DETER Napisano 5 Czerwiec 2009 Autor Napisano 5 Czerwiec 2009 Wywiad donosi iż dziś w piatek o 17.00 będzie próba uruchomienia StuGA z Grzegorzewa...
Swiety82 Napisano 5 Czerwiec 2009 Napisano 5 Czerwiec 2009 Mówi się jest napisane, nie uczyli w szkole?":-}}}}
Heruss Napisano 5 Czerwiec 2009 Napisano 5 Czerwiec 2009 Przed chwilą dzwonił do mnie jeden szczęśliwiec co juz go słyszał ;))) Niedługo Twardziele z Poznania pewnie wrzucą linka do mp3-ki tak pożądanej!!! Z odgłosem najpiękniejszm na świecie ODGŁOSEM MAYBACH'a!!!!! Poczekamy..poczekamy ;)
acer Napisano 5 Czerwiec 2009 Napisano 5 Czerwiec 2009 Czekamy na wrzut pracy silnika na youtubePost został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 22:02 05-06-2009
PATRON Napisano 5 Czerwiec 2009 Napisano 5 Czerwiec 2009 no to 20% problemu z napędem już za zespołem...PATRON - FWP
kopijnik2 Napisano 5 Czerwiec 2009 Napisano 5 Czerwiec 2009 kubelek - zawody z bratem - na jedzenie grochówki, se - urządzaj ...Panów od ciężkiej i kosztownej - roboty, nie trogaj...
Swiety82 Napisano 5 Czerwiec 2009 Napisano 5 Czerwiec 2009 W oczekiwaniu proponuję posłuchać innego odrestaurowanego Maybacha :) dźwięk nieziemski!!!http://www.youtube.com/watch?v=2MlR1yC6rgk
kubelek86 Napisano 5 Czerwiec 2009 Napisano 5 Czerwiec 2009 obie ekipy poświęciły wiele dla tych pojazdów i tacy ludzie wzbudzają u mnie największy szacunek, a oba projekty znacznie różnią się stopniem trudności i specyfiką, więc ich nie przyrównuje do siebie ani nie próbuje sugerować jakiejś chorej rywalizacji..ot ciekawi mnie który z nich pierwszy wróci do pełni sprawności...bez podtekstów i ukrytych przytyków...Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 22:01 05-06-2009
wojtek1234321 Napisano 6 Czerwiec 2009 Napisano 6 Czerwiec 2009 http://www.sturmgeschutziv.pl/component/content/article/1-latest-news/104-stug-iv-brrrrruuummmm
esterendensen Napisano 6 Czerwiec 2009 Napisano 6 Czerwiec 2009 Oj Swiety82-ten link,który podałeś dotyczy odpalenia silnika NASZEJ Pantery,którą wydobyto w Polsce,i która niestety wywędrowała do USA.Teraz cieszy oko niejakiego Littelfielda...Taka strata-mogła cieszyć oczy i uszy u nas w kraju,niestety nie dane nam było.Spore grono użytkowników twierdzi,że dobrze się stało,gdyż u nas by się zmarnowała(brak środków na renowację).Jak widać Polak potrafi i u nas też można profesjonalnie wyremontować pojazd pancerny.Przykładem jest chociażby stug.Gratulacje dlacałej ekipy zajmującej się tym pojazdem!
jc1234 Napisano 6 Czerwiec 2009 Napisano 6 Czerwiec 2009 Każdy kto twierdzi iż w Polsce można było doprowadzić Panterę do takiego stanu jak jest teraz nie ma pojęcia o czym mówi.W podobnym stanie jest Stug z MOB. Jakie siły są w stanie doprowdzić ten sprzęt do stanu Stuga z Poznania ? Chyba tylko kosmici. Przestańcie powtarzać w kółko to samo: pieniądze to nie problem, można załatwić dotacje z UE, można było wyremontować Panterę. Czy dobrze się stało że Pantera wyjechała ? Pewnie-nie. Ale nic dobrego z tym sprzętem w Polsce by się nie stało. Jacek
hetfield Napisano 6 Czerwiec 2009 Napisano 6 Czerwiec 2009 esterendensen... Pantera już niestety nie cieszy oka Littlefielda, ponieważ Littlefield zmarł w styczniu b. r.
esterendensen Napisano 6 Czerwiec 2009 Napisano 6 Czerwiec 2009 Kolego jc1234-nie o to mi chodziło.Nie twierdzę,że Pantera musiałaby wyglądać tak,jak teraz wygląda.Moim zdaniem Littlefield popełnił poważny bład.Z Pantery zrobiono niejako pomnik,wręcz eksponat,którego strach dotknąć obawiając się pobrudzić go brudnym paluchem.Osobiście wolałbym zobaczyć ją w stanie frontowym".Rdzawy nalot na gąsienicach;pogięte i uszkodzone błotniki oraz inne elementy;ślady po trafieniach,czy wręcz zerwana wieża.Kto twierdzi,że taki pojazd musi wyglądać idealnie?!Tak dopieszczone pojazdy nigdy nie opuszczały bram fabryk.Sam mam kilka zabytkowych pojazdów i stawiam raczej na funkcjonalność,oryginalność niż na wygląd zewnętrzny.Myślę,że Pantera w polskich dobrych rękach też miałaby szansę na drugie życie.Inna sprawa to prawo,alet o już inna historia...A co do Smierci pana littlefielda-niech mu ziemia lekką będzie.Pasjonat,który uczunił wiele dobrego w dziedzinie renowacji pojazdów.Ave
esterendensen Napisano 6 Czerwiec 2009 Napisano 6 Czerwiec 2009 Nie twierdziłem też,że pieniądze nie stanowią problemu,wręcz przeciwnie-jest to poważny problem.A co do UFO-nie sądzę aby była potrzebna ich pomoc...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.