Humber Napisano 8 Styczeń 2009 Autor Napisano 8 Styczeń 2009 Ktoś pytał o makiety. Było tego sporo... Ludowe wojsko zbudowało Leopardy, Pershingi M-113 i takie tam różne z Bundeshwehry na T-34, SU-76 i paru innych podwoziach. Śmieszne to było, bardzo pilnowane, tajne. Zrobiłem sporo szpiegowskich" zdjęć, niestety czarno-białych, a nasze Szariki były w woodlandzie. Ćwiczyliśmy jak dowalić tym z NATO, a po dwóch latach od dnia wykonania tych zdjęć nie było juz Układu Warszawskiego. Pozdrawiam.W załączeniu dwa (z kilkudziesięciu) zdjęć.
pomsee Napisano 8 Styczeń 2009 Napisano 8 Styczeń 2009 Spokojnie może kolega nie wie jeszcze jak wstawiać foty na forum po co te głupie uwagi.
Tradytor Napisano 8 Styczeń 2009 Napisano 8 Styczeń 2009 Poczytaj kolego jak się wstawia zdjęcia nie wiem może są za duże i dlatego nie chcą się załadować bo chyba się nie załadowało
Hitboy64 Napisano 8 Styczeń 2009 Napisano 8 Styczeń 2009 Humber nie mogę zaakceptować tych 2 postów bo nie ma tam zdjęć, coś źle robisz
Humber Napisano 8 Styczeń 2009 Autor Napisano 8 Styczeń 2009 Nie, to miał być M-551 gen. Sheridan, a za nim Marder Bundeswehry. Generalnie to wszystko było dziełem wesołych spawaczy, np. Pershing był zbudowany z siedmiu beczek 200l ;)
Humber Napisano 9 Styczeń 2009 Autor Napisano 9 Styczeń 2009 Tradytor - mam więcej zdjęc, to wszysko było tak absurdalne że musiałem utrwalić, teraz widzę że za mało, ale wiadomo nie było cyfróweki no i zakaz fotografowania.
Humber Napisano 9 Styczeń 2009 Autor Napisano 9 Styczeń 2009 Znowu literówka, powinno być wszystko, za szybko piszę
coe Napisano 9 Styczeń 2009 Napisano 9 Styczeń 2009 A niby dlaczego to było takie absurdalne???Dlatego, że polskie... czy dlatego, że mieliśmy dowalić NATO"?To raczej bardzo ciekawy i nieznany rozdział historii WP.Amerykanie mieli i ciągle mają całe oddziały złożone z takich pojazdów i nikt nie mówi tam o absurdach.Kilka przykładów:
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.