Kurt Napisano 15 Marzec 2010 Autor Share Napisano 15 Marzec 2010 godzina i pięć minut do seansu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leprikan Napisano 15 Marzec 2010 Share Napisano 15 Marzec 2010 Obejrzałem pierwszy odcinek, nawet niezły. Warto czekać na następne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hOOpOe Napisano 15 Marzec 2010 Share Napisano 15 Marzec 2010 No wg mnie godny następca Kompanii Braci. Aczkolwiek nie do końca pasują mi aktorzy, grają jakoś tak sztucznie. Dużo im brakuje do tych z Kompanii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hOOpOe Napisano 15 Marzec 2010 Share Napisano 15 Marzec 2010 Hmm, trochę jednak przesadziłem z tym godnym następcą. Na takie osądy lepiej poczekać do końca. No i Ci aktorzy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sizemore Napisano 16 Marzec 2010 Share Napisano 16 Marzec 2010 Witam,Pierwszy odcinek i odrazu akcja , fajnie, myslałem że beda powielać BOB i pokaża przygotowania. Moja opinia - bedzie bardzo dobry ,ale niestety nie bedzie miał klimatu BoB. Aktorzy - zobaczymy możie sie wykaża w dalszych odcinkach. wydaje mi się że u nas jest małe zainteresowanie wojna w tym rejonie, co jest oczywiste. Inny przeciwnik , inny krajobraz, pamietajmy Japs zaatakowali amerykanów.Czekam na dalsze odcinki.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 16 Marzec 2010 Autor Share Napisano 16 Marzec 2010 Jest tak a nie inaczej, że zawsze ktoś za wszelką cenę będzie szukał podobieństw między dwoma serialami i nie da się tego uniknąć to oczywiste. Oba seriale zapewne łączy wojna jak i producenci, dzięki którym mamy możliwość oglądać obecnie serial Pacyfik jak i wcześniej Kompanię Braci. Wczoraj zaczęło się o 20: 10 i nie ukrywam, że oglądając parę godzin wcześniej ten pierwszy odcinek miałem wypieki na twarzy, mimo że ktoś powie, że spodziewał się czegoś innego, że nie było tak dobrze, czy że jakiś wątek miłosny itd. Itp. Zawsze jest tak, że ile ludu tyle osądu, mi osobiście serial przypadł do gustu i z cierpliwością czekam na kolejny odcinek. Pozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szumsk Napisano 16 Marzec 2010 Share Napisano 16 Marzec 2010 Film ogółem fajny, niestety jak każdy amerykański film wojenny chwalący swoich żołnierzy, jakby byli bez skazy, wszyscy tam to wielcy patrioci a rzeczywistość była inna, przynajmniej ja mam takie wrażenie po obejrzeniu 1 odcinka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 16 Marzec 2010 Autor Share Napisano 16 Marzec 2010 spokojnie w następnych odcinkach część pewnie zmięknie, wystarczy zobaczyć jak porucznik w pierwszym odcinku tulił się w okopie do siebie ......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hOOpOe Napisano 16 Marzec 2010 Share Napisano 16 Marzec 2010 Mam nadziej, że nie zaskoczą nas żadnych wątkiem homoseksualnym, bo jak ten gość pod koniec czytał list od przyjaciela, to wydało mi się to podejrzane ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 16 Marzec 2010 Share Napisano 16 Marzec 2010 pomijając dużą dawkę hamerykanskiego patosu, całkiem przyjemnie nakręcone sceny walk, zwłaszcza ta potyczka nocą i wygląd pobojowiska zrobiły na mnie duże wrażenie..ładnie dopracowane detale, póki co duży plus.pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kres Napisano 17 Marzec 2010 Share Napisano 17 Marzec 2010 Nie wiem czy zauważyliście jeden mały babol:) Po tym jak sanitariusz z drugim żołnierzem pomagają rannemu Japończykowi i po tym jak tenże wysadza ich granatem, stanowisko ckm strzela do wrogów wychodzących z lasu ślepymi nabojami w taśmie;) Było to strasznie mocno widoczne, choć tylko przez krótką chwilę to jednak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianT. Napisano 17 Marzec 2010 Share Napisano 17 Marzec 2010 Mapa na odprawie też była błędna pokazywała zasięg Niemców aż pod Stalingrad - jak na grudzień 1941 trochę za daleko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zegna85 Napisano 17 Marzec 2010 Share Napisano 17 Marzec 2010 bardzo podobała mi się scena z nocną bitwą morską koło wyspy Savo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piokot20 Napisano 17 Marzec 2010 Share Napisano 17 Marzec 2010 Serial ciekawy.Trzeba przyznać, że wciąga.ale ten pierwszy odcinek, dużo się w nim nie działo.Ale nocna bitwa okrętów była dobra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 22 Marzec 2010 Autor Share Napisano 22 Marzec 2010 odcinek 02 Basilone już w necie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szumsk Napisano 22 Marzec 2010 Share Napisano 22 Marzec 2010 Dziś na HBO również ;P Ale pewnie nie obejrzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk6 Napisano 22 Marzec 2010 Share Napisano 22 Marzec 2010 A na jakiej stronie dokładnie można obejrzeć za free? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_zagroba Napisano 22 Marzec 2010 Share Napisano 22 Marzec 2010 Raczej Kurtowi nie chodzi o stronę gdzie można oglądać za darmo...;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk6 Napisano 22 Marzec 2010 Share Napisano 22 Marzec 2010 Wielkie dzięki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 22 Marzec 2010 Autor Share Napisano 22 Marzec 2010 koledzy takowa strona też jest :Dhttp://pacyfik24.pl/pozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whatfor Napisano 23 Marzec 2010 Share Napisano 23 Marzec 2010 A nikogo jakoś nie dziwi, że odcinki polskiej wersji są krótsze od amerykańskich o... 5 minut? U nas nie puszczają czołówki ze wspomnieniami amerykańskich kombatantów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farby Napisano 23 Marzec 2010 Share Napisano 23 Marzec 2010 Bardzo dobry serial, i musze przyznac ze aktorzy tez dobrze graja. Ci co sie interesuja USMC i mentalnoscia amerykanskiego spoleczenstwa w latach 1941-45 zobaczy ze aktorzy raczej dobrze jednak tu graja. Akcenty poszczegolnych stanow sa dobrze pokazane. Umundurowanie tez dobre, bardzo fajnie pokazana rola Naval Corpsman choc musze przyznac ze w Guadalcanal bylo duzo wiecej mundurow khaki niz HBT's niestety w serialu wiekszosc ma wlasnie HBT's....Fajnie ze widac springfieldy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 23 Marzec 2010 Autor Share Napisano 23 Marzec 2010 whatfor wczorajszy odcinek był pełny ze wspomnieniami weteranów :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 23 Marzec 2010 Share Napisano 23 Marzec 2010 Kurczę, a nie wydaje Wam się, że ten serial jest po prostu nudny? Przynajmniej te dwa pierwsze odcinki...Generalnie nic się nie dzieje. A jak już się coś dzieje to w nocy, gdzie g... widać.Tyle mojego zdania... Mam nadzieję, że nie rozkręci się dopiero w dziewiątym odcinku, jak Tajemnica Twierdzy Gofrów" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 23 Marzec 2010 Autor Share Napisano 23 Marzec 2010 mr2z jest tak że jak się coś komu nie podoba w danym serialu to go nie ogląda i zmienia kanał, ilu jest widzów tyle wypowiedzi i zawsze komuś coś się nie spodoba, bo np. miał pas na jajach hehe. Osobiście jestem pod wrażeniem, serial wysokich lotów i z odcinka na odcinek jest jeszcze lepiej. Ogólnie HBO ma na swoim koncie już parę ciekawych seriali wojennych takich jak ale o tym w innym temacie :Dpozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.