acer Napisano 16 Sierpień 2009 Napisano 16 Sierpień 2009 Sam fakt spotkania z Panem Prezydentem, prof Lechem Kaczyńskim był dla naszego ruchu rekonstrukcyjnego ogromnym zaszczytem i wyróżnieniem"A ja mam pytanie - czy gdyby prezydentem był kto inny to spotkanie też byłoby zaszczytem i wyróżnieniem ??
Steiner7 Napisano 16 Sierpień 2009 Napisano 16 Sierpień 2009 Kto by nie był prezydentem, jest to zaszczyt.Najważniejsza osoba w państwie poświęciła czas tylko dla nas.P.S.Nie głosowałem na pana Kaczyńskiego, ale szanuję go jako człowieka i szanuję urząd, jakie piastuje.
wolfik1 Napisano 16 Sierpień 2009 Napisano 16 Sierpień 2009 Steiner , popieram , ludzie się zmieniają na tym stanowisku ale sam Urząd jest najważniejszy w naszym państwie i trzeba go szanować.
wolfik1 Napisano 16 Sierpień 2009 Napisano 16 Sierpień 2009 Przy okazji mam pytanie , czy mi się wydaje czy po prostu nie widziałem w mediach ale mam wrażenie że erlingowcy" byli pomijani w relacjach.Materiał był cięty tak żeby nas nie pokazać.Czyżby po żołnierzach wyklętych" przyszedł czas na żołnierzy niechcianych"?
acer Napisano 16 Sierpień 2009 Napisano 16 Sierpień 2009 Fakt. Nigdzie ani wzmianki ani migawki z żołnierzami Wojska Polskiego formowanego na początku w ZSRR. Pewnie nie pasowało do wizerunku Pana Prezydenta. Tamci są be.
pik78 Napisano 16 Sierpień 2009 Napisano 16 Sierpień 2009 Pan Prezydent prof.Lech Kaczynski" spotkal sie z chlopcami bawiacymi sie w wojsko ,ot co. niech sie bawi dalej ,na 2 kadencje juz sie nie bedzie bawil...I o to sie pomodle do milosciwego Boga!
Jankes90 Napisano 16 Sierpień 2009 Napisano 16 Sierpień 2009 Uważam, że to nie miejsce nad rozczulaniem się kto lubi Pana Kaczyńskiego kto nie. Jest prezydentem naszego kraju, wybranym w demokratycznych wyborach, większością głosów narodu i trzeba się z tym pogodzić. Proszę poświęćmy swój czas i wenę na refleksje na temat defilady a nie polityki.W imieniu Poznańskiej Grupy Rekonstrukcji Historycznej Warta" chciałbym bardzo podziękować wszystkim za (moim zdaniem) wspólnie wykonaną dobrą robotę. Spotkał nas niewątpliwy zaszczyt uczestniczenia w państwowych obchodach tak ważnego święta. Mamy nadzieję że jeszcze nie raz przyjdzie nam brać wspólnie udział w tak ważnych uroczystościach.Pozdrawiam,Krzysztof JankowiakPGRH Warta".P.S. Wolfiku, jeśli Cię to pocieszy to nas pomijali fotografowie, na to wychodzi z tego co narazie się w sieci ukazało ;)
wolfik1 Napisano 16 Sierpień 2009 Napisano 16 Sierpień 2009 Kolega pik chyba należy do chłopców bawiących się klawiaturą " i nic poza tym no może jeszcze posiada dużo piwa obok monitora.A z hobby to wyrywanie muchom skrzydeł , na czas :-)
jazlowiak Napisano 16 Sierpień 2009 Autor Napisano 16 Sierpień 2009 He he a mnie Pik78 przysłał meila następującej treści: Jak tam spodnie suche po spotkaniu z "Panem Prezydentem prof.Lechem kaczynskim ? Nic nie upusciles w gacie ze szczescia ?"Myślę, że za chwilę przybędzie tu moderator:-)
Teutonic Napisano 16 Sierpień 2009 Napisano 16 Sierpień 2009 O parówkach nie powiem, ale widok żołnierzy okresu napoleońskiego" zasiadających w ogródku kawiarnianym Ampiteatr" w Łazienkach i oczekujących na zamówienie przywoływał mi w pamieci niedawną dyskusję dot Starowki.
leowawa Napisano 16 Sierpień 2009 Napisano 16 Sierpień 2009 a moja refleksja jest taka. Wojska z przed 2 wojny swiatowej, pełen profesjonalizm, My jak wojska drugo wojenne długo musimy jeszcze ćwiczyc a by wygladać i paradowac jak oni. Polskie Wojsko z 39 bardzo dobry wygla, wszyscy jednolicie umundurowani i wyposarzeni, naprawde aż miło było na Was popatrzeć, Powstancy maja tą przewagę nad innymi grupami, ze chyba w żadnej nie ma tylu młodych kandydatów, aż się dusza raduje patrząc na tych maluchów, twardo maszerujących. Na pewno będzie komu przekazac dowodzenie.LWP hmmm słychac hihot historii że wojska LWP przedstawiają ludzie wywodzący się z grup niemieckich i milicji obywatelskiej, Brawa dla naszej kolezanki Agaty, ze dała rade i tak dzielnie z nami maszerowała. Brakowało PSZ nie wiem dlaczego, bo przecież nie maja za duzo imprez i powinni pokazać się ale z doświadczenia wiem, ze jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze.Co do prezydenta, to nie jest miejsce a by oceniać jego pracę ale o to że paru naszych kolegów dostała od niego odznaczenia a to świdczy o tym ze to co robimy ma sens. Generalnie warto było przyjechać i zobaczyc wielu znajomych na defiladze a nie w celowniku karabinu :-)
wolfik1 Napisano 16 Sierpień 2009 Napisano 16 Sierpień 2009 O parówkach nie powiem, ale widok żołnierzy "okresu napoleońskiego zasiadających w ogródku kawiarnianym "Ampiteatr w Łazienkach i oczekujących na zamówienie przywoływał mi w pamieci niedawną dyskusję dot Starowki."czyli co ? mieli sobie upolować pawia przy Agrykoli ?
jazlowiak Napisano 16 Sierpień 2009 Autor Napisano 16 Sierpień 2009 Odpowiadałem za stronę organizacyjną defilady i jedzenia dla wszystkich było dość, ale z założenia ani jedzenie, ani jego wydawanie nie było epokowe. Miało byc go dużo i smacznie i chyba tak było - każdy mógł się najeść do syta i napić do woli, co przy takim wysiłku marszowym było najważniejsze. A pomysł z pawiem pokręcony, ale mi się podoba:-) Przy okazji dzięki KAER-owcom za zaangażowanie i organizację kwatermistrzowską.
dudustat2 Napisano 16 Sierpień 2009 Napisano 16 Sierpień 2009 Miałem możliwość spotkania się z Prezydentem i wzięcia udziału w defiladzie rekonstruktorów,czułem ogromną dumę,że biorę udział w czymś takim. Dla mnie było to wielkie święto o którym będę opowiadał wnukom.Wielki szacun dla wszystkich uczestników szczególnie dla PGRH WARTA".
acer Napisano 16 Sierpień 2009 Napisano 16 Sierpień 2009 Dla mnie było to wielkie święto o którym będę opowiadał wnukom"Aj aj....patos aż do przesady....
mowglyn Napisano 16 Sierpień 2009 Napisano 16 Sierpień 2009 Leowawa!Generalnie warto było przyjechać i zobaczyc wielu znajomych na defiladze a nie w celowniku karabinu :-)".Czy to nie Ciebie kiedyś skazano na karę 7 lat, 7 miesięcy i 7 dni więzienia?Pozdro ;)
AKMS Napisano 16 Sierpień 2009 Napisano 16 Sierpień 2009 Czyżby po żołnierzach wyklętych" przyszedł czas na żołnierzy niechcianych"?No coś Ty. Przecież teraz mamy demokracje i wszyscy sa traktowani równo...Niedawno pisałem w jednym wątku, że dalej istnieje podział na dobrych" Polaków i złych", to mnie zakrzyczano, że mam komunistyczne spojrzenie na ten problem.
mietek Napisano 16 Sierpień 2009 Napisano 16 Sierpień 2009 leowawa: Brakowało PSZ nie wiem dlaczego, bo przecież nie maja za duzo imprez i powinni pokazać się ale z doświadczenia wiem, ze jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze."Jesli rzucasz tego typu oskarzenia pod adresem calego srodowiska grup PSZ, to napisz prosze dokladniej ktore to dokladnie grupy odmowily uczestnictwa z powodow finansowych zamiast oczerniac cale srodowisko.
jazlowiak Napisano 16 Sierpień 2009 Autor Napisano 16 Sierpień 2009 PSZ nie było z powodów prozaicznych, w związku z kilkakrotnymi zmianami organizacyjnymi (najpierw odwołano defiladę pojazdów wojskowych, potem odwołano defiladę pojazdów historycznych) po prostu nie mogli w tak krótkim czasie zorganizować się w pododdział, choć pracę nad tym trwały niemal do końca. Nadrobi się 11 listopada:-)
dudustat2 Napisano 16 Sierpień 2009 Napisano 16 Sierpień 2009 acer!?????Po co ta ironia z Twojej strony????To nie forum-głupich i głupszych,więc opanuj się.
akagi_FWP Napisano 16 Sierpień 2009 Napisano 16 Sierpień 2009 Bardzo uprzejmie proszę odstosunkować się od PSZ. Najpierw sam ich zapraszałem, potem musiałem ich odwołać bo obcięto budżet.... Jak już chcecie kogoś winić to wińcie mnie. Z ramienia PSZ koordynował to Rafał Chełmiński i naprawdę robił co mógł.
Makral Napisano 16 Sierpień 2009 Napisano 16 Sierpień 2009 jedynym cudakiem jesteś tutaj ty, idz lecz swoje frustracje gdzie indziej.
akagi_FWP Napisano 16 Sierpień 2009 Napisano 16 Sierpień 2009 Nie wyciąłem. Odwołałem zbiórkę. A potem nie starczyło czasu na ponowne zebranie. Następnym razem będą przede wszystkim PSZ-y. Poza tym PSZ miało przede wszystkim obsadzać pojazdy, a te jak wiemy zostały.... wycięte. A okres napoleoński, Panie PIK reprezentowali rekonstruktorzy. Nazwanie kogoś cudakiem, cudaku jeden, świadczy przede wszystkim o tobie.
acer Napisano 16 Sierpień 2009 Napisano 16 Sierpień 2009 A wracając do tematu i zdjęć, były jakieś limity osobowe co do udziału poszczególnych formacji ??, Pardon, teraz to już za telewizją Pododdziałów rekonstrukcyjnych". Czy po prostu więcej nie było komu robić za Kościuszkowców" ??acer, Po co ta ironia z Twojej strony????"A co, nieprawda ?
jazlowiak Napisano 16 Sierpień 2009 Autor Napisano 16 Sierpień 2009 Kościuszkowców było tylu ile się zgłosiło.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.