B Napisano 11 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2011 D-350 MAZUR W Polsce D-350 są w muzeach w:DębicaSkarżyskoDrzonówPrywatni właściciele:Bracia K.pojazd z allergohttp://archiwumallegro.pl/cignik_gsienicowy_mazur_d350-1187776238.htmlCzy mamy jeszcze jakieś D-350 w Polsce ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B Napisano 11 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2011 Zapomniałem o chyba 7 D-350 znajdujących się na terenie Fortu Czerniachowkiego MWP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 11 Styczeń 2011 Share Napisano 11 Styczeń 2011 na zdjęciach lotniczych widać przynajmniej 5 sztuk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B Napisano 12 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2011 Plus trzy tu:Więc mają 8 D-350Są jeszcze gdzieś w Polsce jakieś D-350 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B Napisano 12 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2011 3 dodatkowe D-350 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merkava76 Napisano 12 Styczeń 2011 Share Napisano 12 Styczeń 2011 To D 350 z DrzonowaPost został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 20:58 12-01-2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merkava76 Napisano 12 Styczeń 2011 Share Napisano 12 Styczeń 2011 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B Napisano 12 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2011 Skarżysko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draco Napisano 13 Styczeń 2011 Share Napisano 13 Styczeń 2011 A tak wygląda 3 i 1/4-ta Mazura z MWP (Fort Czerniakowski). :[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draco Napisano 13 Styczeń 2011 Share Napisano 13 Styczeń 2011 Nie wskoczyło? No to teraz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B Napisano 2 Marzec 2011 Autor Share Napisano 2 Marzec 2011 Na stronie Surviving Panzers websitehttp://the.shadock.free.fr/Surviving_Panzers.htmlPojawił się nowy pojazd - Sd.Kfz. 250Czy ktoś wie więcej na jego temat i etapie jego renowacji ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 2 Marzec 2011 Share Napisano 2 Marzec 2011 On był chyba wydobyty w Rosji, i sprowadzony do nas, ale nie jestem pewien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B Napisano 2 Marzec 2011 Autor Share Napisano 2 Marzec 2011 Piony w PolsceLubuskie Muzeum Wojskowe, Drzonówhttp://picasaweb.google.com/artyleriasamobiezna/2S7_Drzonow?feat=embedwebsite#Jednostka Wosjkowa, Bolesławiechttps://picasaweb.google.com/artyleriasamobiezna/2S7_BolesAwiec?feat=embedwebsite#Muzeum Broni Pancernej, Poznańhttp://picasaweb.google.com/artyleriasamobiezna/2S7Pion_Pozna?feat=embedwebsite#Muzeum Artylerii, Toruńhttp://picasaweb.google.com/artyleriasamobiezna/2s7_MA_Toru?feat=embedwebsite#WP miało ich chyba 8? gdzie są pozostałe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rygi82 Napisano 2 Marzec 2011 Share Napisano 2 Marzec 2011 W Polskiej Nowej Wsi(opolskie) są dwa albo trzy nagrałem filmik z nimi i ten trzeci jest niewyrażny ale dwa są na bank są tam jeszcze różne inne sprzęty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B Napisano 3 Marzec 2011 Autor Share Napisano 3 Marzec 2011 Czy w pośród tych sprzętów są tam jakieś Toczki ?(obecnie jedna jest w Muzeum Artylerii w Toruniu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 3 Marzec 2011 Share Napisano 3 Marzec 2011 Co do Pionów to 1 ma trafić do MWP w Warszawie i 1 do Pomorskiego Muzeum Wojskowego w Bydgoszczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B Napisano 3 Marzec 2011 Autor Share Napisano 3 Marzec 2011 To znaczy że bardzo długo zajmuje im trafienie do tych placówek - już parę lat.Kiedyś chyba słyszałem iż 2 miały trafić do MWP (jeden do głównej siedziby, drugi do fortu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 3 Marzec 2011 Share Napisano 3 Marzec 2011 O tym że tam miały trafić,czytałem w Poligonie.Nr 6/2009 w artykule o przekazaniu Piona do Drzonowa.Czy coś się ruszyło w tym temacie nie wiem,ale nie ma co narzekać bo była opcja by je sprzedać za granice.Nie do muzeów bynajmniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skok Napisano 3 Marzec 2011 Share Napisano 3 Marzec 2011 Pion należący do PMW stoi w JW w Czarnym podobnie zresztą jak Toczka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rygi82 Napisano 4 Marzec 2011 Share Napisano 4 Marzec 2011 Nie wiem czy są Toczki bo niektóre pojazdy są płachtami przykryte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merkava76 Napisano 9 Marzec 2011 Share Napisano 9 Marzec 2011 Pion z Drzonowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tank1234 Napisano 15 Marzec 2011 Share Napisano 15 Marzec 2011 W Polskiej Nowej Wsi(opolskie) są dwa albo trzy nagrałem filmik z nimi i ten trzeci jest niewyrażny ale dwa są na bank są tam jeszcze różne inne sprzęty."Gdzie konkretnie stoją? Mieszkam w okolicy to może cyknę kilka fotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rygi82 Napisano 18 Marzec 2011 Share Napisano 18 Marzec 2011 Jedziesz na Aeroklub Opolski za koścołem w lewo jadąc z Komprachcic i za aeroklubem jest jednostka gdzie przechowują stary sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oberfeld Napisano 19 Marzec 2011 Share Napisano 19 Marzec 2011 Z rzadkich będzie jeszcze ISU-122S z Malborka. Chyba jedyny zachowany egzemplarz tej wersji. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B Napisano 20 Marzec 2011 Autor Share Napisano 20 Marzec 2011 Mógłby któryś z forumowiczów zamieścić zdjęcie wieży czołgu IS-2 z Lubuskiego Muzeum Wojskowe (ostatnio chyba była odmalowana)ps. co się stało z dwiema wieżami IS-2 z Westerplatte (trafiły do huty ?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.