8total4 Napisano 30 Czerwiec 2009 Napisano 30 Czerwiec 2009 ta patyna jest wiele warta..nie jest to tęczówka czy czekoladka, ale pamiętaj że utrzymuje autentyczność.pozdro!
Wyro Napisano 1 Lipiec 2009 Autor Napisano 1 Lipiec 2009 Tak, patyna jest bardzo równa. Ale nie jest to oryginalna patyna. Była zielonkawa, Total pisałes, żebym jej nie ruszał, bo szlachetna wiec tylko do oliwki wsadziłem:) i wyszła mi czarna patyna jak diabeł:) To juz patyna po ostatniej oliwce więc szlachetności chyba nie ma.
SZZ Napisano 1 Lipiec 2009 Napisano 1 Lipiec 2009 A co to była za oliwka - dla dzieci na bazie płynnej parafiny z dodatkiem witaminy E, czy oliwa z oliwek?Pozdrawiam
Wyro Napisano 1 Lipiec 2009 Autor Napisano 1 Lipiec 2009 Po co srebro do oliwki, a nie wiem, tak wrzuciłem, bo wszystko wrzucałem i myslałem, że nie zaszkodzi. To była oliwa z oliwek.
danieloff Napisano 1 Lipiec 2009 Napisano 1 Lipiec 2009 Zaszkodzić nie zaszkodzi, ale i nie zadziała, do oliwki tylko przedmioty miedziane, mosiężne i z brązu, na stan i wygląd srebra oraz pokrywajacych go tlenków (czyli patyny)oliwka nie ma wpływu.
8total4 Napisano 1 Lipiec 2009 Napisano 1 Lipiec 2009 nie pisałem abyś ją kąpał w oliwce, tylko przetarł oliwką z oliwek pół-suchą bawełnianą sciereczką.pozdro!
Wyro Napisano 1 Lipiec 2009 Autor Napisano 1 Lipiec 2009 Do Totalnego: fakt, źle Cię zrozumiałem.Do Danieloffa: też myślałem, że oliwka nie może mieć wpływu i nigdy nie miała, a ten rodzaj zielonkawej patyny stał sie jednak czarny. Więc jednak wpływ ma.
8total4 Napisano 2 Lipiec 2009 Napisano 2 Lipiec 2009 Szeląg Ryski Gustawa Adolfa Wazy.właściwie destrukt - wartość sentymentalna.nie wiem jak z R* ale chyba bez.pozdro!
groszek37 Napisano 3 Lipiec 2009 Napisano 3 Lipiec 2009 Dzięki za info 8total4. Mam jeszcze jedno pytanko z którego roku pochodzi albo chociaż jakiego okresu????
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.