem skąd te fałszywe sygnały w XLT. To nie były fałszywe sygnały, tylko zalegające na dnie pacyfiku metalowe konkrecje maskowane jądrem Ziemi!
Martin Napisano 30 Grudzień 2009 Napisano 30 Grudzień 2009 a mnie wieść gminna doniosła :) , że XLT nie dosyść iż wykrywa żelazne jądro ziemi to podaje jeszcze jego dokładny skład chemiczny i wyjaśnia wszystkie niezbadane do tej pory wątpliwości co do jego budowy :)PozdrawiamMartin
Brzęczyszczykiewicz Napisano 30 Grudzień 2009 Napisano 30 Grudzień 2009 Do tego fragmentu menu akurat nie dotarłem. Co przycisnąć? :)
lew_1988 Napisano 31 Grudzień 2009 Napisano 31 Grudzień 2009 Wyłączyc autoironię w głowie trzeba i wszystko działa jak nalezy..;)
fiskars Napisano 31 Grudzień 2009 Napisano 31 Grudzień 2009 Co moga ci znawcy" doradzić, dziecinada oblega to forum i zaraz ci głowe zasuszą jakąs proxima albo jakims 3 lata walkowanym gareteem 250.Nie słuchaj nikog,kieruj sie sam intucją.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 31 Grudzień 2009 Napisano 31 Grudzień 2009 Lew, autoironię akurat należy włączać i do tego podkręcać na ile się da! To chroni przed wpadnięciem do zgrzebnego wora smutasów i frustratów :)
lew_1988 Napisano 31 Grudzień 2009 Napisano 31 Grudzień 2009 Ale wtedy jak tak ja podkecisz to grozi Ci, że zostaniesz postrzegany przez ludzi jako zwykły pajac..
lew_1988 Napisano 31 Grudzień 2009 Napisano 31 Grudzień 2009 Oczywiscie nie mam nic do ciebie brzeczyszczykiewicz. fiskars, nie każdegio stac na mercedesa S, niektórzy wola jeżdzić Volkswagenem golfem IV . Rutus i garret w swojej klasie są całkiem przyzwoite, temat jest wykrywacz do w przedziale 1000-1200zł więc o co Ci biega? poczytaj dokładniej tematy zanim zaczniesz tutaj tworzyć takie teorie. Widziałem sporo wykrywek z kilkoma się zmierzyłem w terenie. Proxima dawała sobie rade, wiadomo czasem jest lepiej czasem gorzej to zalezy od szczęscia i umiejetnosci. Ostatnio mi znajomy dał łupnia solarisem... Porównywalna też jest cibola na kolorek (w tej cenie tylko uzywana)a na militaria wielkiej alternatywy w tej cenie nie ma uważam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.