belba Napisano 25 Styczeń 2009 Autor Napisano 25 Styczeń 2009 Proszę o identyfikację nieśmiertelnika i tłumaczenie skrótów o ile to nie lipa jakaś.
belba Napisano 25 Styczeń 2009 Autor Napisano 25 Styczeń 2009 Proszę o identyfikację nieśmiertelnika i tłumaczenie skrótów o ile to nie lipa jakaś.
MK Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 Stosowano kropkę po Nr jak i samo Nr. Nieraz zamieszanie kolosalne i nieregulaminowe bicia. Tylko ja nie widzę kropki po 6?Dlaczego zdecydowanie lipne? Wybicie obecnie blachy Bau-Ersatz to naprawdę niewygórowana ambicja :) jaki w tym by był sens i logika?
Lord_Macragge Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 Nieśmiertelnik niemiecki z okresu II WŚ. Należał do żołnierza Bau-Ersatz-Bataillon 1 (1 Budowlanego Batalionu Zapasowego) i wygląda na prawdziwy. Więcej informacji o tej jednostce tutaj:http://www.lexikon-der-wehrmacht.de/Gliederungen/PionierErsBtlBau/PiErsBatBau1-R.htm
belba Napisano 25 Styczeń 2009 Autor Napisano 25 Styczeń 2009 znalezione 4sztuki dwa wybite i dwa tylko z numerem porządkowym ST pod numerem 10083 i ST 10084 dlatego myślałem że to lipa poza tym nitka daje do myślenia ole skoro to oryginał to nitka też
MK Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 Ja również, ale jestem szczerze ciekaw argumentacji która przemawia za zdecydowaną lipnością...
abcd Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 A czy mógłbyś zamieścic zdjęcie którejś blaszki ST.
coriolan Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 Nietypowe bicia:Całkowicie zbędne i niewystępujace w innych kropki : po ukośniku i po liczbie 6.Zbędna kropka po NR - niestosowane NR".Obejrzyj nieśmiertelniki zapasowych batalionów budowlanych tu:http://www.emarken.de
belba Napisano 26 Styczeń 2009 Autor Napisano 26 Styczeń 2009 No właśnie na co komu podrabiać coś co może sprzedać za 20zł nie więcej.A nawet jeśli podrobił to poco wyrzucał tam gdzie zostały znalezione nikt za takie podróby by go nie ukarał.Wszystkie mają równy owal i nie wyglądają na ręczną robotę.Robić formę do wycinania blach i wpakować w nią parę setek po to żeby sprzedawać je na allegro po 5zeta to dopiero LIPA.
Pytanie
belba
Proszę o identyfikację nieśmiertelnika i tłumaczenie skrótów o ile to nie lipa jakaś.
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.