Skocz do zawartości

Odkrycia naszej ekipy 2009r

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 246
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
ostatnio mi łuska jakaś spora wyszła mniej więcej jak dłoń kal 23mm ale takiej jeszcze na własne gały nie widziałem wygląda prawie jak karabinowa ale jest dużo większa na pewno nie do urugwaja ;) jej stugnatury to 4397 55 a i do tego są wypukłe a nie wklęsłe ta łuska jest wsród innych na zdjęciach
Napisano

Dziś doszło w końcu do wymiany sprzętu :)
Po długich rozmyślaniach i marudzeniu na naszym forum,dzwonieniu do kilku kolegów i truciu im 4 liter w końcu zakupiłem sobie x-terkę50 :)
Po powrocie do domu postanowiłem zapoznać się z nowym towarzyszem na najbliższe miesiące w terenie.Zabrałem trochę złomu, monetek i instrukcję w kieszeń,żeby poćwiczyć na łące 300m od bloku.Jak już troszkę skumałem o co cho z gruntem,dźwiękami itp itd zabrałem się do łażenia i...

Napisano

Do tego 3 takie szroty,ale spoko jak na 40min z nowym sprzętem :D

Acha miałbym jeszcze prośbę żeby nie robić z tego wątku miejsca do komunikacji miedzy ludzkiej tylko wykorzystywać go zgodnie z przeznaczeniem.Istnieje tez funkcja wiadomości prywatnej,którą możemy użyć klikając na wybrany nick kolegi do którego mamy jakąś sprawę.

Na koniec dziękuje wszystkim za pomoc w doradzaniu mi na temat wykrywacza (oni wiedzą o kim piszę) cierpliwości i wyrozumiałości w moim marudzenie,oraz za wspólny niedzielny wypad :) Trzeba to powtórzyć :)

Napisano
Road w odpowiedzi na Twoje pytanie, tę monete obstawialbym jako kopiejke, tak wyglądać powinna:
https://ssl.allegro.pl/item536674749_536674749.html
Napisano
Kolego Łukaszu Twoja łuska to z pewnością Łuska z działka Wja-23 z Iła-2.
Dosyć częste znalezisko, nawet mnie się udało wywąchać kilka, były nawet blachy z postrzelanego Iła:)))

Roadrunner widzę, a raczej czytam, że zmieniłeś sprzęt na bardziej pospolity a nie jakieś wynalazki ze stajni Garretta :)))
Ech ja się w końcu muszę wybrać na jakiś spacer.

Pozdrawiam.
Napisano
nie z iła napewno nie jak się gościa pytałem to nawet sam niewiedział od czego i mówił że on i jego koledzy nigdy czegoś takiego nie wykopali i mówili że to żadkość ale wiem jedno napewno nie od iła..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie