Jump to content
  • 0

hmm nieśmiertelnik?

senectus

Question

Posted

Trafiło się kiedyś coś takiego, w piasku z kilkoma łuskami od pepeszki. Na pierwszy rzut oka bazarowa pierdoła, ale...

Nie nadużywaj znaków interpunkcyjnych-widać je dobrze również w małej ilości, poprawiam

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 22:03 14-08-2009

10 answers to this question

Recommended Posts

Posted
wydaje mi się, że jest to blaszka noszona na ręku - brakuje łańcuszka z zapięciem
jeżeli chodzi o ang. tłumaczenie, to chyba nie ma problemu ?

so help me - pomóż mi itd

po drugiej stronie, mam problem z tłumaczeniem słowa чуряев"

dalej jest : Władimir Sergiejewicz
Grupa Krwi 1 - jakieś dziwne ichnie oznaczenie grupy krwi :)
Posted
So help me Got (zapewne miało być God), made in USA i te symbole dolarowe,sprawiają wrażenie jakby grawerował to ktoś nie znający angielskiego, pod nazwiskiem,imieniem i otczestwem grupa krwi oznaczona w systemie Janskyego /1,2,3,4 nie A,B,AB,0/ Rosjanie używali tego systemu póki nie odkryto czynnika Rh.Blaszka wygląda jakoś nieprofesjonalnie i odpustowo.Czy w pobliżu miejsca odnalezienia po wojnie nie stacjonowali Rosjanie?
Posted
Senectus, a z jakiej to głębokości wyrwałeś? W jakim stanie były łuski? Bo mi tu coś śmierdzi straganem coś...Na drugim zdjęciu widzę, że ogólnie blaszka zrobiona z szajs metalu" i niklowana bodajże? To jest grawerka a nie bicie? Pozdr
Posted
To cywilna ˝gitolacka˝ powojenna bransoletka jakiegoś Rosjanina, zastanawiam się, może tekst ˝So help me Got- made in USA ˝i dolarki ma wydzwięk ironiczny i jest prośbą o bogactwo do amerykańskiego ˝dolarowego˝ Boga .
Posted
Głębokość nie była duża, łuski były w dobrym stanie. Wykopane to zostało w jamie z której wydobywano piasek, koło wsi którą Rosjanie zdobyli w ciągu jednego dnia. Po wojnie napewno tam nie stacjonowali. Tez mi to wygląda odpustowo, takie blaszki były w modzie gdy chodziłem do podstawówki 20 lat temu. Jest to raczej grawerka i całość niklowana. Kol. abcd ma rację i tak sobie myślę że mógł ją zgubić np. jakiś rosyjski robotnik sezonowy, na początku lat 90 trochę ich było.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information