Hagen Napisano 16 Kwiecień 2009 Autor Napisano 16 Kwiecień 2009 Witam wszystkich :DWiem że temat był już poruszany ale chciałbym żebyścienapisali mi nazwy palmtopów w których działa program który otwarza przekalibrowane mapy (OziExplorer).I żeby koszt nie przekroczył 270zł.Bardzo prosze o pomocPozdrawiam :D
adek_ Napisano 16 Kwiecień 2009 Napisano 16 Kwiecień 2009 270 złotych to moze starczy Ci na baterie i ładowarke
Hagen Napisano 16 Kwiecień 2009 Autor Napisano 16 Kwiecień 2009 http://allegro.pl/item608748832_super_okazja_palmtop_nawigacja_gps_yakumo_mio.htmlCzy taki Palmtop jest dobry ?? ( czy otworzy OziExplorera ????
toratoratora Napisano 16 Kwiecień 2009 Napisano 16 Kwiecień 2009 Pamiętaj tanie mięso psy jedzą" jak palm ma być trwały sprawny i wygodny to nie może być tani .
woytas Napisano 16 Kwiecień 2009 Napisano 16 Kwiecień 2009 Powinien pojsc - ale pamietaj ozi CE ! - nie zwykly ozikup se garmina...
Swiety82 Napisano 16 Kwiecień 2009 Napisano 16 Kwiecień 2009 Pamiętaj, że Ozi-ch jak na razie są chyba 2 wersje-jedna mi działa pięknie z zew. odbiornikiem GPS, natomiast nowsza wersja-nie chce za żadne skarby. Pytanie czy wersja palma którą kupisz będzie współgrała z OziCE. Rozchodzi się nie o system operacyjny a o komunikację z GPS (port).Jak coś to mogę pomóc w kalibracji i ustawieniach.
woytas Napisano 16 Kwiecień 2009 Napisano 16 Kwiecień 2009 padre ten interes za 4,50 ma wewnetrzny giepes wiec chyba da rade - nmea
Swiety82 Napisano 16 Kwiecień 2009 Napisano 16 Kwiecień 2009 W ja też mam NMEA, ale problem tkwił w namierzeniu portów. W urządzeniu port Bluetooth figurował jak nr6/7 podczas gdy w program widział od 0-9, bez 5,6,7,8. Starsza wersja hula aż miło i jest opcja wyboru portu 6/7. Nowsza niet. Chyba że wew. GPS działa jako Serial Port wtedy ok... piszę zawczasu" żeby kupujący nie miał potem problemów...
Hagen Napisano 16 Kwiecień 2009 Autor Napisano 16 Kwiecień 2009 Dzieki Swiety82 jak będe miał jakies kłopoty to porposze o pomoc :D
pik78 Napisano 16 Kwiecień 2009 Napisano 16 Kwiecień 2009 wszystko ok ,mozna pytac ,tylko czy Głowny dzial to właściwe miejsce na tego typu wątki?
rav79 Napisano 17 Kwiecień 2009 Napisano 17 Kwiecień 2009 Ja polecam mio np. a701. Używkę za 3-4 stówki mozna kupić. Używam takiego palma jako nawigacji (AM i ozi), telefonu i do łączenia z netem. Mam kartę simdata i w drodze często sprawdzam pocztę, szukam po googlach albo aukcjach. ozi ce śmiaga na tym aż miło. Na karcie SD mam zeskanowane i skalibrowane prawie giga map bliższych i dalszych okolic - WIGi i westliche russlandy. Słowem wszystko w jednym - telefon, multimedia i nawigacja.
blackdog Napisano 20 Kwiecień 2009 Napisano 20 Kwiecień 2009 no akurat A701 zdecydowanie brakuje jednej rzeczy - WiFi :) wtedy by można rzeczywiście powiedzieć wszystko w jednym - zresztą teraz sprzętu jest na pęczki, jeżeli komuś nie zależy na telefonie to jest np. Loox N560 - ekran VGA, wbudowany GPS, Wifi, bluetooth i Host USB, dzięki czemu można sobie podłączyć różne dodatkowe akcesoria typu normalna klawiatura, pendrive, przy dobrych wiatrach dysk zewnętrzny nawet - model znany i ceniony :) przy odrobinie szczęścia można go haratnąć i za 500 złotych :)a za 270 zica - no tu bym szukał Mio 169 i jego klonów w innych obudowach i pod innymi markami - tanie, starszy system co prawda, ale też sprawdzone - jako podstawowa nawigacja GPS się sprawdzi i Ozziego też spokojnie pociągnie
woytas Napisano 20 Kwiecień 2009 Napisano 20 Kwiecień 2009 youtuba tez mozna ogladac?na lesne wyprawy jedynie outdorowy odbiornik czy to magelan czy tez garmin
Hagen Napisano 1 Maj 2009 Autor Napisano 1 Maj 2009 Dobrze mam pytanieKupiłem palmtopa Yakumo 300 GPSI teraz mam pare problemów ( ponieważ nie wiem co mam zrobić )1.Czy ktoś moze napisać mi jak spolszczyc palmtopa który jest po niemicku [ściągnołem zangielszczeniei łatke polską]z tego linku --> http://rs61.rapidshare.com/files/108..._co_trzeba.rarNo ale nie wiem co i jak zrobić2.Nie wiem z kad ściągnać Oziego CE i czy tylko on jest potrzebny żeby działały mapy3. Co to jest Tomtom??Prosze o pomocPozdrawiam Hagen
woytas Napisano 1 Maj 2009 Napisano 1 Maj 2009 Google prawde Ci powie...http://www.oziexplorer.com/ - znajdziesz oziego i inne aplikacje do konwersji map ze zwyklego oziego na ceTom tom - taki program do nawigacji samochodowej - cos ala nasza automapa - ale ma na noc do tego programu
Swiety82 Napisano 1 Maj 2009 Napisano 1 Maj 2009 Oziego mogę Ci podesłać ;)Co do spolszczenia-poczytaj specjalistyczne fora-rzadko bywa nawet tak że identyczne egzemplarze jednego rodzaju palmtopa można tak samo spolszczyć-masz przecież inne wersje biosu, inne firmware etc... moje HTC spolszcza się jednym z 4-ch różnych sposobów-nie spolszczałem ponieważ angielskie menu mi pasuje.pogoogluj pod hasłem pda club" etc...
Hagen Napisano 1 Maj 2009 Autor Napisano 1 Maj 2009 Swiety82 będe bardzo wdzieczny za Oziego CE : )mój e-mile www.brasi@vp.plPozdrawiam
Hagen Napisano 1 Maj 2009 Autor Napisano 1 Maj 2009 czy tomtom jest potzrbny gps jezeli mamy Oziego ce ??
woytas Napisano 1 Maj 2009 Napisano 1 Maj 2009 nie rozumiem pytania...Tom tom dziala niezaleznie od oziego - to calkiem inne programy
Swiety82 Napisano 1 Maj 2009 Napisano 1 Maj 2009 Pod TomTom'a nie wgrasz starych map. A i jako normalna nawigacja średnio się sprawuje... mówię o skuteczności na wioskach...
Brzęczyszczykiewicz Napisano 1 Maj 2009 Napisano 1 Maj 2009 Hagen, są specjalistyczne fora na temat GPS. Ale zanim zaczniesz zadawać przedszkolakopodobne pytania tu czy tam, zadaj sobie trud i użyj wyszukiwarki, bo inaczej możesz dostać takie przekierowanie:http://members.lycos.co.uk/wtk/page/google/index.php
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.