spid3r Napisano 25 Czerwiec 2009 Share Napisano 25 Czerwiec 2009 Witam, mam problem z tym sprzętem co w temacie. Otóż ostatnio na wykopkach spędziłem kolo 7h i przez ten czas nie znalazłem nic, nie wierze, że nic nie ma bo są to rejony gdzie odbywały się bitwy w czasach 1 i 2 wojny oraz gdzie stacjonowały wojska polskie oraz niemieckie.Wcześniej znajdywałem tam sporo fantów a wczoraj zupełnie nic.A co najśmieszniejsze w trakcie poszukiwań wykrywacz dziwnie się zachowywał tzn pikał jakby był metal za każdym razem gdy przejechałem cewka nawet po źdźble trawy. Czy ktoś wie co może być przyczyną ? Co powinienem sprawdzić lub zrobić ? A może mam źle ustawiony ?proszę o pomocpozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spid3r Napisano 25 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2009 aha i zapomniałem dodać, iż ostatnio nie zawsze jak rzucę monetki na ziemi mi na nie pika;/ no jestem po prostu załamany bo dopiero co kupiłem sprzęt i tyle kasy na niego wycelowałem ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 25 Czerwiec 2009 Share Napisano 25 Czerwiec 2009 Może baterie słabe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spid3r Napisano 25 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2009 no właśnie też tak myślałem na początku i wymieniłem na sztuki nówki, wskaźnik baterii był na full. Czyli niestety to nie to ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tradytor Napisano 25 Czerwiec 2009 Share Napisano 25 Czerwiec 2009 Jak masz ustawioną czułość na max to nieraz bedzie sie wzbudzał nawet przez trawe. A wogóle na jakich ustawieniach chodziłeś ?Zawsze masz gwarancje i mozesz odesłać więc się nie martw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spid3r Napisano 25 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2009 Chodziłem na ustawieniu all metal albo jewelery minus dwie kreski czułość. A sprzęt niestety nie na gwarancji bo zakupiony używany :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neszna Napisano 25 Czerwiec 2009 Share Napisano 25 Czerwiec 2009 Zobacz czy nie masz odprysków na cewce bo miałem kiedyś co prawda 150 ale cewki są w obu takie same i przez taki duperel miałem właśnie takie historie.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spid3r Napisano 25 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2009 neszna:jest delikatnie porysowana, ale tak jak była gdy kupiłem, żadnych uszkodzeń :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spid3r Napisano 25 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2009 no ludziska doradźcie coś co by pomogło bo jutro zamierzam się wybrać na kilka godzinek, a nie chce znów wracać z niczym :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzęczyszczykiewicz Napisano 25 Czerwiec 2009 Share Napisano 25 Czerwiec 2009 Pomoże oddanie do serwisu lub komuś kto się dobrze zna i ma odpowiedni sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neszna Napisano 25 Czerwiec 2009 Share Napisano 25 Czerwiec 2009 Sprawdź jeszcze mocowania kabla z obu stron i gniazdo,jak wszystko ok to na 99,9% elektronika ale to dziwne bo one się nie psują.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spid3r Napisano 25 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2009 Kable jak się przy zakończeniach rusza wywołują pikanie jakby się coś znalazło.a serwis gdzieś w okolicy łodzi jakiś wie ktoś gdzie może być ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cowboys From Hell Napisano 25 Czerwiec 2009 Share Napisano 25 Czerwiec 2009 jak za czesto pika to sie upewnij czy nie masz nic metalowego w butach (glany, martensy).Reszta przyczyn pikania juz chyba została wymieniona przez innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spid3r Napisano 25 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2009 Dziękuję, wysłałem zapytanie do serwisu, zapewne każą mi go przesłać i zainkasują kupę kasy a tam pewnie drobnostka jest no ale cóż.Żałuję iż nie poczekałem kilka miesięcy i nie uzbierałem na Proxime ;/A najgorsze jest to jak człowiek się nie zna i musi liczyć na kogoś :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spid3r Napisano 25 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2009 a poza tym to normalne że jak rzucę kilka monet na ziemie to nie zawsze pika tylko przy którymś poruszeniu nad monetami ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcion123 Napisano 25 Czerwiec 2009 Share Napisano 25 Czerwiec 2009 Powinno sygnalizować!!!!Zobacz czy nie masz ustawionej dyskryminacji wybiórczej!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 25 Czerwiec 2009 Share Napisano 25 Czerwiec 2009 najlepiej zapodaj fotę wyświetlacza z jakimi ustawieniami chodzisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spid3r Napisano 27 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2009 tyfus: wieczorkiem wrzucę bo jak na razie w pracy kwitnę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spid3r Napisano 27 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2009 pawcion123: pewnie głupie pytanie, a ta dyskryminacja wybiórcza to, to co sam wyłączam sobie z wyszukiwania ?bo jeśli tak to nie ma nic wyłączonego prócz pierwszych dwóch kreseczek na metal, ale no jak już powiedziałem wcześniej zapodam zdjęcia wieczorem to sami zobaczycie, bo na stronie serwisu napisali mi,że nie prowadzą serwisu garreta i sami nie wiedza co to może być za powód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcion123 Napisano 27 Czerwiec 2009 Share Napisano 27 Czerwiec 2009 Tak o to właśnie chodzi :)Zrób tak> odznacz te pierwsze 2 kreski tak aby wykrywacz sygnalizował wszystko,wtedy będzie w trybie allmetal",Wtedy spróbuj przemiatać cewką nad monetami, jeżeli nie będzie sygnału to znaczy że sprzęt ci się ozjechał" a o serwisie niestety nic mi nie wiadomo!! pozdrawiam serdecznie :):)Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Grzebiuszka 12:22 28-06-2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spid3r Napisano 27 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2009 pawcion123:a powiedz mi jeszcze tylko czy za każdym razem jak przejadę cewką nad monetami powinien buczeć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik wz. 65 Napisano 27 Czerwiec 2009 Share Napisano 27 Czerwiec 2009 Spid - będziesz miał pojedynczy gong" - ale za każdym razem...Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spid3r Napisano 27 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2009 OK. A z tego co pamiętam to jak przeciągałem w lewo nie było sygnału a w prawo był, i to niestety nie zawsze, ale teraz zobaczę jeszcze raz wieczorem bo może coś pokręciłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik wz. 65 Napisano 27 Czerwiec 2009 Share Napisano 27 Czerwiec 2009 Niech kolega jeszcze spróbuje rzucić moniaczka i sprawdzić wykrywke przy naciśniętym przycisku PINPOINT" - będzie jasne...Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spid3r Napisano 27 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2009 PINPOINT wiem że jest ale nie wiem do czego służy;pale ok to też sprawdzę koło 21 dam znak sygnał jak każdy sposób funkcjonował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.