valkyrie Napisano 6 Kwiecień 2009 Share Napisano 6 Kwiecień 2009 Przepraszam! Tak będzie lepiej http://www.tiger1.hu/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krecik2002 Napisano 6 Kwiecień 2009 Share Napisano 6 Kwiecień 2009 Wyglada imponujaco, szkoda ze jezyk troche egoztyczny i nie mozna poczytac co zostalo uzyte z oryginalnych czesci, no i czy to cudo bedzie samo jezdzilo (wyglada jakby cale zawieszenie sami robili) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 6 Kwiecień 2009 Share Napisano 6 Kwiecień 2009 Węgierska replika Tygrysa jest bardzo efektowna i przede wszystkim estetyczna, jednak...http://www.tiger1.hu/galeria/10.jpgna tych gąsienicach, to sobie można najwyżej do sklepu po papierosy wyskoczyć.Niemniej gratuluję zapału i poświęconych środków, nie zostały zmarnowane! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczeniak74 Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 Troszkę o tym jak się w to bawią Słowacyhttp://www.letka13.sk/forum/viewtopic.php?f=9&t=4720&st=0&sk=t&sd=ahttp://www.sme.sk/c/3992768/v-starom-tekove-sa-hodinu-strielalo.htmlhttp://www.militaryfoto.sk/pages/page.php?page=08tekov5&idxPage=1http://www.polox.sk/war/dukla/dukla.htmhttp://www.cas.sk/galeria/121752/?foto=2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krecik2002 Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Robi wrazenie. No i calkiem ladne maja sanitariuszki :DApropo Slowacji, to natknalem sie ostatnio na taki filmik:http://www.youtube.com/watch?v=MVFI9-24Gr0Fajnie to wyglada, prawie gotowa sceneria do jakiejs inscenizacji ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAK36 Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 SUPER SUPER I JESZCZE RAZ SUPER.Może by tak zaprosic TYGRYSA na Operacje południe do Bielska.Była by nielada gradka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Co to ma być???To się powinno znaleźć w „Rekonstrukcyjnych dziwadłach” na pierwszym miejscu!!!Tego nikt mi nie jest w stanie wytłumaczyć!A jak przejrzycie załączone wątki to natkniecie się na więcej takich „smaczków” – pomijam już te nieszczęsne sanitariuszki niemieckie, których obecność na polu walki jest delikatnie mówiąc nie na miejscu!Zazdroszczę Czechom i Słowakom dostępu do broni salutacyjnej, sprzętu jaki posiadają i rozmachu imprez, ale jak widać poziom, który reprezentują ich grupy wcale nie zachwyca…PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 zdjęcie mi się nie załączyło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steiner7 Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 A to koleżanka Węgierka.Spróbujcie się z nią dogadać:-)))Jeździ na imprezy, bo jej brat jeździ, czasami robi za tłumacza.Od czasu zmian politycznych na Węgrzech, od dwóch lat nie było tam żadnych bitew, więc jeżdżą, gdzie się tylko da. Najbliżej mają na Słowację.A poziom tamtych grup? Jak wszędzie. Są ekipy naprawdę fajne pod każdym względem, są też takie, powiedziałbym, imprezowo-rozrywkowe. Z nastawieniem na lansowanie się w mundurze, najchętniej niemieckim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steiner7 Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Do tego lekko faszyzują. Samochody poobklejane godłami i napisami dywizji SS, Tatuaże, sygnety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valkyrie Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Hindus-masz rację! Często widać że nie przywiązują uwagi do umundurowania-w ubiegłym roku na Słowacji-Dukla- widziałem gościa w spodniach Bundes..na dobrych rekonstrukcjach w Polsce jest apel mundurowy i takiemu panu-dziękujemy. Jezdzimy tam jako goście..lepiej podziwiać sprzety,pirotechnikę i całą masę broni-w Bratysławie Słowak miał ciekawy egz.SUOMI!! V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Vide sygnecik w.w sanitariuszki z Węgier. Przyjrzyjcie się :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Pierścionek zaręczynowy ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jur Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Do tego lekko faszyzują. Samochody poobklejane godłami i napisami dywizji SS, Tatuaże, sygnety."To nie jest lekko, to jest po prostu nie do przyjęcia. I tym bardziej cieszę się, że u nas takich delikwentów się z grup pozbywa szybko i sprawnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 Sorki, ale to że mają Samochody poobklejane godłami i napisami dywizji SS" nie świadczy, że faszyzują". A jak by były poobklejane na WH to byliby z Marsa??? Panowie, czy to W-SS czy WH to służyły" jednemu wodzowi i jednemu narodowi. Oczywiście złej sprawie. A tak znowu dzielicie na dobrych i złych. Inna sprawą są owe tatuaże i sygneciki typu sanitariuszka".P.S. Temat dotyczył rekonstrucji w Bratysławie a wywoływane są tu tematy poboczne. Zaraz moderator będzie interweniował :-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jur Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 No to nim moderator zaingeruje, ja zrozumiałem, że obklejone mają współczesne, cywilne samochody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 „…No to nim moderator zaingeruje, ja zrozumiałem, że obklejone mają współczesne, cywilne samochody…”Ja też tak zinterpretowałem tą wypowiedź Steinera.PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 Aaaaaaaa jesli tak, że skody, toyoty, fiaty, itp itd mają poobklejane to rzeczyście mają ze swoją psyche problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steiner7 Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 Dokładnie tak. Pisałem o autach cywilnych.Jako przykład na masce duża gapa", z tą różnicą, że w okrąg wpisany znak VW (Volkswagena), do tego wytrychy" na tarczy, czy na wielkość tylnej szyby napis Feldhernhalle".Sygnet zawsze można po inscenizacji zdjąć, tatuażu już nie bardzo...Ale śliwowicę mieli przednią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 Ci Węgrzy co byli na przemyskim Stalingradzie, tez mieli oklejony samochód podobnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 Bo to Ci sami <lol> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 nawet ich te same kobiety były na Stalingradzie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valkyrie Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 Czytam ostatnie wypowiedzi i jest mi przykro...piszecie o osobach krórych nie znacie.Łatwo kogos posądzać siedząc za komp.Kilku z Was było na Stalingradzie-czemu tam nie było protestów? Wielu odtwarza żołnierzy ss-znam dużo osób...to tacy sami pasjonaci jak my! Wracając do tematu-Oswobodzenie Bratysławy-na końcu imprezy władze Brat. z Ministrem Obrony na czele osobiscie podchodzili do każdej z grup i dziękowali za ciekawą rekonstrukcję.Jeżeli Was to gryzie i nudzi to lepiej siedzieć w domu i szukac sensacji.Jezeli ktos ma coś ciekawego w temacie -Bratysława- to proszę.V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 Faktycznie Tygrys wyglada na podwozie T-55 ale i tak jest super zrobiony, wyglada nie gorzej niz replika z Szeregowca Ryana (tez zrobiona na jakims wspolczesnym podwoziu)"Doszły mnie słuchy że właśnie ten Tygrys grał w Szeregowcu Ryanie"Niestety tygrysy z Szeregowca Ryana były zrobione na podwoziach T-34 co widac z daleka po glistach i przednim kole napedowym gdzie o innych nie wspomne... mialy tez dobrze zrobiony zimmerit(pasta antymagnetyczna)ktory radełkowało sie specjalnymi walkami stad w Ryanowych poprawna szerokosc...ot taka modelarska dokładnosc-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steiner7 Napisano 10 Kwiecień 2009 Share Napisano 10 Kwiecień 2009 Czytam ostatnie wypowiedzi i jest mi przykro...piszecie o osobach których nie znacie. Łatwo kogoś posądzać siedząc za komp.Kilku z Was było na Stalingradzie-czemu tam nie było protestów?"Ja nie mam zamiaru oceniać czy protestować. Ot po prostu opisałem sytuację zastaną. Mnie się to nie podoba, ale Rejtana" z tego powodu robić nie będę. Z grupą Węgrów zakolegowaliśmy" się przednio, spędziliśmy z nimi upojną noc w piecu" oraz wieczór przed rozjazdem do domów.Bardzo sympatyczni, mili ludzie. I tyle tytułem komentarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.