Skocz do zawartości

Adek part. 2

Rekomendowane odpowiedzi

Oj dali byście spokój i nerwów nie psuli...;) U nas żyzne;)(wszędzie żyto i owies) i jeszcze obsiane..... Ale żniwa tuż tuż... Fajnie mieć gdzie pochodzić za drobnicą. Gratuluję! i Pozdrawiam

• Odpowiedzi 383
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Kurde, Adek, jade pod jeden kościół na 30 minut poszukać. Zostawiam robotę na biurku! Przez Ciebie! Ale przez Ciebie (Twojego talara) znalazłem mojego orła z czako:) więc oby i dzisiaj...:) hehe

Zibol, skoszą owies, a pod owsem.... wiadomo - skarby:)

Oto weekend mój i siostrzeńca (trafił medalik i pruski guzior wz. 1910). Ja zadowolony jestem zwłaszcza z guziorka polskiego powstańczego. Cyna, grenadierski, Powstanie Listopadowe. Czekałem na ten guzik:)

Poza tym dziwny Muncheimer, dałem na ID. I cztery grosze SAP z dwóch sąsiednich pól. Reszta to kopiejki, II RP, coś od czegoś" i tak dalej... Koniec relacji z weekendu:)

SZZ, nie mam takiej wiedzy jak Ty i Total, ale Ty akurat znasz kontekst tego miejsca:) Dlatego dalej raczej powątpiewam w połowę XIX wieku, bo wychodzą tam inne guziki cynowe polskie z powstania bez dwóch zdań i rosyjskie powstańcze. Dzisiaj wyszedł trzeci grenadier (na zdjęciu). No przypadkowo tyle nie gubiono w połowie XIX" wieku na jednym polu (zwłaszcza, że to miejsce bitwy z 1831 r.) Jeśli armia carska miała wz. sprzed 1831 r. guzików z granatami z cyny to się niestety muszę zgodzić, że może i carski. Ale późniejszy wz. raczej powątpiewam.

P.S.
Na poczatku wydawało mi się, że widze czwórke na tym granacie, ale nie jestem pewien. Na innych zdjęciach gorzej. I zalezy też od światła.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie