festunguben Posted April 6, 2009 Author Posted April 6, 2009 Łuska po prawej stronie ( TT do porównania ) średnica kaliber i długość jak od TT ale zwężenie szyjki inne???
festunguben Posted April 6, 2009 Author Posted April 6, 2009 powojenne łuski od TT były sygnowane podobnie ( cyferki w kółku) jednak że nie pasuje mi te zwężenie.
festunguben Posted April 6, 2009 Author Posted April 6, 2009 druga, dość często wychodzą, ale jeszcze nie rozkminiłem od czego są
festunguben Posted April 6, 2009 Author Posted April 6, 2009 ruska z pewnością, niektóre miały jak dobrze pamiętam bitą gwiazdę.ktoś mi mówił że to od jakiegoś karabinu co dostawali od amerykańców?
honker Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Ta łuska z 1 zdjęcia TT,tylko odpalenie spłonki przy niedomkniętej komorze nabojowej,wynik rozdęcie szyjki łuski.Poszukaj w starszych postach,wyjaśniałem dokładnie i dodawałem foto.Pozdro.*
festunguben Posted April 6, 2009 Author Posted April 6, 2009 Oka, Podzienkował ;) Czy ta rozdęta łuska jest powojenna? Mam dość sporo powojennych łusek od TT (foto), i są podobnie sygnowane, cyferki po prawej stronie to będzie data produkcji? Fakt że wyszła w okopie, ale jeżeli nie jest wojenna to znaczy, że ktoś strzelał sobie po wojnie.
Szarubek Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Witam!Ta łuska z postu 4 i 5 wygląda mi na 20x99 SzWAK.http://www.23ag.ru/html/shvak_20.htmlPozdrawiam - Szarubek
Question
festunguben
Łuska po prawej stronie ( TT do porównania ) średnica kaliber i długość jak od TT ale zwężenie szyjki inne???
10 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.