a.korbaczewski Napisano 18 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2009 Prezydenci Rosji i Izraela, Dmitrij Miedwiediew i Szimon Peres wydali we wtorek wspólne oświadczenie z okazji 70. rocznicy wybuchu II wojny światowej, w którym wyłączną odpowiedzialnością za jej rozpętanie obarczyli władze nazistowskich Niemiec. Miedwiediew i Peres ogłosili wspólny dokument po swoich rozmowach w Soczi, nad Morzem Czarnym. Izraelski przywódca przebywał we wtorek z roboczą wizytą w Rosji. Wyrażamy głębokie oburzenie z powodu prób negowania ogromnego wkładu, wniesionego przez naród rosyjski i inne narody Związku Radzieckiego w zwycięstwo nad hitlerowskimi Niemcami" - oznajmili prezydenci. Miedwiediew i Peres wyrazili też oburzenie z powodu prób negowania zbrodni Holokaustu, dokonanych przeciwko europejskim Żydom, ludobójstwa przeciwko nim, które ostatecznie zostało powstrzymane przez Armię Czerwoną i wojska aliantów". (PAP) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 18 Sierpień 2009 Share Napisano 18 Sierpień 2009 dla mnie to i tak nie jest zdanie bezstronne, czysta stronniczość i próba umywania rąk"..gdzie ten iegnacy ratować świat" związek (zd)radziecki był 17 Wrzesnia 1939 ? o tym jakoś nikt w artykule nie wspomniał..W Katyniu też ie ginęli" niewinni ludzie, Polacy, polscy Żydzi..wymiotować się chce czytając te pseudopolityczne wypociny..Wszyscy szerzą poprawności i niezłomną przyjaźń.. tja..tylko gdzie ona była jak jedni drugim przystawiali do głowy broń..Post został zmieniony ostatnio przez moderatora 8total4 14:59 18-08-2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 18 Sierpień 2009 Share Napisano 18 Sierpień 2009 To byli Niemcy ? Poważnie ?O ja cie pierdziele, ja cały czas myślałem że za wybuch wojny i holokaust była odpowiedzialna koalicja Burkiny Faso z Trynidadem i Tobago. Jestem zszokowany.I po to zebrały się głowy dwóch państw, żeby wydać takie oświadczenie ?Fajnie jest być prezydentem..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graudenz 18 Napisano 18 Sierpień 2009 Share Napisano 18 Sierpień 2009 idealnie pasuje http://www.youtube.com/watch?v=I5i5t2J7w1s&feature=related Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 18 Sierpień 2009 Share Napisano 18 Sierpień 2009 W gruncie rzeczy Rosja wcale się nie zmieniła. Dalej chcą wciskać ludziom kit, że ZSRR był tylko biedną ofiarą bandyckiej napaści Niemców i nie brał udziału w II wojnie przed 1941. Jest to jawne przeistaczanie historii według własnych interesów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 18 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2009 a ile państw zaatakowali ruscy w latach 1939- 1941? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 18 Sierpień 2009 Share Napisano 18 Sierpień 2009 6 państw w Europie. Pojechali dosłownie po WSZYSTKICH państwach z którymi graniczyli na zachodzie swoich rubierzy, bądź uzyskali" dostęp do tych granic.Oraz 7-e państwo, to ratnia pomoc" w 1939 dla komunistów w Mongolii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 18 Sierpień 2009 Share Napisano 18 Sierpień 2009 Jak to Kto rozpętał,Franek Dolas oczywiscie!!! :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 18 Sierpień 2009 Share Napisano 18 Sierpień 2009 tak wszystkich oswabadzali ze sznura niewoli, że im się biedne nóżki poplątały i upadli na główki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 18 Sierpień 2009 Share Napisano 18 Sierpień 2009 Eeee, to już wiem dlaczego pali się książki ,wszak każdą historię można przecież napisać od nowa .Oczywiście tak jak komu wygodnie .Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 19 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2009 tak tylko zagaiłem o te napady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.