Skocz do zawartości

2010 . the Pacyfic

Kurt

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 89
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Witam,
Pierwszy odcinek i odrazu akcja , fajnie, myslałem że beda powielać BOB i pokaża przygotowania. Moja opinia - bedzie bardzo dobry ,ale niestety nie bedzie miał klimatu BoB. Aktorzy - zobaczymy możie sie wykaża w dalszych odcinkach. wydaje mi się że u nas jest małe zainteresowanie wojna w tym rejonie, co jest oczywiste. Inny przeciwnik , inny krajobraz, pamietajmy Japs zaatakowali amerykanów.
Czekam na dalsze odcinki.
pozdrawiam

Jest tak a nie inaczej, że zawsze ktoś za wszelką cenę będzie szukał podobieństw między dwoma serialami i nie da się tego uniknąć to oczywiste.
Oba seriale zapewne łączy wojna jak i producenci, dzięki którym mamy możliwość oglądać obecnie serial Pacyfik jak i wcześniej Kompanię Braci. Wczoraj zaczęło się o 20: 10 i nie ukrywam, że oglądając parę godzin wcześniej ten pierwszy odcinek miałem wypieki na twarzy, mimo że ktoś powie, że spodziewał się czegoś innego, że nie było tak dobrze, czy że jakiś wątek miłosny itd. Itp.
Zawsze jest tak, że ile ludu tyle osądu, mi osobiście serial przypadł do gustu i z cierpliwością czekam na kolejny odcinek.
Pozdrawiam Kurt

Film ogółem fajny, niestety jak każdy amerykański film wojenny chwalący swoich żołnierzy, jakby byli bez skazy, wszyscy tam to wielcy patrioci a rzeczywistość była inna, przynajmniej ja mam takie wrażenie po obejrzeniu 1 odcinka ;)

pomijając dużą dawkę hamerykanskiego patosu, całkiem przyjemnie nakręcone sceny walk, zwłaszcza ta potyczka nocą i wygląd pobojowiska zrobiły na mnie duże wrażenie..

ładnie dopracowane detale, póki co duży plus.
pozdro.

Nie wiem czy zauważyliście jeden mały babol:) Po tym jak sanitariusz z drugim żołnierzem pomagają rannemu Japończykowi i po tym jak tenże wysadza ich granatem, stanowisko ckm strzela do wrogów wychodzących z lasu ślepymi nabojami w taśmie;) Było to strasznie mocno widoczne, choć tylko przez krótką chwilę to jednak.

Bardzo dobry serial, i musze przyznac ze aktorzy tez dobrze graja. Ci co sie interesuja USMC i mentalnoscia amerykanskiego spoleczenstwa w latach 1941-45 zobaczy ze aktorzy raczej dobrze jednak tu graja. Akcenty poszczegolnych stanow sa dobrze pokazane.

Umundurowanie tez dobre, bardzo fajnie pokazana rola Naval Corpsman choc musze przyznac ze w Guadalcanal bylo duzo wiecej mundurow khaki niz HBT's niestety w serialu wiekszosc ma wlasnie HBT's....
Fajnie ze widac springfieldy...

Kurczę, a nie wydaje Wam się, że ten serial jest po prostu nudny? Przynajmniej te dwa pierwsze odcinki...
Generalnie nic się nie dzieje. A jak już się coś dzieje to w nocy, gdzie g... widać.
Tyle mojego zdania... Mam nadzieję, że nie rozkręci się dopiero w dziewiątym odcinku, jak Tajemnica Twierdzy Gofrów" ;)

mr2z jest tak że jak się coś komu nie podoba w danym serialu to go nie ogląda i zmienia kanał, ilu jest widzów tyle wypowiedzi i zawsze komuś coś się nie spodoba, bo np. miał pas na jajach hehe.
Osobiście jestem pod wrażeniem, serial wysokich lotów i z odcinka na odcinek jest jeszcze lepiej.
Ogólnie HBO ma na swoim koncie już parę ciekawych seriali wojennych takich jak ale o tym w innym temacie :D
pozdrawiam Kurt

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie