Skocz do zawartości

Poszukuje planów boforsa wz.36

saperski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Tak jak w temacie pilnie potrzebuje wszelkich planów i rysunków polskiego boforsa wz.36 kal.37mm.
Plany są mi potrzebne do stworzenia repliki owego działka.Działko zostanie przekazane do jakiegoś muzeum lub będzie brało udział w rekonstrukcjach historycznych.
Jeśli ktoś ma takie plany to bardzo prosze żeby je tu wstawił lub przesłał bezporśrednio domnie.
e-mail saper132@op.pl
GG 227446
Pozdrawiam
Napisano
Instrukcja o broni piechoty część 5 i 7 Warszawa 1938
Część 7 to atlas, czyli powinieneś znaleźć wszystkie rysunki i przekroje bez wymiarów oczywiście.
Sygnatura Centralnej Biblioteki Wojskowej 20758
Napisano
bardzo interesująca inicjatywa ...
rozumiem że jeśli potrzebne są plany złożeniowe , bo nie złyszałem o rysunkach wykonawczych, to autorowi przyświeca cel budowy wiernej repliki ....i taka moja drobna wątpliwość ... czy ktoś pokusił się o wykonanie kosztorysu na takie przedsięwzięcie i porównał go z ceną armatki oryginalnej ( oczywiście nie polskiej) na rynku ????

Mam nadzieję że nie będzie to styl budowy repliki prezentowany przez egzemplarz proponowany do wynajmu na allegro, bo to nie wymaga raczej planów.

PATRON - FWP
Napisano
aaaaaaa....to spokojnie , plany są do niczego nie potrzebne .
Mój szcunkowy koszt repliki wz 36 dla samej lawety zamknął się kwotą 20.000 zł i dalej przestałem liczyć .

PATRON - FWP
Napisano
Plany są już mi niepotrzebne ponieważ dowiedziałem sie, że w moim mieście w muzeum MW jest taki bofors więc pojade tam i go zwymiaruje.
Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
Napisano
Jak już zrobisz to proszę podziel się z nami jak rozwiązałeś problem kalamitek, bo ja miałem z tym problemy, dopóki nie zastosowałem współczesnych...
Napisano
Wszytko da rade zrobić, lecz to jest sporo czasu więc nieoczeujcie tak szybko jakiś efektów ponieważ ofors jest w dalszym planie ja ogólnie sie zajmuje robieniem replik broni ręcznej.
Ale chce mieć działko już na 70 rocznice wybuchu 2 wojny światowej części już będe zbeirać.
Pozdrowienia
  • 5 months later...
Napisano
saperski! wilczych jagód się najadłeś, czy wąchasz Tri?
P-panc gotowy? Kiedyś na podwórku zrobiliśmy podobną replikę z podwozia od trójkołowego rowerka, znaku drogowego z laminatu i ruskiej aluminiowej rury od odkurzacza. :)))))
saperski mniej PijaRu, więcej działań
Napisano
tu macie kolka - :) w oryginal :
(link do aukcji skasowano)- PATRON
pozdrawiam
Jacek

ps: prosze nie podawać linków do trwających aukcji w dodatku nie prawidłowo opisanych - PATRON

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora PATRON 23:01 27-09-2009

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie