profos Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 Z dzikimi zwierzętami spotykałem się nie raz podczas wykopów. Jeżeli taki zwierz przebiegnie gdzieś w oddali to sama przyjemność popatrzeć. Najgorzej jeżeli zerwie się z legowiska parę metrów przed, wtedy włosy stają dęba :) Z dzikami także miałem parę spotkań. To inteligentne zwierzęta. Kiedy chodziłem w pewnym oddaleniu (15-20 m) to tylko mnie obserwowały. A jeżeli nagle skręciłem w ich stronę zrywały się ze swego legowiska i odbiegały na kilkanaście metrów. I hałasowanie tu nic nie daje. Wszystkie spotkania z nimi miałem w młodnikach gdzie przedzieranie się przez zarośla i trzaskające gałęzie pod nogami powodowały, że musiały mnie słyszeć. A tu fotka z Mierzei. Ta piękna i zgrabna rączka należy do mnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 A tu jest mieszaniec. W lecie mają dostatek jedzenia dzięki turystom. A w zimie potrafią połamać płot domagając się jedzenia od miejscowych, tak mi przynajmniej mówił sprzedawca drożdżówek w Piaskach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 A ten rudzielec nie zje już żadnej kury... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 Może postrzałek albo dopadło go jakieś choróbsko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł80 Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 Mam nadzieje, że nikt z tego forum nie nadzieje się na wykopkach na tego kociaka co nikt go nie może złapać:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkman1948 Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 Myślisz, że ktoś z tamtych okolic dobrowolnie pcha się w las? :) Podejrzewam, że okoliczni poszukiwacze zaniechali na razie wypadów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 30 Marzec 2009 Share Napisano 30 Marzec 2009 Witam!To ja dodam ciekawskiego łosia ;) nie ruszał się z miejsca z 5 min , a dźwiękiem piszczałki był wręcz zaciekawiony :)PozdrOtomekk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zone51 Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 a ja dziś spotkałem takie coś na polu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zone51 Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 ciekaw jestem co to było ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zenit Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Wygląda na szkielet dzika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zenit Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Ostatnio natknąłem się na to samo tylko mój był świeższy i wykrywka nad nim piskała.Pewnie postrzałek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Moje przypadkowe znalezisko,szkoda że nie było drugiego...pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 10 Kwiecień 2009 Share Napisano 10 Kwiecień 2009 Niestety jelenie zrzucają poroże niezwykle rzadko parami,ale są odstępstwa od tej reguły.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal16 Napisano 11 Kwiecień 2009 Share Napisano 11 Kwiecień 2009 ja ostatnio w lesie spotkałem lisa , gdy mnie zobaczyła znieruchomiał , a po chwili uciekł :)ale lisy to nie tylko w lesie coraz więcej ich na osiedlach :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arci Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 A co powiecie na to.Zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tradytor Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 arci dobrze że zdążyłeś pstryknąć fotke zanim uciekły :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 arci tylko nie mów ze puściłeś je wolno:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arci Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 vis1939,Tradytor niestety dały nogę:);) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tradytor Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 szybkie bestie :)) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 napotkałem takiego ptaszka... zawisł biedak na gałęzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 profos jako miłośnik survivalu,nie mów że ten też się zmarnował jak ślimoki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 21 Kwiecień 2009 Share Napisano 21 Kwiecień 2009 Jajca z monetkowego pola... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 26 Maj 2009 Share Napisano 26 Maj 2009 Dziś upał dał się we znaki i wykopki jakoś nie szły.Za to w przerwie na papieroska odwiedził Mnie stały bywalec miejscówki...:-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 26 Maj 2009 Share Napisano 26 Maj 2009 ...po miłej rozmowie na temat upałów poszedł w swoją stronę...pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy84 Napisano 13 Czerwiec 2009 Share Napisano 13 Czerwiec 2009 Ładny:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.