Skocz do zawartości

ProXima czy Ace 250

tiger81

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, proszę o radę co lepiej kupić chodzi mi o monetki. Nie mam zbytnio doświadczenia, dopiero zaczynam. Proszę o podanie dlaczego en jest lepszy od tamtego".
Napisano
Na monetki ACE250,dlaczego?,bo to typowy moneciak,mówiąc krótko,na monetki i militarkę Rutus Proxima,dlaczego?,bo to sprzęt uniwersalny,jeden od drugiego nie jest lepszy,po prostu są to różne konstrukcje,jeżeli chcesz szukać tylko i wyłącznie monetek to bierz Ace250,ja osobiście będę szukał monetki i militaria więc wybrałem Rutusa Proximę,proste,pozdrawiam.
Napisano
Witam, dzięki za info. Szukałem trochę sam o wykrywaczach i przed godzinką zamówiłem rutusa. Mam nadzieję, że się sprawdzi. Proszę o info jeśli można czy jest on naprawdę prosty w obsłudze. Proszę też o jakieś cenne info odnośnie proximy.
Napisano
Aha i jeszcze jedno,pan Arkadiusz ma podobno wypuścić na wiosnę jakąś nową cewkę do Proximy,chodzą słuchy,że o większej średnicy.Pozdrawiam jeszcze raz.
Napisano
To jeżeli wcześniej znajdywałem boratynkę na głębokości 14cm moim ace250 to teraz proximą z 24cm!!! dla mnie to rewelacja a nawet rewolucja!! oby tak było :):)pozdro!!
Napisano
Racja zasłużyłem sobie na tą krytykę nie ylko"ale aż"10cm,wiadomo że każdy centymetr zasięgu jest ważny,ponieważ zwiększa efektywność poszukiwań,proszę więc o wybaczenie,moja wina.
Napisano
Niestety najsłabszą stroną PROXIMY jest instrukcja
właściwie nic z niej nie wynika dla początkującego.
Przykrą dolegliwością jest też zachowanie w pobliżu linii WN 110 kV przy 30 kV i niżej jest ok.
Muszę jednak stwierdzić że mimo zakłuceń ze strony 110 kV wyczesałem monetke 5gr z 1923r.
Na koniec mała ciekawostka dzisiaj na dnie wyschniętego bagna w statyku dostałem niemiecką łuseczke baaaardzo głęboko sam byłem zaskoczony
pozdr
Napisano
Dzięki za info instrukcję mam już wydrukowaną a w poniedziałek powinienem dostać Proximę. Jak dotąd chodziłem z 10 razy z ace 250, a znajomi z solarisem znajdywali dużo więcej. Nie wiedziałem czy chodzi o doświadczenie czy co. Te 10cm to dość sporo. Na następny weekend trzeba się wybrqać na poszukiwania.
P.s.
czy wie ktoś gdzie można znaleźć katalog z spiel marke. Mam taką z łabędziem i chciałbym dowiedzieć się z kiedy jest itd.
Napisano
Tylko uważaj żeby niebiescy" cię nie złapali,chyba że masz stosowne pozwolenia,wtedy nie musisz się obawiać,a swoją drogą do każdego kupionego wykrywacza,producent powinien dorzucić gratis czapkę niewidkę".Pozdr.
Napisano
Ja nie straszę,ja ostrzegam,jeżeli szukacie bez pozwoleń,to starajcie się być niewidoczni,tak się składa,że mnie złapalizieloni"i dowalili mi 5000 !!!! grzywny,do tego zadzwonili po iebieskich", iebiescy" przyjechali,skonfiskowali wykrywacz i samochód ,ale to jeszcze nic, iebiescy" zrobili kocioł w domu,znaleźli parę monet z 1827r. i wysłali do ekspertyzy archeologicznej,całe szczęście że nie zbieram broni ,niedługo rozprawa ,na razie muszę się zgłaszać co tydzień na policję,poszukiwania w Polsce to jednak bardzo drogi sport.
Napisano
Nie ma co drążyć tematu. Nie rozumiem wyparcia jakie panuje na tym forum. Trzeba przyjąć do wiadomości fakt, że z wykrywaczem metalu w Polsce jest tak samo jak a antyradarem. Można legalnie produkować, można legalnie kupować i posiadać. Ale nie można legalnie używać. Idiotyczne ale prawdziwe. I o co tu się oburzać ColdDemons??? Wychodząc z kijem zakończonym kółkiem w pole jesteśmy przestępcami. Pytanie tylko czy zostaniemy przez organa" zignorowani (jak kierowca jadący 70km/h po Warszawie) czy nie, i zacznie się piekło, jakbyśmy jadąc po pijaku zabili dziecko na pasach. Dlatego trzeba zachować umiar i jeździć maksymalnie 70-tką, a nie np 90-tką. Wtedy co najwyżej wzbudzimy zainteresowanie a nawet sympatię.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie