Slajmi130 Napisano 29 Lipiec 2009 Napisano 29 Lipiec 2009 A tu trochę z innej beczki. Ale zrobiony własnoręcznie z blachy. Elementy cięte, gięte, szlifowane, spawane etc. Wieża obrotowa, lufa też chodzi, oporopowrotnik działa, włazy otwierane
tatar Napisano 31 Lipiec 2009 Autor Napisano 31 Lipiec 2009 Replikami nie handluję,to jest po prostu moje hobby.A co do Tygrysa,to muszę przyznać bardzo piękny,i pytanko w jakiej skali jest zrobiony?.
Slajmi130 Napisano 1 Sierpień 2009 Napisano 1 Sierpień 2009 Skala 1:12,5 Robiłem go na planach Małego Modelarza. Odbiłem na xero z A4 na A3 i zacząłem produkcję.
tatar Napisano 2 Sierpień 2009 Autor Napisano 2 Sierpień 2009 A więc tak kolego Valwes.Swoje repliki wykonuję wyłącznie z metalu,wszystkie potrzebne materiały,typu blacha lub rurki, można zdobyć w składnica budowlanych lub na złomowiskach.Wymiary pochodzą w większości z zdjęć danej broni,które powiększam do skali 1:1 i wymiaruję.Niektóre plany można znaleźć też w internecie.Co do wykonania to różnie,część elementów wykonuję na maszynach,typu tokarka frezarka.Resztę przy pomocy wiertarki,szlifierki kątowej,pilników,itp.Zainteresowanych modelarstwem broni,zachęcam do zarejestrowania się na forum poświęconym temu zagadnieniu.Jest tam wiele opisów wykonywania replik od podstaw.http://www.jedendojednego.fora.pl/
Wojciech115 Napisano 6 Wrzesień 2009 Napisano 6 Wrzesień 2009 Witam tatar byś nie był zainteresowany nad sprzedażą którąś z replik?I jaka cena?Pozdrawiam!
lew_1988 Napisano 14 Wrzesień 2009 Napisano 14 Wrzesień 2009 Bonzo74 czy masz jakiś namiar na producenta tych kopii z linku, który podałeś? Jakbys mógł daj mi znać na PW tworzymy grupe rekonstrukcji broń bedzie na potrzebna (cięzka pewnie też).
kuczman Napisano 15 Wrzesień 2009 Napisano 15 Wrzesień 2009 Mysle ze pocieszacie sie replikami broni wobec obecnej kontroli panstwa. A molibyscie sie zajmowac odnawianiem prawdziwej broni, legalnie i nawet strzelaniem z niej gdyby prawo szanowalo obywatela a nie post komunistyczne obawy rezimu wobec obywateli.Myslec do przodu, nalezy!
kopijnik2 Napisano 15 Wrzesień 2009 Napisano 15 Wrzesień 2009 :(jesteśmy głodni, nie mamy chleba" o jedzcie ciastka"- zupełnie tak samo... jak Maria Antonina...
Slajmi130 Napisano 15 Wrzesień 2009 Napisano 15 Wrzesień 2009 tak wszyscy sobie kupimy oryginały i będziemy naparzać w lesie ze slepaków. potem zasłuzony odpoczynek w pierdlu, bo nie chcielismy się pocieszać. Myśląc do przodu to postrzelałbym z lasera z gwiezdnych wojen
vis1939 Napisano 15 Wrzesień 2009 Napisano 15 Wrzesień 2009 Można wszystko dopóki nie dasz się złapać:)
kuczman Napisano 15 Wrzesień 2009 Napisano 15 Wrzesień 2009 Kpina sytuacji w pewnym sensie bo w weekend bylem na rekonstrukcji wrzesnia '39 http://www.poland1939.com/index_pl.html , na terenach rekreacyjnych Polish National Alliance w Yorkville, Illinois- impreza organizowana przez Stowarzyszenie Historyczne Armii Polskiej w Chicago pod patronatem Ministerstwa Kultury, Sztuki i Dziedzictwa Narodowego.Tak, patronowano Polakom ktorzy wystawiali na stolach piknikowych autentyczna, w pelni sprawna bron. Mausery, Visy i badz co. Biegali z nia, strzelali slepakami podczas bitwy.Ci ktorzy nie mieli autentycznej broni strzelali z takiej jaka posiadali- zauwazylem np. bron krotka lepsza od tej z ktora walcza amerykanie w Afganistanie...Ale do rzeczy- ci sami rodacy byli by przestepcami w swojej ojczyznie bo jedyne co maja to zezwolenie na posiadanie broni a nie zarejestrowane indywidualnie, zezwolone indwidualnie itp itd egzemplarze.Ale patronowac im mozna;)))Przepraszam za zasmiecenie tematu- wasze hobby jest fajne samo w sobie i czesto poziom wykonania wprawia w podziw.
piotrek89 Napisano 16 Wrzesień 2009 Napisano 16 Wrzesień 2009 A to są moje repliki. Tylko troche słaba jakość zdjęcia :(
piotrek89 Napisano 16 Wrzesień 2009 Napisano 16 Wrzesień 2009 maxim :)laweta oryginalna i tarcza a reszta kopia
piotrek89 Napisano 16 Wrzesień 2009 Napisano 16 Wrzesień 2009 zajmuje się jeszcze wykonaniem innych replik
tatar Napisano 17 Wrzesień 2009 Autor Napisano 17 Wrzesień 2009 Bardzo ładne,profesjonalnie zrobione repliki.I pytanie,jak kolega wykonał wytłoczenia,na chłodnicy Maxima.
Slajmi130 Napisano 17 Wrzesień 2009 Napisano 17 Wrzesień 2009 He to samo się pytam. Tatar wysłałem ci wiadomość na priv.
Slajmi130 Napisano 28 Wrzesień 2009 Napisano 28 Wrzesień 2009 Ma ktoś rysunki MG 34 plany wymiary zdjęcia i wszystko inne rzeczy, żebym mógł na ich podstawie taki MG wykonac. Z góry dziękuje za kazda pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.