Wyro Napisano 29 Maj 2009 Autor Share Napisano 29 Maj 2009 Postanowiłem od dzisiaj zrobić tak jak Arseon & Adek i wrzucać tu swoje wykopki. Może czasami coś ktoś skomentuje. Ja w każdym razie będę miał taki wykopkowy blog od 29 maja A.D. 2009:)Dzisiaj guzior carski 19 (wyszlifowałem go watą metalową, ale więcej już patyny z guzików nie będę ruszał). Szkoda ich. 1/2 gr SAP, guziorki no name, inne fanty i dziwny kapsel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 29 Maj 2009 Autor Share Napisano 29 Maj 2009 SAPek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 29 Maj 2009 Autor Share Napisano 29 Maj 2009 Guzior 12 carski. Nie wiem jaki okres, ale się doszukam może... w katalogu, albo u tajnego informatora Totala na GG:)Tak guzik po szlifie wygląda jak ktoś chce. Ładnie błyszczy, ale to niezdrowe u kolekcjonera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 29 Maj 2009 Autor Share Napisano 29 Maj 2009 Kapsel jak przedwojenny od piwa, ale jakieś literki, ZPZ, znak... Cóś - jednym słowem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 29 Maj 2009 Share Napisano 29 Maj 2009 wyro wrzuc swoje poprzednie skarby PSadek i arseon nie wrzucaja kapsli ;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 29 Maj 2009 Autor Share Napisano 29 Maj 2009 No poprzednie nie, bo albo wszystkie, albo nic, część na ID była. Wy i tak widzieliście te kałasznikowy i czołgi...:) heheWrzucam od dzisiaj. Kto wie, może jeszcze połowię dzisiaj neodymkiem to coś dodam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruner0 Napisano 29 Maj 2009 Share Napisano 29 Maj 2009 to nie kapsel tylko plomba zbożowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czabak1 Napisano 29 Maj 2009 Share Napisano 29 Maj 2009 Tak jak pisze Bruner , to plomba od wora z ziarnem , Zjednoczenie Przemysłu Zbożowego , lata 60 - 80te.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
festunguben Napisano 29 Maj 2009 Share Napisano 29 Maj 2009 Ajne szune wykopken Heer Wyro ;)Fil szpas, und Czus! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speed Napisano 30 Maj 2009 Share Napisano 30 Maj 2009 WitamTo może kolega herer1 założy swój wątek i tam będzie prezentował swoje setki jak nie tysiące fantów.Tam można będzie oglądać wykopki w wersji hurtowej.Pozdrawiamspeed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcion123 Napisano 30 Maj 2009 Share Napisano 30 Maj 2009 Śliczny SAP-ek, niedawno wyszedł mi taki :)pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 31 Maj 2009 Autor Share Napisano 31 Maj 2009 Wczoraj z Arseonem żmudna kopanina na carskim terenie wojskowym. U niego jakiś mega dziwny i chyba rzadki guzior, a u mnie prawosławny medalik. Cieszy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 3 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2009 3 czerwca wykopken. Orzeł LWP świeży. jakaś wpinka, cóś z numerkami, monetki.... Nie powala, ale jest:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 12 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2009 Ostatnio nie było co dodawać. Jakiś grosik Sasa, Poniatowszczaka, 1/2 krajcara, której wcześniej nie miałem, boratyny, II RP, guziki no-name itp. Ale z dniem dzisiejszym uzbierało się na kolejna odsłonę:)Trojak SAP, 3 grosze polskie 1826, kawałek zaczepu od carskiego plecaka (wcześniej wyszło mi takie piękne z granatem - widać to może parka:) ), reklama sprzed I WŚ, medalik, plomba artyleryjska, guzior oficerski Kopiejkina posrebrzany (wcześniej miałem tylko normalne lub pozłacane), pierścionek miedziany z oczkami, zapinka od mankietu, guzior artyleryjski i taki cieniutki guziorek (drugi z lewej od góry) o dziwnym kształcie (chyba, że tak równomiernie nadłamany)z niczym mi się nie kojarzący, wz. carskie, bo widać po uchu, ale od czego - nie mam pojęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 13 Czerwiec 2009 Share Napisano 13 Czerwiec 2009 ten cieniutki, to guziczek najprawdopodobniej od Atylli huzarskiej.pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 18 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2009 Ostatnie skarby... 6 groszy SAP sreberko, krajcar, 1/2 grosza SAP, plomba carska, konik zabawka, srebrna obrączka z próbą (która złamała moja żona oglądając...), kapsel od warszawskiego piwa Bawarja", jakaś kobieca ozdoba, boratynki, guziorek no-name i 10 czegoś czechosłowackiego i kilka innych gadżecików. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 18 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2009 6 gr SAP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 18 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2009 rev. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 18 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2009 Ciekawe co to za próba na tej srebrnej obrączce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 18 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2009 p.s. A Kopens przy mnie podniósł to: http://odkrywca.pl/prosze-o-id,654425.html#654425 Próbuje się uczyć cieszyć czyimś szczęściem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 20 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2009 Dzosiaj dwa guziki carskie artyleryjskie, 1 phening i licznyj znak (foto). I kończe ten watek. Dzieki wszystkim za odwiedziny. Jutro z Arseonem i Adkiem_wawa zakładamy watek wspólny, bo doszliśmy do wniosku, że stanowimy fajną paczkę, fajnie nam się kopie razem i nie musimy przed sobą kitrać tajemnic, gdzie kto cos znalazł (jak to robi większość...). Nota bene Arseon dzisiaj podniósł piękne rzeczy. Będą pewnie dzisiaj na ID. Dzięki wszystkim za odwiedziny na Wyro Wykopken:)Oi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.