Skocz do zawartości

Złomowisko

CharlieP

Rekomendowane odpowiedzi

Uważam że każdy ma prawo się spytać jeśli nie wie, a jeśli chce sam tworzyć kolekcje to tym lepiej. Po prostu spytaj się czy możesz sam się rozejrzeć po złomie i koniecznie nadmień, że szukasz staroci to będą ( na ogół) przychylnie patrzeć
życzę powodzenia na łowach

Tak na prawdę to trzeba wiedzieć z kim i o czym można porozmawiać,jednak kulturalnym zachowaniem więcej osiągniesz niż bezwartościowym chamstwem.Pzdr.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Hitboy64 22:02 24-05-2009

Jak dzieci w piaskownicy...

A co do pytania, po prostu uprzejmie się zapytaj czy możesz się rozejrzeć, zapytaj też, czy nie mają jakiś militariów, możesz wziąć kartkę z zarysami fantów. Jeśli będziesz grzeczny i nie będziesz chciał nikogo tam oszukiwać, to powinno się udać...

W skupach złomu jest rozpowszechnionym procederem że przychodzą różni ludzie i odkupują różne drobiazgi,jeden potrzebuje części mechanicznych,ktoś znowu mosiążnych okuć do mebli a Ty możesz poszukać militariów,dla obsługi skupu jest to żródłem dodatkowego dochodu.Trzeba tylko przyjść i zagadać,nic więcej.Za pierwszym razem nie targować zbyt mocno aby nie wyjść na sknerę.PS.niestety w niektórach skupach są stali ugadani odbiorcy gustownych drobiazgów i dla nich personel je odkłada.

Byłem ostatnio w jednym skupie i akurat jego właściciel zbiera rózne starocie i pracownicy odkładaja mu co lepsze kąski... Powiedzieli,że jak chce to moge coś odkupić potem porozmawiałem z szefem stwierdził że u niego tylko stare żelazka radia i tylko jeden bagnet ktoś kiedyś przyniósł... Oczywiście powiedzieli, że jak chce to moge się przespacerować po złomie. Jednak zrezygnowałem u mnie mało takich wojennych rzeczy było nie toczyły się specjalne walki może kiedys tam wpadnę, ale jeżeli to juz wszystko czesane jest na bieżąco to watpię zebym u mnie coś utrafił...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie