liha Napisano 4 Sierpień 2009 Napisano 4 Sierpień 2009 Niech nie ubarwia. Śpiewał Międzynarodówkę"???????? płakali??? Przy odrobinie wysiłku można odnaleźć w sieci nagranie tej egzekucji i nikt tam nie śpiewa ani nie płacze. liha
liha Napisano 4 Sierpień 2009 Napisano 4 Sierpień 2009 to chyba piszemy o dwóch różnych nagraniach bo w tym widać i słychać....linka niestety nie podam ze względu na nieletnich.liha
AKMS Napisano 4 Sierpień 2009 Autor Napisano 4 Sierpień 2009 Liha, widać moment wyprowadzania Ceausescu i jego żony a następnie już jest przeskok na strzały a potem na zwłoki. Nie widać, co się działo bezpośrednio przed samą egzekucją. Przynajmniej na tym filmie, który ja widziałem.
acer Napisano 4 Sierpień 2009 Napisano 4 Sierpień 2009 Fakt Ceausescu rozliczono praktycznie metodami expresowej rewolucji.Osobiście nie przepadam za takimi uwiecznionymi na taśmie momentami historycznymi. Raz przypadkiem obejrzałem film nakręcony po egzekucji Mussoliniego. Wystarczy.
pomsee Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 Żałosny koniec dyktatora. Nie jestem zwolennikiem samosądów ale zasłużył na taką śmierć.
mowglyn Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 Uważaj Pomsee! Napisałem post w podobnym stylu i ktoś go wyciął... ;)
maksiu Napisano 6 Styczeń 2015 Napisano 6 Styczeń 2015 http://www.polskatimes.pl/artykul/3704904,rumunia-przez-25-lat-nie-rozliczono-zbrodni-rezimu-ceausescu-nowy-prezydent-chce-to-zmienic,2,id,t,sa.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.