XII Napisano 25 Maj 2009 Autor Share Napisano 25 Maj 2009 Witam,Proszę o ID monetki (z jakiego metalu może być wybita?)Dziś jestem leniwy bo jakaś choroba mnie rozbraja - dlatego proszę Was moi mili :)Zdrów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XII Napisano 25 Maj 2009 Autor Share Napisano 25 Maj 2009 Monetka nie czyszczona... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
algor Napisano 26 Maj 2009 Share Napisano 26 Maj 2009 grosz Prusy Książęce Albrecht Hochenzollern,daty nie mogę odczytać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr4321 Napisano 26 Maj 2009 Share Napisano 26 Maj 2009 Raczej fals.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 26 Maj 2009 Share Napisano 26 Maj 2009 powinna byc srebrna, jezeli jest miedziana to piotr4321 ma rację.mówimy oczywiscie o fałszerstwie z epoki.zdrów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 26 Maj 2009 Share Napisano 26 Maj 2009 Po zdjęciu- srebro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XII Napisano 26 Maj 2009 Autor Share Napisano 26 Maj 2009 Witam,Jest to srebrna moneta ale widocznie kiedyś była wystawiona na działanie ognia :/ ja to mam fuksa do takich, spalonych monet, ehh ale i tak ładna, ...cieszy :)Potrzymałem ją trochę w kwasku, a fotka przedstawia to co z niej zostało :PZdrów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XII Napisano 26 Maj 2009 Autor Share Napisano 26 Maj 2009 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 26 Maj 2009 Share Napisano 26 Maj 2009 dodam tylko iż jest to grosz bity w Prusach, jako lennie Korony.orzeł na piersi nosi Monogram Zygmunta I Starego (S - Sigismvndvs Rex)zdrow! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 28 Maj 2009 Share Napisano 28 Maj 2009 wrzuc go do amoniaku powinno mu pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XII Napisano 28 Maj 2009 Autor Share Napisano 28 Maj 2009 tzn. zrobić jakiś roztwór amoniaku? Jakie stężenie? :) ...mam spalone 10gr z 1840r. może najpierw na nim spróbuję :PDzięki za odzew ;)Zdrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.