barbara7 Napisano 21 Styczeń 2009 Autor Napisano 21 Styczeń 2009 http://www.policja.pl/portal/pol/1/35396/Przywlaszczyl_zabytkowy_buzdygan.html
pomsee Napisano 21 Styczeń 2009 Napisano 21 Styczeń 2009 Nie mogłem się powstrzymać. Fota ze strony z ewsem".Popatrzcie na te dwa zabytkowe egzemplarze białej broni".Ja rozumiem, że policja to żadni specjaliści od zabytków ale żeby się AŻ TAK kompromitować?Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 19:43 21-01-2009
pomsee Napisano 21 Styczeń 2009 Napisano 21 Styczeń 2009 No i ten uzdygan paradny" produkcji chyba Made in China :)))
Schivelbein Napisano 21 Styczeń 2009 Napisano 21 Styczeń 2009 Po pierwsze nikogo z rana nie wpuszczać . Gdy ta informacja potwierdziła się, funkcjonariusze z samego rana pojechali do 52-latka i przeszukali jego mieszkanie."
pomsee Napisano 21 Styczeń 2009 Napisano 21 Styczeń 2009 Ale przyznasz, że połów mieli obfity", niedługo będą rekwirować zabytki" na skupach złomu :D
suchy84 Napisano 21 Styczeń 2009 Napisano 21 Styczeń 2009 Toć to najprawdziwszy topór wikingów!!!Nawet napisali że z Łodzi, może też wikingów, tylko gdzie ta łódka? Może też w Wieluniu...Paranoja
Trooper85 Napisano 21 Styczeń 2009 Napisano 21 Styczeń 2009 To nie jest żałosne. To jest przerażające.
pomsee Napisano 21 Styczeń 2009 Napisano 21 Styczeń 2009 Trooper popatrz na to z innej strony: Ile to świń uratowało życie bo nie będzie zarżnięta jednym z zarekwirowanych mieczy" :)))
woytas Napisano 21 Styczeń 2009 Napisano 21 Styczeń 2009 to po lewej to postrach chlewika...z jakiej epoki? ming czy ping-pong?To nie jest smieszne - to jest straszne, przerazajace...
piotr777 Napisano 21 Styczeń 2009 Napisano 21 Styczeń 2009 żałosne szkoda gadać!! i ten topór z bazaru kupa śmiechu
pomsee Napisano 21 Styczeń 2009 Napisano 21 Styczeń 2009 Panowie bez głupich uwag. Dobra kultury narodowej chronione przez naszą dzielną policję Wam się nie podobają???:D
kijow Napisano 21 Styczeń 2009 Napisano 21 Styczeń 2009 trzeba zgłaszać takie sprawy do rzecznika spraw obywatelskich a jak nie pomoże to do Strasburga i może wreście przestaną świrować.
8total4 Napisano 22 Styczeń 2009 Napisano 22 Styczeń 2009 przecież to młot Thor'a nie widzicie? stawiam na okres kakaowego brązu..a o ten miecz po lewej zabił by się niejeden hamerykański kolekcjoner..do tego supermegaultrahiperzabytkowa bransoleta rodem z okresu międzywojennego, kilka boratynek w obrzydliwej patynie i zakazany krzyż pospolitego ruszenia..Polakom gratulujemy policji...
kokesh Napisano 22 Styczeń 2009 Napisano 22 Styczeń 2009 Archeolodzy od dłuższego czasu zabiegali o to aby policja podjęła z nimi współpracę w zakresie ścigania elementów ,,wywrotowych ''działających ponoć na szkodę nas wszystkich ,i oto efekty ,a będzie ich coraz więcej ,współpraca układa się znakomicie ,jak widać .A dlaczego tak jest ? .Właściwie to przez nas samych .Nagminne plądrowanie stanowisk archeologicznych ,rozkopywanie mogił ,lasy wyglądające jak pola bitew a pola bitew tak jak by ta bitwa skończyła się wczoraj a nie sześćdziesiąt parę lat temu ,handel tym co udało się wydłubać na giełdach i w internecie ,jakich jeszcze trzeba więcej pretekstów aby dobrać się nam do dupy ?Dziwimy się że archeolodzy nie chcą z nami rozmawiać wolą pogadać z policją ,z hienami, złodziejami ,i drobnymi (czy na pewno drobnymi)handlarzami się nie rozmawia ,tylko się ich tępi .Ilu na tym forum jest prawdziwych miłośników historii ,gotowych podzielić się swymi znaleziskami i nie pytać przede wszystkim ,,ile to jest warte ''.Kiedyś w takiej rozmowie tu na forum zostałem zakrzyczany przez wielbicieli czystego materializmu ,że baterie kosztują ,benzyna też , w domu głodne dzieci a pracy niema .Więc nie dziwcie się że ruszyła ,,maszyna zagłady '',to wy sami wprawiliście ją w ruch .Tylko szkoda tej garstki ,tych uczciwych i prawych ,ale to nie oni tworzyli opinie o naszym środowisku ,niestety .Pozdro...
szajka Napisano 22 Styczeń 2009 Napisano 22 Styczeń 2009 kokesch piękne słowa a czy nie można tego rozwiązać jak w np w Anglii(muzea płacą i nie jeczą)i po drugie owszem oddam fant ktory znalazlem ale w depozyt niech cieszy ludzkie oczy i służy wyższym celom ale ma właściciela prywatnego i co to komu szkodzi kto zostawia nie zakopane dołki ten zostawia wiec nie wrzucaj wszystkich do jednego gara z polem bitwy A co do handlarzy ciekawym czy sam nie chodzisz na giełdy staroci bo czasem można coś fajnego znaleść. A co do archeologow to oni za darmo kopia ?? banda fanatyków ?? Ja chodzę do muzeów dość często wytłumacz mi czemu mam płacić za robienie zdjęć fantów oddanych za darmo na rzecz muzeum skoro już zapłaciłem za wstęp.Państwo nas okrada i ok. A do Policji niech sie czepią afer finansowych bo jakos tu nie widać ich sukcesów lepeij dziadków handlujacych scyzorykami łapać tyle odemnie
kokesh Napisano 22 Styczeń 2009 Napisano 22 Styczeń 2009 Szajka ,nie wiem jak ci mam wytłumaczyć że nie żyjesz w Anglii tylko w Polsce bądź co bądź od jakiegoś czasu kapitalistycznym kraju ,w którym za wszystko się płaci a jednostka taka np. jak Ty może sobie co najwyżej pogadać do lampy .Chciałem uświadomić wszystkim osobnikom lekkiego ducha że stare już nie wróci ,mleko zostało rozlane i trzeba nauczyć się funkcjonować w nowej coraz trudniejszej rzeczywistości lub podzielić losy bohatera artykułu .Pozdro...
8total4 Napisano 22 Styczeń 2009 Napisano 22 Styczeń 2009 chodzi też o fakt ubierania wszystkiego w tajemniczą aurę stawiającą wszystkich poszukiwaczy pod ścianą..kolejna kwestia to celowe nazywanie przedmiotow starymi,aby podnieść sobie renomę i status zatrzymań..tak jak ma miejsce z owym buzdyganem paradnym.. chyba z dziecięcej parady..Władza chce demokracji, ale tylko w słowach, bo nie chce wyrosnąć z tego czego nauczono się za PRL'u..Wczoraj sluchałem przemówienia Prezydenta w radio, i brakuje iluśtam miliardów złotych, i oczywiście nikt nie wie co się z nimi stało..a za jedną setną z tego udało by się wykreować angielski model prawa, i nikogo nikt by nie karał za posiadanie przedmiotów po WŁASNYCH PRZODKACH..Jeżeli w tym kraju rząd obejmujący władzę zmienia tylko progi podatkowe i szkolnictwo, to reszta niestety nie zmieni się sama..Domy aukcyjne handlują monetami Rzymu, Średniowiecznymi denarami, brakteatami i nikt jakoś nie pyta ich o pochodzenie takowych monet.. czemu? Czemu nikt w rządzie nie chce spojrzeć prawdzie w oczy?Każą kopać pod nadzorem archeo - owszem, środowisko się zgodzi.. Będą chcieli wypożyczyć przedmioty na wystawę w muzeum - Środowisko się zgodzi..Będą chcieli wykonać badania na podstawie znalezionych przedmiotów - środowisko się zgodzi..Władzę boli to, iż system angielski nie daje pełnomocnictwa do posiadania znalezionych przez Nas przedmiotów..Każdy z Nas jako Polak powinien mieć prawo do posiadania przedmiotow ktore znalazł by pod nadzorem archeologicznym - bo to przedmioty nie tylko po przodkach rządu, policji i archeologów..pozdro!
kokesh Napisano 22 Styczeń 2009 Napisano 22 Styczeń 2009 8total4 o jakim środowisku mówisz ,o tej garstce próbujących w jakiś miarę normalny sposób zgodnie z obowiązującym prawem i własnym sumieniem radzić sobie w trudnej rzeczywistości czy o tych tysiącach mających gdzieś to wszystko .... ,spieszących się żeby im inni fantów nie wykopali , bo to kasa .Kilka lat temu chodząc w biały dzień przy ruchliwej trasie Katowickiej zatrzymujący się partol policji obejrzał fanty posłuchał opowieści o nich i pogratulował fajnego hobby ,dzisiaj pewnie nie zdążył bym wyjąć wykrywacza .Myśląc o tamtych czasach zadaje sobie pytanie czym zasłużyłem na obecną smutną rzeczywistość i czyja to wina .Pozdro...
maxim026 Napisano 22 Styczeń 2009 Napisano 22 Styczeń 2009 panowie zaraz bedzie HIT W mALBORKU (I NIE TYLKO) stragany sprzedawały średniowieczne miecze i zbroje ale dzielni POLI_sz_CJA ujeła tych sprawców sprzedawali artefakty ze zrabowanych stanowisk arheo a z dochodzenia wychodzi (pięco letniego) że to wykopali na terenie zamku po nocach . pajace
8total4 Napisano 22 Styczeń 2009 Napisano 22 Styczeń 2009 Kokesh - to mowienie o srodowisku było w kwestii, gdyby wprowadzono angielski model prawa dotyczący eksploracji..nie o chwili obecnej..pozdro!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.