Skocz do zawartości

Rekonstrukcja �itwy o Fort Różan" 13 czerwca 2009a

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam masz racje mowglin" nie o Te Mp chodziło.Zgadzam sie z Tobą faktycznie Rysiek miał MP 40-niedociągnięcie z naszej strony .Następnym razem przyjrze sie dokładnie myślałem ze to z naszj grupy replika.Wybacz pośpiesznie pojechałem po Tobie.!Dobra krytyka nie jest zła

• Odpowiedzi 92
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Sorry gościu, ale jesteś całkowicie niepoważny. Czy moje pytanie (MP 40 w 1939 r.") oraz stwierdzenie (Gratuluję!") aż tak Cię wyprowadziło z równowagi? Czy na codzień też posługujesz się takim słowotokiem i bluzgami? Co na to lekarz? Zastanów się więc trzy razy co piszesz. Wybacz, ale te Twoje przepraszam" nie jest nic warte, skoro niejako przy okazji" złośliwie przekręcasz mój nick (prawda?).
Nie byłem, nie jestem i nie mam zamiaru być żadnym znawcą. Po prostu lubię czytać, oglądać, analizować i porównywać. Dotyczy to książek, zdjęć i eksponatów. Ot, i cała tajemnica.
Odnoszę ponadto wrażenie, że jak kopałem swoje pierwsze MP 40, to Ty jeszcze podniecałeś się kreskówkami Disneya.
Bez pozdra!
PS. MG 42, Mosin wz. 38 i Maxim wz. 10 też rozpoznałem...

Broń maszynowa na rekonstrukcji naprawdę wiele daje. Oczywiście chcielibyśmy, żeby na każdej rekonstrukcji mógł być Browning wz. 28 czy MG 34. Niestety nie jest to możliwe i trzeba posługiwać się tym co jest.

Maxim byłby nawet ok, szkoda że jest na podstawie Sokołowa.

Pozdrawiam
Krzysiek

Szanowny Panie Seniorze( ja ogladam Disneya dlatego tak sie zwracam)!
Moje słownictwo siegnęło rynsztoku gdym się odnosił pod Twoim adresem.Jest mi bardzo przykro że uraziłem tak wytrawnego konesera broni.Bije sie w thorax-(kazałeś mi sie zgłosić do lekarza) krzycząc mea culpa żem wystosował do Ciebie takie nie stosowne słowa. Jednakże nie będe miał myśli suicystycznych z tego powodu żeś moich przeprosin nie przyjął a sprawy nie obrócił w żart -spowodowany pomyłką.Broń jaka jest na rekonstrukcjach tak jest.Jestem przewrażliwiony na tzw.znawco-ziewaczy siedzących w domu i którzy odnoszą stany euoryczne nad sróbkami z sygnaturą(nic nie mam do tych którzy nie krytykują rekonstrukcji).Czerpią Oni podnietę przedłużania swojej męskości przez wszelka możliwą krytykę.Wielce Szanowny Panie długoletni kopaczu" od Pora na Telesfora" czujesz sie strasznie urażony Twoja sprawa -dalejczytaj, oglądaj, analizuj itd"Poprostu choduj swoje PARAFILIE MILITARNE" dotyczące MG 42, Mosin wz. 38 i Maxim, z tym sam się zgłoś do lekarza może Ci wytłumaczy co to oznacza ;)Ja sie na Ciebie nie gniewam tylko mi żal ze masz tak wysokie EGO.

Tak gwoli wyjaśnienia, chłopaki się już posprzeczali więc doleję oliwy do ognia, niech skupi się na mnie cała złość. Podstawowa róznica pomiędzy MP 38 i MP 40 leży w perforacjach widocznych z zewnętrznej strony komory zamkowej w MP 38, których brak w MP 40, jest jescze aluminiowy chwyt pistoletowy i trochę innych drobnych różnic. Myślę że można wypatrzeć róznicę już na pierwszy rzut oka. Magazynek do Stena? Przy tym MP? Chyba że po jakimś tuningu...

Wiem R51.Ja tu nie chce burzy wznosić i temat uważam za zakończony.Wynikła tu pomyłka nie ten egzemplarz miałem na myśli-pomyliłem sie i przyznałem.Natomiast twój post to żadna Oliwa ale sensowna wypowiedz.Krótko zwięzle na temat.Kiedy bedzie juz jezdzic na rekonstrukcje Twoje BMW z mierzei?Może masz jakieś fotki z restauracji.Można je gdzies obejrzeć?

Forel widzę że fotek z poza rekonstrukcji nie warto umieszczać. Dobrze ze nie dałeś tej fotki jak w Bundezwerce chodzę z mg ;)

a dla zainteresowanych na tym akurat zdjęciu jest mp40.

A tak po za tym to impreza była super a deszczyk zrobił odpowiedni klimat.

Pozdrawiam
Rysiek

Odpowiem tak-jak się próbowałem dowiedzieć o wyjazd,godzinę,kto z kim,co i jak to nikt nie umiał sprecyzować tego.Zrzesztą samemu to trochę trudno (finans),jak się jeździ samemu na rekonstrukcje,gdzie mogę to wale śmiało.Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie