Skocz do zawartości

Adek part. 2

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 383
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
A wiesz, że z tym spostrzeżeniem własnych wpisów to faktycznie ułatwia:)

jaki mam wykrywacz ktos pytał? Pozyczony GTI 2500 a swój Ace 250, który od czasów podniesienia dukata nie jest juz kanarkiem, ale Panem Kanarem.

:)

Dukacik przed kuracją. Znajomy złotnik powiedział, że na drewienku może rozprostować, ale nigdy tego nie robił i sie boi, że rowek zostanie i proponował u numizmatyków popytać. Pod temperatura też strach. Wiec na razie nie ryzykuje i popytam speców (chyba, że ktoś wie co mi podpowiedzieć) a sam nie ruszam.

Louis, masa perłowa i coś jak srebro, ale chyba stop jakiś raczej. No miejsce 1831 ale to chyba prędzej 1991:) Chyba, że mnie ktoś zaskoczy;)

A na zdjęciu mój krótki wypad na 2h na pobliskie pole i okazuje się, że można. Pierścionek, brosza, monetki, klamerki, guziorki...

No toćka w toćkę:) tylko ty masz coś na nim....

A ja dobiłem to pole prawie dzisiaj co rano zacząłem i popołudniowy efekt na zdjęciu. Kawałek kuli też jest, ale nie wiem czy to wojskowe czy rolnicze:)

Jeden ziom" z tego forum już w tych okolicach chodził, ale nie wszędzie:)

Stare wsie są fajne, jak się namierzy domy gdzie stały a teraz pola, ale jednak takie miejsca XVIII, a bardziej XIX i XX wiek (wzmożona działalność miejska) to super klimat, ale nie to samo co średniowiecze. Może nic nie wyjść, ale przy sygnale więcej emocji:)

Tak, jedyneczkę też już mam:) A dzisiaj tam z siostrzeńcem jeszcze raz. Siostrzeniec pułkowca, plombki i coś (miarka? termometr?) i.... pod domem tabliczke pamiątkowa z 1975 r. znalazł bez wykrywki, ktora ja daaawno temu wykopałem i wracając z wykopek pod domem musiałem zgubić:) Leżała na ulicy:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie