Skocz do zawartości

kto rozpętał II wojnę wyłącznie.

Rekomendowane odpowiedzi

Prezydenci Rosji i Izraela, Dmitrij Miedwiediew i Szimon Peres wydali we wtorek wspólne oświadczenie z okazji 70. rocznicy wybuchu II wojny światowej, w którym wyłączną odpowiedzialnością za jej rozpętanie obarczyli władze nazistowskich Niemiec.

Miedwiediew i Peres ogłosili wspólny dokument po swoich rozmowach w Soczi, nad Morzem Czarnym. Izraelski przywódca przebywał we wtorek z roboczą wizytą w Rosji.

Wyrażamy głębokie oburzenie z powodu prób negowania ogromnego wkładu, wniesionego przez naród rosyjski i inne narody Związku Radzieckiego w zwycięstwo nad hitlerowskimi Niemcami" - oznajmili prezydenci.

Miedwiediew i Peres wyrazili też oburzenie z powodu prób negowania zbrodni Holokaustu, dokonanych przeciwko europejskim Żydom, ludobójstwa przeciwko nim, które ostatecznie zostało powstrzymane przez Armię Czerwoną i wojska aliantów". (PAP)

dla mnie to i tak nie jest zdanie bezstronne, czysta stronniczość i próba umywania rąk"..

gdzie ten iegnacy ratować świat" związek (zd)radziecki był 17 Wrzesnia 1939 ?

o tym jakoś nikt w artykule nie wspomniał..
W Katyniu też ie ginęli" niewinni ludzie, Polacy, polscy Żydzi..

wymiotować się chce czytając te pseudopolityczne wypociny..
Wszyscy szerzą poprawności i niezłomną przyjaźń.. tja..
tylko gdzie ona była jak jedni drugim przystawiali do głowy broń..

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora 8total4 14:59 18-08-2009

To byli Niemcy ? Poważnie ?
O ja cie pierdziele, ja cały czas myślałem że za wybuch wojny i holokaust była odpowiedzialna koalicja Burkiny Faso z Trynidadem i Tobago. Jestem zszokowany.
I po to zebrały się głowy dwóch państw, żeby wydać takie oświadczenie ?
Fajnie jest być prezydentem.....

W gruncie rzeczy Rosja wcale się nie zmieniła. Dalej chcą wciskać ludziom kit, że ZSRR był tylko biedną ofiarą bandyckiej napaści Niemców i nie brał udziału w II wojnie przed 1941. Jest to jawne przeistaczanie historii według własnych interesów.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie