rudy992 Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 Gratuluje tej nike, po prostu cudo. Zapodaj lepsze foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 Adek, po Tobie to strach tu coś wrzucać....Daniel, też masz kartkę:) Witaj w klubie:) A ja dzisiaj starą diengę znalazłem zmotywowany przez Adka:) Wypad krótki, ale coś zawsze do klasera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati$ Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 Wyro na jakim wykrywaczem się posługujesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ms Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 ...pewnie wykrywaczem metali :-)Wy tu brygadzie AAW zazdrościcie, a im należy współczuć, tyle pożytecznej roboty dla dobra ojczyzny coby ziemia czystą została dla kolejnych pokoleń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 Wyro - taka karteczka jest jak odznaka za rany, noś ją z dumą:-) No i łatwiej znaleźć swoje wpisy przeglądając wątki, nie każdy ma kartonik:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 A wiesz, że z tym spostrzeżeniem własnych wpisów to faktycznie ułatwia:)jaki mam wykrywacz ktos pytał? Pozyczony GTI 2500 a swój Ace 250, który od czasów podniesienia dukata nie jest juz kanarkiem, ale Panem Kanarem.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Louis Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 Cześć Robert, z czego jest wykonany jest ten motyl zdobiący szyję Twojej żony? :). Srebro + masa perłowa? Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 A propos-jak dukacik po kuracji,prosty już?może jakieś fotki?pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 Dukacik przed kuracją. Znajomy złotnik powiedział, że na drewienku może rozprostować, ale nigdy tego nie robił i sie boi, że rowek zostanie i proponował u numizmatyków popytać. Pod temperatura też strach. Wiec na razie nie ryzykuje i popytam speców (chyba, że ktoś wie co mi podpowiedzieć) a sam nie ruszam.Louis, masa perłowa i coś jak srebro, ale chyba stop jakiś raczej. No miejsce 1831 ale to chyba prędzej 1991:) Chyba, że mnie ktoś zaskoczy;)A na zdjęciu mój krótki wypad na 2h na pobliskie pole i okazuje się, że można. Pierścionek, brosza, monetki, klamerki, guziorki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 I chyba kawałek łańcucha od ryngrafu Feldgendarmerie, w każdym razie mój wykopany ryngrafik ma łańcuch identycznej konstrukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 O, jak to warto nic nie wyrzucać:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 Chyba, że takie łańcuszki stosowano też do innych rzeczy, w każdym razie przy ryngrafie kettenhund'ów" jest identyczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 No proszę-całkiem udany wypadzik,ja ostatnio zlazłem sie jak pies,mało zawału z upału nie dostałem i jedynie dwa guziki warte zainteresowania wyskoczyły-myślałem że mnie szlag trafi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 Prawda, że podobny łańcuch? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 No toćka w toćkę:) tylko ty masz coś na nim....A ja dobiłem to pole prawie dzisiaj co rano zacząłem i popołudniowy efekt na zdjęciu. Kawałek kuli też jest, ale nie wiem czy to wojskowe czy rolnicze:)Jeden ziom" z tego forum już w tych okolicach chodził, ale nie wszędzie:)Stare wsie są fajne, jak się namierzy domy gdzie stały a teraz pola, ale jednak takie miejsca XVIII, a bardziej XIX i XX wiek (wzmożona działalność miejska) to super klimat, ale nie to samo co średniowiecze. Może nic nie wyjść, ale przy sygnale więcej emocji:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 A co to za moneta czy żeton nad łyżeczką? Ta duża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 2 Kopiejki Srebrem Mikołaja I - fajna monetka, straaasznie gruba. Szkoda, że wytarciuch w dużej mierze ta akurat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 27 Sierpień 2009 Share Napisano 27 Sierpień 2009 OK, już kojarzę, trafiła mi się taka kiedyś, też strasznie wytarta. Szkoda, że wbrew nazwie nie jest to srebro, bo monetka naprawdę bolszaja:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 27 Sierpień 2009 Share Napisano 27 Sierpień 2009 była taka jedyneczka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 27 Sierpień 2009 Share Napisano 27 Sierpień 2009 Tak, jedyneczkę też już mam:) A dzisiaj tam z siostrzeńcem jeszcze raz. Siostrzeniec pułkowca, plombki i coś (miarka? termometr?) i.... pod domem tabliczke pamiątkowa z 1975 r. znalazł bez wykrywki, ktora ja daaawno temu wykopałem i wracając z wykopek pod domem musiałem zgubić:) Leżała na ulicy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 27 Sierpień 2009 Share Napisano 27 Sierpień 2009 Napisów jest sporo. Na górze m.in. SALTERIS IMPROVED. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 27 Sierpień 2009 Share Napisano 27 Sierpień 2009 A na allegro poszlo to nawet jako medal...hmmm za 20 zyla:)http://www.allegro.archiver.pl/medal-jan-kochanowski-550-lat-miasta-zwolenia-306-298755.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 27 Sierpień 2009 Share Napisano 27 Sierpień 2009 rev. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr.Vegas Napisano 28 Sierpień 2009 Share Napisano 28 Sierpień 2009 Świetne trafienia ;) Pozdro Vegas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 30 Sierpień 2009 Share Napisano 30 Sierpień 2009 z fajniejszych z dzis, artyleria oficerska oraz caraczek warstwowy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.