detek Napisano 9 Styczeń 2009 Autor Napisano 9 Styczeń 2009 ostatnio u przyjaciela znalazłem takiego cusia, niestety po tym jak go odkopał to postanowił wyczyścić szlifierką i oto co z tego wyszło (wymiary formy: ok 15mm średnicy, wysokość 16-17)
detek Napisano 10 Styczeń 2009 Autor Napisano 10 Styczeń 2009 to nie ja szlifowałem, zaznaczałem to na początku.Co jak co ale dla mnie jest barbarzyństwem traktować takie znalezisko szlifierką.
detek Napisano 9 Styczeń 2009 Autor Napisano 9 Styczeń 2009 ostatnio u przyjaciela znalazłem takiego cusia, niestety po tym jak go odkopał to postanowił wyczyścić szlifierką i oto co z tego wyszło (wymiary formy: ok 15mm średnicy, wysokość 16-17)
detek Napisano 9 Styczeń 2009 Autor Napisano 9 Styczeń 2009 no cóż, to zauważyłem :DMoże jeszcze jedno info, przedmiot znaleziony w ustroniu...Są podejrzenia że tego wichajstra używali kłusownicy z XIX w.
zancus Napisano 9 Styczeń 2009 Napisano 9 Styczeń 2009 typowa kulolejka do broni czarnoprochopwej. niestety niekompletna. oczywiście kłusownicy też mogli takich używać
bandolero Napisano 10 Styczeń 2009 Napisano 10 Styczeń 2009 Kolega zastosował tu nowatorską metodę konserwacji artefaktu, taką bardzo socjalistyczną", no ale w końcu żyjemy w eurokołchozie.
8total4 Napisano 10 Styczeń 2009 Napisano 10 Styczeń 2009 odlewarka do pociskow myśliwskich z XIXw.detek pamietaj o tym że istnieja mniej dsrastyzcne metody czyszczenia niż szlifierka ;)pozdro!
Pytanie
detek
ostatnio u przyjaciela znalazłem takiego cusia, niestety po tym jak go odkopał to postanowił wyczyścić szlifierką i oto co z tego wyszło (wymiary formy: ok 15mm średnicy, wysokość 16-17)
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.