Gniewkos Napisano 8 Luty 2009 Share Napisano 8 Luty 2009 Pewnie współczesna podczas chodzenia miałem spotkanie z 15 myśliwymi:) pogadaliśmy sobie trochę:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 8 Luty 2009 Share Napisano 8 Luty 2009 To myśliwskie to breneka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 9 Luty 2009 Share Napisano 9 Luty 2009 hehe szykuję się na mały 2,5h wypadzik w środku tygodnia ale kurde mróz znowu zaczyna chwytać...panowie jak moje fanciki? toż to moje 3 wyjście w teren w karierze dopiero:)pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 9 Luty 2009 Share Napisano 9 Luty 2009 To aluminiowe, podłużne z dziurką to niemiecki krowi kolczyk... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix14xxx Napisano 10 Luty 2009 Share Napisano 10 Luty 2009 Podobny łańcuszek ktoś mi zidentyfikował od pelhamu z końskiej uprzęży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 10 Luty 2009 Share Napisano 10 Luty 2009 Przyjrzyj się uważnie, to zupełnie inny łańcuszek, na pewno nie od pelhamu/munsztuka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3Pawel3 Napisano 10 Luty 2009 Share Napisano 10 Luty 2009 Witam w nowym wątku :)W ostatni weekend nie moglem działać w terenie ale wrzuce co się zebrało od początku roku.Na początek boratynka w dość dobrym stanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3Pawel3 Napisano 10 Luty 2009 Share Napisano 10 Luty 2009 ...5 groszy 1931... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3Pawel3 Napisano 10 Luty 2009 Share Napisano 10 Luty 2009 ...medalik... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3Pawel3 Napisano 10 Luty 2009 Share Napisano 10 Luty 2009 ...i tak ciekawsza zbieranina ;)Bez rewelacji, ale zawsze coś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 10 Luty 2009 Share Napisano 10 Luty 2009 Czy to na pewno krowi kolczyk? Myślałem, że to jakaś opaska od ciągnika wklejam dokładne zdjęcia aby mieć pewność, aha z jakich lat może pochodzić ten kolczyk?Druga sprawa czy to jest kula? Wyszło na polu miało ok 4mm rdzy na sobie, po wymoczeniu moim specjalnym preparacie wyszło coś takiego, trochę długie mi się wydaje od czego to?Długość to 30mm, średnica 7mm.pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 10 Luty 2009 Share Napisano 10 Luty 2009 Druga strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 10 Luty 2009 Share Napisano 10 Luty 2009 Po rozprostowaniu zauważyłem jeszcze takie coś! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honker Napisano 10 Luty 2009 Share Napisano 10 Luty 2009 Witam.R51 ma rację.Sam znalazłem kilka sztuk takich znaczków. Pozdro.* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 11 Luty 2009 Share Napisano 11 Luty 2009 Tutaj masz taki wypasiony z kwasiaka, gdański... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 11 Luty 2009 Share Napisano 11 Luty 2009 A tutaj podobny do Twojego. To na 1000% krowie kolczyki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janushew Napisano 11 Luty 2009 Share Napisano 11 Luty 2009 Świńskie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozi Napisano 11 Luty 2009 Share Napisano 11 Luty 2009 Gniewkos.Ta to podobno kolczyki. Ja trafialem jeszcze z takimi grzybkowatymi łebkami.. Najczęśćiej z nazwa miejscowosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 11 Luty 2009 Share Napisano 11 Luty 2009 Hmm to nieźle tam wydaje mi się, że jakby dorobić K było by na moim Kraków, więc sporo ta krowa musiała by przejść bo do Krakowa mam z 500km...aha czy te blaszki to reszta harmonijki ustnej? obok wyszedł zaraz guzik, może warto by było tam wrócić?pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3Pawel3 Napisano 15 Luty 2009 Share Napisano 15 Luty 2009 Wszyscy wiemy jaka pogoda. Maciek sie przestraszyl ;P ale ja bylem w terenie :) To ciekawsze fanty. 2 łuski od Berdana i Mosina. Było jeszcze jak zwykle sporo od mauserka i guziki, ale bez korony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3Pawel3 Napisano 15 Luty 2009 Share Napisano 15 Luty 2009 W powliżu łusek od Berdana leżał taki guziczek z 11. Z tyłu wybite WN lub NM w zależności jak czytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3Pawel3 Napisano 15 Luty 2009 Share Napisano 15 Luty 2009 Jeszcze wyskoczył inny guzik, może ma ktoś pomysł co to takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3Pawel3 Napisano 15 Luty 2009 Share Napisano 15 Luty 2009 ...i jeszcze coś takiego ale nie mam pojęcia co to. Prosze o wskazówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3Pawel3 Napisano 15 Luty 2009 Share Napisano 15 Luty 2009 Na koniec taka tarcza. Szukałem reszty, ale bez skutku. Jest dość masywna i wygięta w łuk. Czy to przedwojenna? Z jakiego rodzaju nakrycia głowy może pochodzić?Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 15 Luty 2009 Share Napisano 15 Luty 2009 Witajcie!3Pawel3 fajne trafienia, u mnie nieco gorzej w ten weekend, ale śmigałem tylko w sobotę, na drodze gdzie wyszedł mi w zeszłym tygodniu pocisk wyskoczył tym razem, taki o to guzik, było jeszcze kilka sygnałów ale niestety droga zamarznięta i musi jeszcze trochę poczekać. Może wybiorę się gdzieś w tygodniu po robocie ale to zależy od pogody bo niestety ale mróz zaczyna znowu chwytać, a szkoda bo pola już całkiem fajnie odmarzły i można było już chodzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.