herbstnebel Napisano 22 Styczeń 2009 Autor Napisano 22 Styczeń 2009 http://wiadomosci.onet.pl/1902496,12,item.htmlHistoryk odkrył laboratorium" hitlerowskiego Anioła Śmierci"Josef Kramer, Josef Mengele, Richard Baer, Karl Hoecker.Josef Mengele, Anioła śmierci" z obozu koncentracyjnego w Oświęcimiu, stworzył miasto bliźniaków w Brazylii - pisze Daily Telegraph", powołując się na Jorge'a Camarasa, argentyńskiego historyka, który specjalizuje się w badaniu powojennych losów nazistowskich zbrodniarzy.W książce Mengele. »Anioł Śmierci« w Ameryce Południowej" Camaras tropi ślady lekarza z Auschwitz, który dopuścił się zbrodni. Mengele rezydował w obozie Auschwitz od maja 1943 Poza eksperymentami medycznymi dokonywanymi na więźniach, jego celem było stworzenie rasy panów, czyli ludzi o aryjskich cechach, którzy mieli być spełnieniem marzeń Hitlera. Mengele zajmował się m.in. genetyką bliźniąt. Jorge Camaras twierdzi, że przeprowadzane przed laty nieludzkie eksperymenty mają skutki w czasach dzisiejszych. I ma na to dowody.Schronienie dla Anioła Śmierci"Po wojnie Mengele uciekał. Znalazł schronienie w Ameryce Południowej, głównie w Argentynie, Paragwaju i Brazylii. W 1960 roku Mengele wizytował miasteczko Candido Godoi, gdzie oferował swoje usługi jako... weterynarz. Camaras dotarł do mieszkańców Candido Godoi i jest przekonany, że Mengele kontynuował tam medyczne eksperymenty z bliźniakami.W 1963 r. Mengele znalazł schronienie w niemieckiej enklawie Colonioas Unidas w Paragwaju. Regularnie podróżował do innych miast zamieszkałych przez niemiecką społeczność - w tym do Candido Godoi. To właśnie w tym mieście rozpoczęła się fala narodzin bliźniąt.Myślę, że Candido Godoi mogło być laboratorium Mengelego"- Myślę, że Candido Godoi mogło być laboratorium Mengelego, gdzie ostatecznie udało mu się spełnić swoje marzenia o stworzeniu rasy Aryjskiej niebieskookich blondynów – twierdzi historyk. Udokumentowano, że jego działalność medyczna dotyczyła kobiet w ciąży, które leczył przy użyciu nowego rodzaju leków i preparatów. Mengele nie krył zainteresowania sztucznym zapłodnieniem u ludzi. Z dokumentów wynika, że był zdolny do produkcji" bliźniaków tylko płci męskiej u bydła - pisze Daily Telegraph".Aloisi Finkler - lokalny rolnik - opowiada o wizytach zbrodniarza. - Pytał o choroby zwierząt i zapewniał nas, że będzie mógł je leczyć - zwierza się. Inny farmer dodaje: – On chodził od gospodarstwa do gospodarstwa i przeprowadzał kontrolę zwierząt. Badał gruźlicę u bydła i robił zastrzyki. Mówił też, że jest w stanie przeprowadzić sztuczne zapłodnienie tak u krów jak i u ludzi.Rozwikłać mroczną tajemnicę miasteczkaBurmistrz miasta Anencia próbował rozwikłać mroczną tajemnicę miasteczka. W zeznaniach, które udało mu się zebrać wynika, że Mengele leczył kobiety, którym dawał przyniesione lekarstwa. Czasami przeprowadzał proste zabiegi dentystyczne – mówi da Silva. Mengele jawił się jako wędrowny medyk.Na oficjalnym herbie miasteczka widnieją dwa identyczne profile postaci. Znak drogowy przy wjeździe do miasta wita podróżnych hasłem: Społeczność rolników i kraina bliźniąt".Statystyku narodzin bliźniąt są różne w różnych krajach. Generalnie przyjmuje się, że ciąża mnoga zdarza się raz na 80 ciąż. Tymczasemj jedna na pięć ciąż kobiet z Candido Godoi to ciąża bliźniacza. Urodzone dzieci najczęściej mają blond włosy i niebieskie oczy - pisze Daily Telegraph".jestem w ciężkim szoku.
Swiety82 Napisano 22 Styczeń 2009 Napisano 22 Styczeń 2009 Ciekawy artykuł, widać Mengele nie wyleczył się ze swojej manii do końca życia.
sudajew Napisano 22 Styczeń 2009 Napisano 22 Styczeń 2009 Nie wiem czy kojarzycie, ale był kiedyś taki amerykański horror, co w jednym miasteczku urodziły się blond bliźnięta, z niebieskimi oczami, i znad przyrodzoną mocą...
tomakzr Napisano 23 Styczeń 2009 Napisano 23 Styczeń 2009 a ja mysle ze MENGELE kochal(doslownie)tamtejsze kobiety:)
*adi* Napisano 23 Styczeń 2009 Napisano 23 Styczeń 2009 http://facet.interia.pl/news/dr-mengele-stoi-za-tajemnica-brazylijskich-blizniat,1248042
herbstnebel Napisano 24 Styczeń 2009 Autor Napisano 24 Styczeń 2009 To były chyba dwa filmy amerykańskie - jeden lata 50,60 i drugi, jego remake z 90 (taka szmira sztampowa trącąca myszką) - ostatni występ aktora grającego Supermana zanim spadł z konia... niebieskookie blond dzieciaki tam rządziły dorosłymi, ale nie wiem czy to ten film :P
grba Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 Ira Levin, ten od Rosemary's Baby, napisał opowiadanie The Boys from Brazil - Chłopcy z Brazylii. W 1978 roku nakręcono film. Fabuła opowiada, jak to doktor Mengele w brazylijskiej puszczy klonuje Adolfa H., klonuje wielokrotnie. Potem w różnych rejonach świata sklonowani chłopcy są wychowywani przez nadopiekuńcze matki, okrutnych ojców podobnie jak Adolf. Fabuła zaczyna sie od akcji usuwania tatusiów, by zniknęli z życia podobnie jak stary Adolfa osierocił był Fuerera ... Mengele ma na karku starego Lieberman (wzorowany na Simonie Wiesenthalu), który chce mu przeszkodzić.http://en.wikipedia.org/wiki/The_Boys_from_Brazil_(film)
grba Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 Na Mengele wzorowano też postać Christiana Szella z filmu Marathon Man - Maratończyk. Tym razem Sir Laurence Oliver gra złego. Moja ulubiona scena czy jest bezpiecznie?" Is it safe?http://pl.youtube.com/watch?v=dG5Qk-jB0D4
herbstnebel Napisano 24 Styczeń 2009 Autor Napisano 24 Styczeń 2009 było jeszcze takie cudo z majkelem dudikoffem co się z nazistami po dżungli w berka bawił.
bjar_1 Napisano 26 Luty 2009 Napisano 26 Luty 2009 Reaktywacja ;)http://portalwiedzy.onet.pl/4868,11123,1544441,1,czasopisma.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.