Hunter 85 Napisano 4 Kwiecień 2009 Autor Napisano 4 Kwiecień 2009 witam i proszę o pomoc w id tych ołowianych kulek, dodam że obwód to ok 30 mm, nieregularne kształty. Znalazłem je u podnóża wzgórza gdzie znajdował się fort rzymski, na miejsu obozu z II w.n.e. Dziękuje za pomoc
8total4 Napisano 4 Kwiecień 2009 Napisano 4 Kwiecień 2009 Wojewodztwo Wielkobrytyjskie ?:)moze to kule kartaczne? widać że są stare.poszukaj wątku, w ktorym pokemon podawał obliczanie wagomiaru kul, pod hasłem kula armatnia powinno byc.pozdro!
8total4 Napisano 5 Kwiecień 2009 Napisano 5 Kwiecień 2009 Padre - na wyspach mozna, tylko do nas cywilizacja nie dociera.pozdro!
pomsee Napisano 5 Kwiecień 2009 Napisano 5 Kwiecień 2009 Rzym do nas nie dotarł tom i cywilizacja ma problemy :)))
8total4 Napisano 5 Kwiecień 2009 Napisano 5 Kwiecień 2009 pewnie ze nie dotarl ;)do nas z Rzymu dociera tylko religia :)pozdro!
Hunter 85 Napisano 5 Kwiecień 2009 Autor Napisano 5 Kwiecień 2009 Hehe Święty, tutaj gdyby to rzeczywiście była fibula to na 100% bym ją oddał a co najlepsze państwo wyceniłoby ją i dało mi kasę - ewentualnie do podziału z właścicielem ziemi.pozdro!
Swiety82 Napisano 4 Kwiecień 2009 Napisano 4 Kwiecień 2009 Na przyszłość nie chwal się że kopałeś w takim miejscu.
Pytanie
Hunter 85
witam i proszę o pomoc w id tych ołowianych kulek, dodam że obwód to ok 30 mm, nieregularne kształty. Znalazłem je u podnóża wzgórza gdzie znajdował się fort rzymski, na miejsu obozu z II w.n.e. Dziękuje za pomoc
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.