Roadrunner Napisano 8 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2009 1864 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 8 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2009 -była dosyć głęboko bo Darkowy muskeeter nie widział jej.To tyle :)Gniewkos no wreszcie-chwalić się chwalić ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 15 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2009 Łikendowo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 15 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2009 I to tyle :PCały czas walka z opanowaniem sprzęcicha... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 15 Czerwiec 2009 Share Napisano 15 Czerwiec 2009 Weekend, za dużo czasu nie było do chodzenia i pogoda tez nie bardzo, a do tego noga jeszcze nie do końca na chodzie.Coś tam wpadło, więc nie jest źle, ja już zaczynam odliczać dni do żniw:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 15 Czerwiec 2009 Share Napisano 15 Czerwiec 2009 Groszek, był jeszcze 1 pf z 1940 ale niestety włożyłem go do mojego preparatu i zapomniałem o nim, jak mi się przypomniało to niestety w słoiku był już tylko krążek...to na tyle w tygodniu jak pogoda pozwoli będzie mały wypad pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 17 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2009 Ćwiczeń ciąg dalszy :)-moje pierwsze srebrne 5 kopiejek w dodatku widać na niej pozostałości po czterech uszkach czyli była częścią bransoletki samoróbki,niestety reszty nie było w okolicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 17 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2009 Najpierw wyszła tarcza i pojawiła się nadzieja na wrześniowego-ptaszyna okazała się LWPowska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 17 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2009 Od lewej: mauser,lebel i ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 17 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2009 -mauser polski z orzełkiem 1937-lebel słabo widać -trzeci też nic nie widać albo bez bić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 17 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2009 Tajemnicza jak dla mnie łuska z prawej:-kaliber ~6,6mm lub 6,65mm mam trochę zużytą suwmiarkę -wysokość ~51mm Co to będzie za łuseczka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 17 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2009 Reszta na ludowo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 17 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2009 Na koniec coś dla oka :)Darku przepraszamy stare miejscówki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławek1989 Napisano 17 Czerwiec 2009 Share Napisano 17 Czerwiec 2009 Ta tajemnicza łuska to zapewne 6,5 × 52 mm Carcano http://pl.wikipedia.org/wiki/Nab%C3%B3j_6,5_x_52_mm_Carcano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 18 Czerwiec 2009 Share Napisano 18 Czerwiec 2009 Super no i pod nosem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 18 Czerwiec 2009 Share Napisano 18 Czerwiec 2009 Nie wiem czy dobrze widzę ale czy ta łuska to SR??Jak tak to może Arisaka.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3Pawel3 Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 Sobota - po długiej przerwie znalazłem troche czasu, żeby ruszyć w teren, było warto.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3Pawel3 Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 Na skraju lasu obok polnej drogi Sowieci naprawiali swojego T-34 i zostawili mi prezent. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3Pawel3 Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 ...ale wcześniej między okopami znalazlem takie cudo zawinięte w sowieckie gazety... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3Pawel3 Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 Nie widać żadnych bić ale myśle, że jest złota :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3Pawel3 Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 Kilka kamyczków już wypadło, ale reszta już nie zginie. Moje oczekiwanie na możliwość wyruszenia w teren zostało wynagrodzone :)Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 No nieźle Paweł ruskie sałdaty cię obdarowały , broszka pewnie z szaberku byłapozdro> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 Niemieccy żołdacy też nieźle szabrowali - w niemieckiej ziemiance znalazłem pod koniec ubiegłego roku przepiękną, misternie wykonaną srebrną XVIII-wieczną broszę z warsztatu archangielskiego mistrza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 tak, tyle ze robili to z głową bo byli mądrzejsi niż ten ruski motloch co kradł nawet klamki z okien i drzwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 Klamki trafiały do ziemianek razem z oknami i drzwiami, które służyły w nich za elementy konstrukcyjne. Teraz po latach odnajdujemy w ziemi mosieżne klamki, ozdobne okucia, rączki od blokadek okiennych, kiedyś nakopałem kilkanaście sztuk mosiężnych klamek z jednej ziemiany:-) A że żołdactwo niemieckie było bardziej wybredne to prawda, kwestia różnic cywilizacyjnych, oni po prostu mieli w domu klamki i krany, z wyposażenia domu woleli bursztynową komnatę:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.