Skocz do zawartości

Rejestr - Surviving Polish pre-1945 Armoured Vehicles

B

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 95
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Dziwna trochę ta replika TKS-a.Ale może te proporcje tylko ze zdjęcia wynikają. Jest tutaj na forum może jej właściciel, może podałby jakieś ciekawostki z nią związane, czy już jeździ, jakieś nowe zdjęcie, czy działko będzie strzelac na gaz", itp?
Napisano
Rejestr jest nie kompletny brakuje dwóch replik Renault FT 17 zbudowanych w Fundacji Historii Polskiej Broni Pancernej ( www.pancerni.com.pl ) oraz podpis pod pancerką Wz 34 Roberta Tirczakowskiego i Tomisława Kalembki obecnie też jest własnością fundacji. Obecnie trwaja prace nad ukończeniem Wz 34 szerokokadłubowej wersji"

Brakuje FT 17 bo FT to pojazd francuski i powinien być w tym rejestrze:
http://the.shadock.free.fr/Surviving_FT-17.pdf

Niestety nie wiem czemu jeszcze nie ma w nim dwóch replik Fundacji Historii Polskiej Broni Pancernej choć francuskie repliki są ?
Jeśli ktoś ma dobre zdjęcia dwóch! replik FT to może je przesłać wraz z info do autora strony na: soldat_ryan@hotmail.com
Napisano
Wanny TKSa z Varanger nie ma już w Norwegii"

A gdzie jest?

Nie, jedzie do Niemiec"

Do prywatnego właściciela czy jakiegoś muzeum ?
Napisano
Dobra, małe sprostowanie. To, że TKS wyjechał z Norwegii jest tylko i wyłącznie moim przypuszczeniem wysnutym na podstawie zdjecia z III która miała trafić do Niemiec. Na 100% nie ma jej w miejscu gdzie leżała wcześniej.

Nie wiem gdzie dokładnie ma trafić/trafił ten Pz III. To jeden z 3 wozów wydobytych w Norwegii w 2006 roku (wcześniej zabetonowanych jako element fortyfikacji). Wiadomo tyle, że wszystkie trzy miały jechać na remont do Niemiec. Później dwa mają wrócić do Norwegii, a trzeci zostać w ramach rozliczenia za remont.
Napisano
Obecnie trwaja prace nad ukończeniem Wz 34 szerokokadłubowej wersji"

Kiedy planujecie premierę nowego pojazdu ?
Napisano
Już miała być ukończona, ale na przeszkodzie stanęła budowa renówek do filmu a potem kłopoty zdrowotne. Ale już mam wszystko pod kontrolą i na przyszły rok będzie gotowa do akcji.
Napisano
majsterkowicz, nawet nie wiesz, jak się cieszę!
O Twojej chorobie wspominał spiker podczas rekonstrukcji w Tomaszowie Lubelskim, gdzie był w ruchu jeden z Twoich czołgów. Moja Żona niestety przegrała w ostatnich dniach z tą straszną chorobą, ale wierz mi, że chociaż się nie znamy, myślami byłem z Tobą.
Napisano
Przykro słyszeć,że ktoś kogo nawet się nie znało przegrywa z tą straszną chorobą, przyjmij podziękowanie za dobre słowo.
Zawsze i do końca trzeba mieć nadzieję bo to jest naszą siłą napędową i sprawczą. Staram się być o dwa kroki do przodu i już planuję budowę kolejnego pojazdu pomimo że jeszcze jeden nie ukończony. Pozdrawiam wszystkich Dobrych Ludzi majsterkowicz
  • 4 weeks later...
Napisano
możesz dodać następnego
http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum22/p1050668a.jpg
prezentacja oficjalna nastąpi na Moto Weteran Bazar 21 01 2012 w Łodzi
Napisano
Super :-)
Dzisiaj mi się śniło że mam TK-Sa, ale to tylko sen. Przy obecnym wzroście ilościowym może kiedyś się spełni ;-)
Napisano
Jaka jest historia tego TKS ? jak został odkryty ?

To oryginalna wersja z NKm ?

Wielkie gratulacje !!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie