robert_k Napisano 10 Lipiec 2009 Autor Napisano 10 Lipiec 2009 witam. prosze o identyfikacje mosieznej klamry z pozostaloscia srebrzenia?? bardzo masywna wymiary: 8.8 x 11.4 cm. grubosc 3mm
robert_k Napisano 16 Lipiec 2009 Autor Napisano 16 Lipiec 2009 a na temat tej luski moze ktos cos wie? z wygladu po sladzie z uderzenia iglicy mysle ze ma boczny zaplon jak w kbks ale nie moge znalezc informacji na jej temat
robert_k Napisano 13 Lipiec 2009 Autor Napisano 13 Lipiec 2009 chodzi mi glownie o identyfikacje tej klamry nie o metal z jakiego jest ona wykonana :)
8total4 Napisano 17 Lipiec 2009 Napisano 17 Lipiec 2009 łuska systemu kominkowego (bocznego zapłonu) - Lefauchaux albo Flobert..szukaj po kalibrze..polecam przejrzeć http://www.municion.orgpozdrawiam!
robert_k Napisano 11 Lipiec 2009 Autor Napisano 11 Lipiec 2009 wg mnie nie jest to alpaka gdyż alpaka to imitacja srebra czyli jest jasna a na tej klamrze pobielenie jest widoczne w jednym tylko miejscu natomiast pozostała częsć jest żółta wiec sugeruję ze to mosiądz
Graudenz 18 Napisano 11 Lipiec 2009 Napisano 11 Lipiec 2009 Kolego robert_k alpaka daje taką patynę ;)
robert_k Napisano 11 Lipiec 2009 Autor Napisano 11 Lipiec 2009 klamra to na 100% mosiadz. jest zarysowana i widoczna jest zolta barwa metalu. byc moze na fotce nie widac tego.
robert_k Napisano 11 Lipiec 2009 Autor Napisano 11 Lipiec 2009 klamra to na 100% mosiadz. jest zarysowana i widoczna jest zolta barwa metalu. byc moze na fotce nie widac tego.jasniejsza barwa wystepuje jedynie w dwoch punktach i jest to pozostalosc posrebrzania. jednak interesuje mnie przedewszystkim identyfikacja tej klamry tj. z jakiego okresu pochodzi i przez kogo mogla byc noszona??
robert_k Napisano 11 Lipiec 2009 Autor Napisano 11 Lipiec 2009 luska austriacka z orlem na spodzie. widoczny w centrum herb na ktorym widnieja prawdopodobnie cyfry 89. wymiary to: wysokosc 1cm srednica u podstawy 1cm kal. 8.5mm. prosze o mozliwe informacje na jej temat
Pytanie
robert_k
witam. prosze o identyfikacje mosieznej klamry z pozostaloscia srebrzenia?? bardzo masywna wymiary: 8.8 x 11.4 cm. grubosc 3mm
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.