okejos Napisano 25 Maj 2009 Autor Share Napisano 25 Maj 2009 takie zadanko - ja poległem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 25 Maj 2009 Share Napisano 25 Maj 2009 16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 25 Maj 2009 Share Napisano 25 Maj 2009 za każde błędnie - 1/4 możliwych za zadanie - odejmowano- błędne były po 5 punktównie odpowiedziała na dwa (oraz) dostała kary 2x po (1/4x5)(10x4)zaliczyłarównanie ułożyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 25 Maj 2009 Share Napisano 25 Maj 2009 hehehe, wiedziałem że Kopi zaatakuje te zadanie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tradytor Napisano 25 Maj 2009 Share Napisano 25 Maj 2009 kopijnik ale w zadaniu pisze że udzieliła odp. na wszystkie pytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 25 Maj 2009 Share Napisano 25 Maj 2009 tak, to bardzo ważne - określa ilość zdarzeń"...a przeczytaj jeszcze raz... zadanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 25 Maj 2009 Share Napisano 25 Maj 2009 odpowiedź X=10+(8-n)gdzie67,5=(4*10)-(n*1/4*5)+[(8-n)*5]n=2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tradytor Napisano 25 Maj 2009 Share Napisano 25 Maj 2009 No teraz to mi wyjaśniłeś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 25 Maj 2009 Autor Share Napisano 25 Maj 2009 chylę czoło... chyba sie juz starzeję... ale w dalszym ciągu nie kumam jak wyliczyłeś "zadanie z 1 klasy gimnazjum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 25 Maj 2009 Share Napisano 25 Maj 2009 ostatni wpis z tłumaczeniem...maximum to 10 pytań po 4 punkty oraz 8 pytań po 5 punktówco daje 40 +40 punktówumowa!!! za każde błędne -1/4*(wartość pytania błędnego) od sumy z pozytywnych odpowiedziwiemy, że 10 pyt po 4 zostało dobrze zaliczonew grupie 8 pytań były byki - czyli karne punkty dotyczyły -1/4*5 punktówwynik był 67,5na co składało się10*4oraz [(8-n)*5]-(n*1/4*5) czyli wartość 5 punktowych pomniejszona o karę n(egatywnych odpowiedzi -(n*1/4*5))...trzeba pamiętać, że w pierwszym nawiasie uwzględnione są iezdobyte" punkty - n*5...ot i wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 25 Maj 2009 Autor Share Napisano 25 Maj 2009 dzieeeeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 25 Maj 2009 Share Napisano 25 Maj 2009 Kopi skoncz bo mnie glowa od tego zaczyna bolec... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 25 Maj 2009 Share Napisano 25 Maj 2009 taż napisałem...ot i wszystko":)poczekaj... znowu" pójdziesz do szkoły - to zobaczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitboy64 Napisano 26 Maj 2009 Share Napisano 26 Maj 2009 Moja matematyczka z liceum uwielbiała dawać mojej klasie na sprawdzianie zadania z gim/podstawówki w ten sposób wyrobiła sobie zdanie o nas, i dowiedziała się, że na cała klasę, ten sprawdzian, przeznaczony na 15min, w wyznaczonym czasie zrobiło 5 osób reszta klasy robiła go do końca lekcji a i tak najlepsza ocena z tamtej grupy" to 2...Nasza piątka była jakby na profilu ścisłym, ale było nas za mało, żeby utworzyć osobną klasę :D Tak więc zdarzało się że w ciągu całogodzinnego spr. rozwiązywałem go dla siebie i 2 kolegów :DAle zauważyliśmy, że jeśli dać studentowi zadania z LO, a uczniowi z LO dać zadania z podstawówki, to będzie mu ciężko to zrobić :D Po prostu inny tok myślenia, no i nie jest na bieżąco :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 26 Maj 2009 Share Napisano 26 Maj 2009 Miałem taki przypadek na 4- roku studiów, ćwiczenia były z fizyki tej wyższego" gatunku!!! Grupa wysłała" mnie do Pana docenta, abym się dowiedział o wyniki, dostałem 3- z dwoma minusami, ogłosiłem to i wtedy Kol. M. z Mieszek na Podlasiu, rzekła, no spodziewaliśmy się. Tak odpowiadam, tylko że, to jest najwyższa ocena!To tak z kart" Pol. WarszawskiejGW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 26 Maj 2009 Share Napisano 26 Maj 2009 i tak jestescie geniusze...ja na 1 semestrze z maty na teoretycznie 4 osiagalne terminy zaliczylem na terminie 7 :>taaa dawne czasy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitboy64 Napisano 26 Maj 2009 Share Napisano 26 Maj 2009 Ja na poprawkach z fizyki, przed samym dyrektorem, bo pech chciał, że miał uprawnienia do tego, byłem 4 razy, ciągle robiąc to samo zadanie, mi wychodził inny wynik a dyrektor ciągle mówił, że w odpowiedziach jest inny, po konsultacjach z profesorką wyszło, że i ja i dyrektor mieliśmy racje, tzn on dobrze odczytał wyniki, dobrze twierdził, że robię coś źle, ale, okazało się, że po prostu był błąd w odpowiedziach :DI wyszło na to, że on widząc taką odpowiedź i robiąc sam to zadanie tak pobieżnie opierał się na części wyników cząstkowych podanych w rozwiązaniu, a ja robiąc wszystko ręcznie uzyskiwałem inny wynik :DNa koniec mi powiedział:Jak Tobie nie dam tego 4 to komu innemu mógłbym dać?" :DA z biologi miałem profesorkę która kierowała się zasadą:Na 6 umie Bóg, na 5 ja, a wy to max --4" :D i była zdania, że Bóg stworzył płeć męską jako prototyp przed stworzeniem doskonałego organizmu żeńskiego :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OloOcki Napisano 26 Maj 2009 Share Napisano 26 Maj 2009 okejos ja jestem w 1 klasie gim i nie mam takich zadań :D u nas właściwie powtarzamy wszystko z podstawówki i to w najprostszych formach ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino39 Napisano 26 Maj 2009 Share Napisano 26 Maj 2009 ja tez mialem to zadanie i 1 :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 27 Maj 2009 Share Napisano 27 Maj 2009 Miałem taką sytuacje, na 4-roczku, groziły mi 2 egzaminy komisyjne", oczywiście w/g regulaminu, mogłem mieć tylko jeden!! Poszedłem do Dziekana i poprosiłem go o jeden egzamin komisyjny", on mówi, panie a co panu to da!!Odpowiedziałem że, jeśli zdam to poproszę o drugi, a jeśli nie zdam , to nie będę mu więcej d..y zawracał. Uśmiał się i podpisał zgodę.Zdałem oba!!PozdrawiamGW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 27 Maj 2009 Share Napisano 27 Maj 2009 Po maturze powiedziałem sobie: Nigdy więcej matmy w moim życiu. Jest to jedyne tak zwane życiowe postanowienie, którego udało mi się dotrzymać ;)Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 08:04 27-05-2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitboy64 Napisano 27 Maj 2009 Share Napisano 27 Maj 2009 A w sklepie? :D Czy masz w torebeczkach, już wcześniej wyliczone przez kogoś, pieniądze na dany produkt? :DNiestety(a może i dobrze) zawsze będziemy mieć do czynienia z matematyką, zresztą Matematyka jest alfabetem dzięki któremu Bóg opisał świat" czy jakoś tak to szło :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 27 Maj 2009 Share Napisano 27 Maj 2009 No właśnie, przy wypełnianiu PIT też trzeba tą trudną sztukę achunków" znać.GW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 3 Czerwiec 2009 Share Napisano 3 Czerwiec 2009 na mapie powierzchnia rezerwatu wynosi 4.5cm^2 skala mapy 1:00000 jak jest powierzchnia rezerwatu juz mi leb sie lasuje od tej matmy dzisiaj niech ktos pomoze, ale musze mieć to rozpisane.POMOCY!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tradytor Napisano 3 Czerwiec 2009 Share Napisano 3 Czerwiec 2009 podaj dokładnie skale bo taka jak podałeś 1:00000 nie istnieje chyba że 1:100000 wt:edy przyjmij że rezerwat ma kształt kwadraru, wtedy jego boki wynoszą 2,25cm i wychodzi 2,25x2,25cm = 4,5cm^2 skala mapy to 1:100000 stad wiemy że 1cm na mapie to 100000cm w terenie a 100000cm to jeden kilometr więc 2,5km x 2,5km = 4.5km^2 lub jak wolisz 6250000m^2 .Chyba to tak będzie próbowałem pomóc . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.