blo39 Napisano 16 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2009 http://www.moja-ostroleka.pl/bomby-lotnicze-sluzyly-jako-podnozki-do-wersalki-mapa,1232102623,3.htmlNo ciekawe skąd się dowiedzieli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 16 Styczeń 2009 Share Napisano 16 Styczeń 2009 To się nazywa spać na bombie", a jak gospodarz powie spocznij"-dosłownie 'właduje Cię na minę' :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztal Napisano 16 Styczeń 2009 Share Napisano 16 Styczeń 2009 Tak.. te bomby z prochem w środku to nie przelewki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revelli Napisano 16 Styczeń 2009 Share Napisano 16 Styczeń 2009 Pewnie były przegnite,albo wybuchnięte... . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blo39 Napisano 17 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2009 http://www.moja-ostroleka.pl/nowe-fakty-ws-mezczyzny-ktory-spal-na-pociskach-artyleryjskich-zdjecia,1232132304,2.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loszo_ZCH Napisano 17 Styczeń 2009 Share Napisano 17 Styczeń 2009 Dodatkowo zabezpieczono rtęć w słoiku, amunicję, łuski po amunicji, siarkę, kilkadziesiąt litrów zacieru oraz aparaturę do produkcji bimbru."Też mam w domu siarkęi to nawet na specjalnych patyczkach przygotowaną do wytworzenia zapłonu.Rtęć w szklanych zbiorniczkach też by sie znalazła.A łusek to na kg.Ile dostane jak u mnie to znajdą z 5latek? A aparat no coż pewnei łatwiej na wśi o taki aparat na posesji niz o jakieś wybuchowe złomy w dodatku bez zapalników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWEL*STRC Napisano 17 Styczeń 2009 Share Napisano 17 Styczeń 2009 no to nieżle sobie facet narobił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 17 Styczeń 2009 Share Napisano 17 Styczeń 2009 szkoda tylko tej aparatury do bimbru i zacieru. Wszystko w piach .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fraktal Napisano 17 Styczeń 2009 Share Napisano 17 Styczeń 2009 2 pociski artyleryjskie o wadze około 50 kilogramów każdy"znalezisko to pociski artyleryjskie kalibru 120 i 75 milimetrów"Ten artykuł zapewne pisały dwie osoby. Jeżeli jedna, to tylko idiota może napisać, że dwa pociski zupełnie innej wielkości ważą tyle samo.75mm to waga około 7-10kg, więc jest różnica gdy ktoś pisze, że waży 50kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 17 Styczeń 2009 Share Napisano 17 Styczeń 2009 Najbardziej mnie ciekawi, po jaką cholere trzymali tą rtęć? Jeszcze w słoiko. Bardzo mądrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 17 Styczeń 2009 Share Napisano 17 Styczeń 2009 bo mu sie termometr zbil...i chcial produkcje rteciowek zrobicPost został zmieniony ostatnio przez moderatora woytas 00:17 18-01-2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławek1989 Napisano 18 Styczeń 2009 Share Napisano 18 Styczeń 2009 Ależ ludzie mają pomysły. Wybuchowe łożko to może być modne:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.