festunguben Napisano 6 Kwiecień 2009 Autor Napisano 6 Kwiecień 2009 Łuska po prawej stronie ( TT do porównania ) średnica kaliber i długość jak od TT ale zwężenie szyjki inne???
festunguben Napisano 6 Kwiecień 2009 Autor Napisano 6 Kwiecień 2009 powojenne łuski od TT były sygnowane podobnie ( cyferki w kółku) jednak że nie pasuje mi te zwężenie.
festunguben Napisano 6 Kwiecień 2009 Autor Napisano 6 Kwiecień 2009 druga, dość często wychodzą, ale jeszcze nie rozkminiłem od czego są
festunguben Napisano 6 Kwiecień 2009 Autor Napisano 6 Kwiecień 2009 ruska z pewnością, niektóre miały jak dobrze pamiętam bitą gwiazdę.ktoś mi mówił że to od jakiegoś karabinu co dostawali od amerykańców?
honker Napisano 6 Kwiecień 2009 Napisano 6 Kwiecień 2009 Ta łuska z 1 zdjęcia TT,tylko odpalenie spłonki przy niedomkniętej komorze nabojowej,wynik rozdęcie szyjki łuski.Poszukaj w starszych postach,wyjaśniałem dokładnie i dodawałem foto.Pozdro.*
festunguben Napisano 6 Kwiecień 2009 Autor Napisano 6 Kwiecień 2009 Oka, Podzienkował ;) Czy ta rozdęta łuska jest powojenna? Mam dość sporo powojennych łusek od TT (foto), i są podobnie sygnowane, cyferki po prawej stronie to będzie data produkcji? Fakt że wyszła w okopie, ale jeżeli nie jest wojenna to znaczy, że ktoś strzelał sobie po wojnie.
Graudenz 18 Napisano 6 Kwiecień 2009 Napisano 6 Kwiecień 2009 na pewno była wyprodukowana po wojnie :)
Szarubek Napisano 7 Kwiecień 2009 Napisano 7 Kwiecień 2009 Witam!Ta łuska z postu 4 i 5 wygląda mi na 20x99 SzWAK.http://www.23ag.ru/html/shvak_20.htmlPozdrawiam - Szarubek
Pytanie
festunguben
Łuska po prawej stronie ( TT do porównania ) średnica kaliber i długość jak od TT ale zwężenie szyjki inne???
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.