liha Napisano 4 Sierpień 2009 Share Napisano 4 Sierpień 2009 Niech nie ubarwia. Śpiewał Międzynarodówkę"???????? płakali??? Przy odrobinie wysiłku można odnaleźć w sieci nagranie tej egzekucji i nikt tam nie śpiewa ani nie płacze. liha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 4 Sierpień 2009 Share Napisano 4 Sierpień 2009 na nagraniu nie widac nic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liha Napisano 4 Sierpień 2009 Share Napisano 4 Sierpień 2009 to chyba piszemy o dwóch różnych nagraniach bo w tym widać i słychać....linka niestety nie podam ze względu na nieletnich.liha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 4 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2009 Liha, widać moment wyprowadzania Ceausescu i jego żony a następnie już jest przeskok na strzały a potem na zwłoki. Nie widać, co się działo bezpośrednio przed samą egzekucją. Przynajmniej na tym filmie, który ja widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 4 Sierpień 2009 Share Napisano 4 Sierpień 2009 Fakt Ceausescu rozliczono praktycznie metodami expresowej rewolucji.Osobiście nie przepadam za takimi uwiecznionymi na taśmie momentami historycznymi. Raz przypadkiem obejrzałem film nakręcony po egzekucji Mussoliniego. Wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 5 Sierpień 2009 Share Napisano 5 Sierpień 2009 Żałosny koniec dyktatora. Nie jestem zwolennikiem samosądów ale zasłużył na taką śmierć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowglyn Napisano 5 Sierpień 2009 Share Napisano 5 Sierpień 2009 Uważaj Pomsee! Napisałem post w podobnym stylu i ktoś go wyciął... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maksiu Napisano 6 Styczeń 2015 Share Napisano 6 Styczeń 2015 http://www.polskatimes.pl/artykul/3704904,rumunia-przez-25-lat-nie-rozliczono-zbrodni-rezimu-ceausescu-nowy-prezydent-chce-to-zmienic,2,id,t,sa.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.