CharlieP Napisano 24 Maj 2009 Autor Share Napisano 24 Maj 2009 Witam ;)Chciałbym się was poradzić jak pytać na złomowisku o fanty tak aby nas nie wyśmiali.P.S Szukałem i nie znalazłem podobnego tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 24 Maj 2009 Share Napisano 24 Maj 2009 normalnie ,a jak to sobie wyobrazasz? zachodzis na złomowisko i zadajesz pytanie ... Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Hitboy64 22:03 24-05-2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowglyn Napisano 24 Maj 2009 Share Napisano 24 Maj 2009 Jak pytać? Prosto i jasno! Przede wszystkim pytać w takim języku, w jakim mówi obsługa złomu - wtedy nie będzie zbędnych nieporozumień... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciu Napisano 24 Maj 2009 Share Napisano 24 Maj 2009 Uważam że każdy ma prawo się spytać jeśli nie wie, a jeśli chce sam tworzyć kolekcje to tym lepiej. Po prostu spytaj się czy możesz sam się rozejrzeć po złomie i koniecznie nadmień, że szukasz staroci to będą ( na ogół) przychylnie patrzeć życzę powodzenia na łowach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 24 Maj 2009 Share Napisano 24 Maj 2009 Tak na prawdę to trzeba wiedzieć z kim i o czym można porozmawiać,jednak kulturalnym zachowaniem więcej osiągniesz niż bezwartościowym chamstwem.Pzdr.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Hitboy64 22:02 24-05-2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitboy64 Napisano 24 Maj 2009 Share Napisano 24 Maj 2009 Jak dzieci w piaskownicy...A co do pytania, po prostu uprzejmie się zapytaj czy możesz się rozejrzeć, zapytaj też, czy nie mają jakiś militariów, możesz wziąć kartkę z zarysami fantów. Jeśli będziesz grzeczny i nie będziesz chciał nikogo tam oszukiwać, to powinno się udać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 24 Maj 2009 Share Napisano 24 Maj 2009 W skupach złomu jest rozpowszechnionym procederem że przychodzą różni ludzie i odkupują różne drobiazgi,jeden potrzebuje części mechanicznych,ktoś znowu mosiążnych okuć do mebli a Ty możesz poszukać militariów,dla obsługi skupu jest to żródłem dodatkowego dochodu.Trzeba tylko przyjść i zagadać,nic więcej.Za pierwszym razem nie targować zbyt mocno aby nie wyjść na sknerę.PS.niestety w niektórach skupach są stali ugadani odbiorcy gustownych drobiazgów i dla nich personel je odkłada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partyzant Kampinosu Napisano 25 Maj 2009 Share Napisano 25 Maj 2009 zawsze można zaproponować 2x więcej niż ten stały odbiorca i tak wyjdzie taniej niż na ALL lub jakimś targu:)PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lew_1988 Napisano 25 Maj 2009 Share Napisano 25 Maj 2009 Byłem ostatnio w jednym skupie i akurat jego właściciel zbiera rózne starocie i pracownicy odkładaja mu co lepsze kąski... Powiedzieli,że jak chce to moge coś odkupić potem porozmawiałem z szefem stwierdził że u niego tylko stare żelazka radia i tylko jeden bagnet ktoś kiedyś przyniósł... Oczywiście powiedzieli, że jak chce to moge się przespacerować po złomie. Jednak zrezygnowałem u mnie mało takich wojennych rzeczy było nie toczyły się specjalne walki może kiedys tam wpadnę, ale jeżeli to juz wszystko czesane jest na bieżąco to watpię zebym u mnie coś utrafił... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CharlieP Napisano 25 Maj 2009 Autor Share Napisano 25 Maj 2009 Serdecznie wam dziękuję za odpowiedzi.Pozdrawiam ;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.