zibol Napisano 23 Lipiec 2009 Share Napisano 23 Lipiec 2009 Oj dali byście spokój i nerwów nie psuli...;) U nas żyzne;)(wszędzie żyto i owies) i jeszcze obsiane..... Ale żniwa tuż tuż... Fajnie mieć gdzie pochodzić za drobnicą. Gratuluję! i Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 23 Lipiec 2009 Share Napisano 23 Lipiec 2009 Kurde, Adek, jade pod jeden kościół na 30 minut poszukać. Zostawiam robotę na biurku! Przez Ciebie! Ale przez Ciebie (Twojego talara) znalazłem mojego orła z czako:) więc oby i dzisiaj...:) hehe Zibol, skoszą owies, a pod owsem.... wiadomo - skarby:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honker Napisano 23 Lipiec 2009 Share Napisano 23 Lipiec 2009 Gratuluje moniaka.http://www.allegro.pl/show_item.php?item=688172526 Pozdro.* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honker Napisano 23 Lipiec 2009 Share Napisano 23 Lipiec 2009 Aha!Kropka po roku oznacza monetę wybitą w Londynie. Pozdro.* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 26 Lipiec 2009 Share Napisano 26 Lipiec 2009 Oto weekend mój i siostrzeńca (trafił medalik i pruski guzior wz. 1910). Ja zadowolony jestem zwłaszcza z guziorka polskiego powstańczego. Cyna, grenadierski, Powstanie Listopadowe. Czekałem na ten guzik:)Poza tym dziwny Muncheimer, dałem na ID. I cztery grosze SAP z dwóch sąsiednich pól. Reszta to kopiejki, II RP, coś od czegoś" i tak dalej... Koniec relacji z weekendu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 Wyro, nie chce Cie rozczarować, ale ten grenadier bardziej wygląda na carskiego wz.1828/29..Daj kilka fotek.pozdrowienia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 Totalny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 Voila. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 w.g. mnie guzik jest rosyjski, płomień ciut nie pasuje do polskiego (na styl francuski), ale mogę się mylić..pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 Po lewej wcześniejszy grenadier na 95% z tego samego kontekstu. faktycznie inny. Czekamy na SZZ, może rozstrzygnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 Uszka, po prawej ten nowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 ten po lewej jest polski..z prawej - zupelnie inna stylistyka granatu, płomienia i posiada podstawę ponizej języków ognia..pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZZ Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 Witam,niestety zgodzę się z Totalem, stylistyka granatu i płomienia na większym guziku pasuje mi do Rosji i to tak w okolicach połowy XIX w.PozdrawiamSZZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 SZZ, nie mam takiej wiedzy jak Ty i Total, ale Ty akurat znasz kontekst tego miejsca:) Dlatego dalej raczej powątpiewam w połowę XIX wieku, bo wychodzą tam inne guziki cynowe polskie z powstania bez dwóch zdań i rosyjskie powstańcze. Dzisiaj wyszedł trzeci grenadier (na zdjęciu). No przypadkowo tyle nie gubiono w połowie XIX" wieku na jednym polu (zwłaszcza, że to miejsce bitwy z 1831 r.) Jeśli armia carska miała wz. sprzed 1831 r. guzików z granatami z cyny to się niestety muszę zgodzić, że może i carski. Ale późniejszy wz. raczej powątpiewam. P.S.Na poczatku wydawało mi się, że widze czwórke na tym granacie, ale nie jestem pewien. Na innych zdjęciach gorzej. I zalezy też od światła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 z dzis skromnie, tylko 2 h w terenie. A juz widzialem przez chwile granat z płomieniem grenadierskim ;/ a tu jakas broszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 jakas czeska monetka z 1927. Wrzucam bo jeszcze takiej nie widzialem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 boli ze tylko skrzydło :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 jakas tabliczka, wrzucilem na idJutro powinno byc lepiej ;)pozdrawiamadek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 29 Lipiec 2009 Share Napisano 29 Lipiec 2009 z dzis :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 29 Lipiec 2009 Share Napisano 29 Lipiec 2009 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 29 Lipiec 2009 Share Napisano 29 Lipiec 2009 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 29 Lipiec 2009 Share Napisano 29 Lipiec 2009 szeląg ryski gustawa adolfa wazy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.