miroslav Napisano 18 Luty Napisano 18 Luty Z chęcią :) poznam Waszą opinię na temat oznaczeń wieży czołgu dowódczego z fotki . Że jakość kiepska to już stwierdziłem :))) a może trafiła do Waszych zbiorów i istnieje możliwość lepszego zbliżenia ?
miroslav Napisano %s o %s Napisano %s o %s Niestety zdjęć tylnej części wieży Kleiner Panzerbefehlswagen do porównań znalazłem znikomo, nieco więcej opisów z boku pancerza . Numery związane z tematem RN3 , 600 ,601 ,I 01 ,II 01 oraz ostatnie 500 . Przez analogię uwzględniając szereg w którym znajduje się pojazd należałoby domyślnie przyjąć że posiada nr. 501 . a górna "belka " to tekst - napis . Niby oczywiste aczkolwiek na pięćsetce żadnych dodatkowych oznaczeń tyłu nie znalazłem . Podobny stoi na składowisku w Mokrej III.
miroslav Napisano %s o %s Napisano %s o %s Numerologicznych gdybań ciąg dalszy - może to dla WAS kłopotliwe ale miejcie nadzieję że w wyniku zamilknę na kolejny rok ;) Jak zapewne zauważyliście wszystkie zidentyfikowane pięćsetki znajdują się na składowisku Mokra 3 natomiast dwusetki na Mokrej 2 . Zastanawiało mnie dlaczego wśród wraków nie widzę korpusu czołgu bez wieży domyślnie nr. 142. Jeśli segregowali pojazdy to w zachodniej części Mokrej 2 powinno się znajdować kolejne składowisko setek wraz ze wspomnianym powyżej . I podobne zdjęcia istnieją ale jak dotąd nie miałem podstaw do ich umieszczenia w temacie .
miroslav Napisano %s o %s Napisano %s o %s Drobna uwaga aby Koledzy z Częstochowy nie uznali mnie za "zaprzańca " :) Oczywiście wiele ujęć tego albumu przedstawiających uszkodzony sprzęt wojenny związana jest z wysiłkiem zbrojnym 7DP . Zwłaszcza zdjęcia z placu głównego . I tu również można przyjąć że istniały kolejne miejsca składowania nie objęte dokumentacją fotograficzną .
miroslav Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu była mowa o 501 więc może zdjęcie do kompletu ?
Rekomendowane odpowiedzi