bartek.s Posted April 3, 2009 Author Share Posted April 3, 2009 Witam.Czy moga to byc sledzie z czasow drugiej wojny swiatowej?Dziekuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liha Posted April 3, 2009 Share Posted April 3, 2009 Witam . Raczej ze składnicy harcerskiej, mam dwa komplety identycznych.pozdrawiam.liha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hebda Posted April 3, 2009 Share Posted April 3, 2009 wojskowe raczej były węższe i miały kwadratowy łepek z oczkiem na linkę by nie spadała. te raczej na pewno harcerskie współczesne.używane do tej pory,są też stalowe.jak byłem w zhp to na jednym z obozów daaawno temu komendant miał wykrywkę,dogadałem się z kwatermistrzem że mu znajde i powykopuje śledzie które zalegały baze obozową(istniejącą od min20lat) wykopałem chyba z 5wiader śledźi to nam dał dwa kartony princes czekoladowych:P bo bardziej mu się opłacało to niż kupowanie nowych w składnicy.a sam pamiętam że jak zwijaliśmy obóz to często nie wyciągaliśmy śledzi jak były mocno wbite w ziemie :D pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cronos Posted April 3, 2009 Share Posted April 3, 2009 Heh jak się tak podróżuje z namiotem to takich śledzi ubywa w zastraszajacym tempie. A potem noze, widelce, ... patyki, i powrót do domu i do turystycznego na zakupy:PPozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
vis1939 Posted April 3, 2009 Share Posted April 3, 2009 Identyczne mam w moim radzieckim 15-letnim namiocie.pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
bartek.s
Witam.Czy moga to byc sledzie z czasow drugiej wojny swiatowej?Dziekuje.
4 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.