ataka Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 trzeba tez uwazac by nie wyciac za duzo.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ataka Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ataka Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ataka Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 Po zlozeniu w kolbe wszystkie przerobki chowaja sie pod drewnem i jesli wszystko jest zrobione jak trzeba to dalej dziala i mozna oddac strzal (na sucho czy kulka) jak w normalnym asg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 Firma boy od jakiegoś czsu dysponuje też repliką zasilaną gazem podobnie jak marushin jednak jak narazie brak firmy która by zdecydowała się na sprowadzenie owej repliki do swojego sklepu.pozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henry99 Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 Ataka - bebechy są do BOYIa? Pytam, bo widzę, że zamek już się tak nie błyszczy. I od gazówki czy sprężynowego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ataka Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 bebechy są od BOYIa, razem z zamkiem. Kolba pas i okucia juz oryginaly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ataka Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 sprezynowy. w plastikowej kolbie kosztowal zdaje sie 299zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 7 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2009 Sam już nie wiem czy przerabiać kolbę czy metal. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henry99 Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 Wielkie dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
v Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 @ HindusTo była taka lekka doza ironii z mojej strony.Powinienem zakończyć zdanie emotką ;)Więc ;) Pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 9 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2009 Chyba zgodzę się z argumentami kolegi vis1939 i zostawię oryginalną kolbę w spokoju, a przerobię same bebechy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 1 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2009 Po długim czasie udało mi się wreszcie zrealizować z pomocą znajomego ten pomysł. Od razu zaznaczam przerabiany był metal! Drewno jest nietknięte! Mam 2 problemy :1. Na zdjęciu widać że magazynek wystaje z kolby, czy dałoby się zastąpić go oryginałem? 2. Chciałbym usunąć tą ohydną farbę i fajnie go oksydować. Jakiej oksydy użyć? Czy są różne rodzaje dające inny kolor i mające inne parametry? Jestem w tym temacie zielony. Z góry dziękuję.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 1 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2009 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 1 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2009 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 1 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2009 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 1 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2009 Wystający magazynek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 1 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2009 http://www.allegro.pl/item693776755_oksyda_w_pascie_nu_blak_25_gram_black_powder.htmlhttp://www.allegro.pl/item694456186_oksyda_do_stali_czernienie_stali_1kg.htmlhttp://www.allegro.pl/item699817217_oksyda_preparat_do_oksydowania.html????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 1 Sierpień 2009 Share Napisano 1 Sierpień 2009 Widzę że dzięki moim żalą udało się uratować choć jedną oryginalną kolbę od okaleczenia:D,co do magazynka to spróbuj go wygiąć na środku i podpiłować lekko górę pudełka,co do wymiany na oryginał to się nie wypowiadam bo nie wiem jak to spasuje do reszty repliki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 1 Sierpień 2009 Share Napisano 1 Sierpień 2009 Z tego co mi wiadomo to takie repliki są wykonane z jakiego materiału znalopodobnego i raczej oksyda się tego nie będzie trzymać.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 1 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2009 Raczej czy na pewno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 1 Sierpień 2009 Share Napisano 1 Sierpień 2009 Na pewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 1 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2009 To co doradzilibyście zamiast? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 2 Sierpień 2009 Share Napisano 2 Sierpień 2009 ZnAl, po usunięciu farby oczywiście, można doskonale i trwale poczernić patynami do metali kolorowych. Najlepszy będzie chyba gotowy preparat do patynowania na zimno o nazwie Patynol".Daje czarno-grafitową oksydę, transparentną i ładnie się przecierającą z czasem.Samego aluminium takie patyny nie chwytają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 2 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2009 Ok a gdzie można takowy dostać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.