Skocz do zawartości
  • 0

hmm nieśmiertelnik?

senectus

Pytanie

Napisano

Trafiło się kiedyś coś takiego, w piasku z kilkoma łuskami od pepeszki. Na pierwszy rzut oka bazarowa pierdoła, ale...

Nie nadużywaj znaków interpunkcyjnych-widać je dobrze również w małej ilości, poprawiam

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 22:03 14-08-2009

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
wydaje mi się, że jest to blaszka noszona na ręku - brakuje łańcuszka z zapięciem
jeżeli chodzi o ang. tłumaczenie, to chyba nie ma problemu ?

so help me - pomóż mi itd

po drugiej stronie, mam problem z tłumaczeniem słowa чуряев"

dalej jest : Władimir Sergiejewicz
Grupa Krwi 1 - jakieś dziwne ichnie oznaczenie grupy krwi :)
Napisano
So help me Got (zapewne miało być God), made in USA i te symbole dolarowe,sprawiają wrażenie jakby grawerował to ktoś nie znający angielskiego, pod nazwiskiem,imieniem i otczestwem grupa krwi oznaczona w systemie Janskyego /1,2,3,4 nie A,B,AB,0/ Rosjanie używali tego systemu póki nie odkryto czynnika Rh.Blaszka wygląda jakoś nieprofesjonalnie i odpustowo.Czy w pobliżu miejsca odnalezienia po wojnie nie stacjonowali Rosjanie?
Napisano
Senectus, a z jakiej to głębokości wyrwałeś? W jakim stanie były łuski? Bo mi tu coś śmierdzi straganem coś...Na drugim zdjęciu widzę, że ogólnie blaszka zrobiona z szajs metalu" i niklowana bodajże? To jest grawerka a nie bicie? Pozdr
Napisano
To cywilna ˝gitolacka˝ powojenna bransoletka jakiegoś Rosjanina, zastanawiam się, może tekst ˝So help me Got- made in USA ˝i dolarki ma wydzwięk ironiczny i jest prośbą o bogactwo do amerykańskiego ˝dolarowego˝ Boga .
Napisano
Głębokość nie była duża, łuski były w dobrym stanie. Wykopane to zostało w jamie z której wydobywano piasek, koło wsi którą Rosjanie zdobyli w ciągu jednego dnia. Po wojnie napewno tam nie stacjonowali. Tez mi to wygląda odpustowo, takie blaszki były w modzie gdy chodziłem do podstawówki 20 lat temu. Jest to raczej grawerka i całość niklowana. Kol. abcd ma rację i tak sobie myślę że mógł ją zgubić np. jakiś rosyjski robotnik sezonowy, na początku lat 90 trochę ich było.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie