bartek.s Napisano 3 Kwiecień 2009 Autor Napisano 3 Kwiecień 2009 Witam.Czy moga to byc sledzie z czasow drugiej wojny swiatowej?Dziekuje.
liha Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 Witam . Raczej ze składnicy harcerskiej, mam dwa komplety identycznych.pozdrawiam.liha
Hebda Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 wojskowe raczej były węższe i miały kwadratowy łepek z oczkiem na linkę by nie spadała. te raczej na pewno harcerskie współczesne.używane do tej pory,są też stalowe.jak byłem w zhp to na jednym z obozów daaawno temu komendant miał wykrywkę,dogadałem się z kwatermistrzem że mu znajde i powykopuje śledzie które zalegały baze obozową(istniejącą od min20lat) wykopałem chyba z 5wiader śledźi to nam dał dwa kartony princes czekoladowych:P bo bardziej mu się opłacało to niż kupowanie nowych w składnicy.a sam pamiętam że jak zwijaliśmy obóz to często nie wyciągaliśmy śledzi jak były mocno wbite w ziemie :D pozdr
Cronos Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 Heh jak się tak podróżuje z namiotem to takich śledzi ubywa w zastraszajacym tempie. A potem noze, widelce, ... patyki, i powrót do domu i do turystycznego na zakupy:PPozdro
vis1939 Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 Identyczne mam w moim radzieckim 15-letnim namiocie.pozdro.
Pytanie
bartek.s
Witam.Czy moga to byc sledzie z czasow drugiej wojny swiatowej?Dziekuje.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.