the_tuna Napisano 14 Grudzień 2008 Autor Napisano 14 Grudzień 2008 1...może ktoś z Was rozpozna te budy :)
the_tuna Napisano 14 Grudzień 2008 Autor Napisano 14 Grudzień 2008 Chałupa niby taka jak każda inna...
the_tuna Napisano 14 Grudzień 2008 Autor Napisano 14 Grudzień 2008 zdjęcie zrobione prawdopodobnie ze skrzyżowania...charakterystyczny krzyż i podmurówka domu..może ktoś gdzieś widział takie miejsce?? :) może jakaś wieś na przedmieściach miasta?
the_tuna Napisano 14 Grudzień 2008 Autor Napisano 14 Grudzień 2008 Dwie ostatnie fotki to już bardziej do rozluźnienia;)
mac Napisano 15 Grudzień 2008 Napisano 15 Grudzień 2008 może jakaś podpowiedź, albo co .....................
beaviso Napisano 15 Grudzień 2008 Napisano 15 Grudzień 2008 Budy jak budy, niestety nie rozpoznaję ich, za słabo znam swoje miasto.Znacznie bardziej ciekawi mnie natomiast sama jednostka. To Waffen-SS, a większość ludków to ochotnicy łotewscy. Tuna, masz opis do tych fotek?M.
the_tuna Napisano 15 Grudzień 2008 Autor Napisano 15 Grudzień 2008 tak, to fotki ochotników łotewskich z 15 dywizji ochotniczej a dokładnie z 15 pułku artylerii ... teraz jadę popracować a jak wrócę wstawię resztę...fotki są robione zimą w Gdańsku ..tylko cholera wie gdzie:/
michu-tuna sqad Napisano 15 Grudzień 2008 Napisano 15 Grudzień 2008 Bardzo ciekawe zdjęcia. Ale miejsce? Może nie budynki ale ten krzyż jest bardzo charakterystyczny. Może to być Gdańsk ale też okolica.
marecki. Napisano 15 Grudzień 2008 Napisano 15 Grudzień 2008 zdaje mi się że to Zukowo , te lasy . skarpa , domy hmmmm ?
the_tuna Napisano 16 Grudzień 2008 Autor Napisano 16 Grudzień 2008 dowódca 2 baterii z 15 pułku artylerii porucznik Karlis Purins..jeden z tych co to maszerował przez Gdańsk ...
michu-tuna sqad Napisano 16 Grudzień 2008 Napisano 16 Grudzień 2008 Jak tam? Ma ktoś jakieś spostrzeżenia odnośnie fotek? Ciężko co? Przyglądałem się z samochodu płd. wsch. części przedmieść Gdańska ale nic charakterystyczengo nie widziałem nestety, szkoda :(
the_tuna Napisano 16 Grudzień 2008 Autor Napisano 16 Grudzień 2008 To już trochę poza tematem...dla potwierdzenia bytności fanty zgubione przez jednego z jego chłopaków"
the_tuna Napisano 16 Grudzień 2008 Autor Napisano 16 Grudzień 2008 tu już będzie łatwiej..zdaje się że to koszary na słowackiego?kompania sanitarna lettland
the_tuna Napisano 16 Grudzień 2008 Autor Napisano 16 Grudzień 2008 wycieczka po gdańsku...widać jeden szyld.. po prawej stronie w oddali widać bryłę wysokiego budynku z okrągłą kopułą..-teatr?
the_tuna Napisano 16 Grudzień 2008 Autor Napisano 16 Grudzień 2008 tu już raczej problemu nie będzie..Gdynia po wyładunku z Kurlandii
Horhe Napisano 16 Grudzień 2008 Napisano 16 Grudzień 2008 http://img.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum23/gdanskwycieczka.jpg to Targ Węglowy, fotka zrobiona spod Zespołu przedbramia, narożnik od strony LOTu. Budynek z kopułą to teatr z 1803 roku, dzisiejszy Teatr Wybrzeże po mocnym tjuningu.http://img.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum23/koszary2.jpg to mi wyglada na garaże/warsztaty na terenie koszar na Słowackiego we Wrzeszczu, za Kasynem Oficerskimhttp://img.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum23/koszary.jpg tak to dawne koszary czarnych huzarów"
bartek02 Napisano 17 Grudzień 2008 Napisano 17 Grudzień 2008 http://img.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum23/gdanskwycieczka.jpg według mnie to zdjęcie zrobione we Wrzeszczu na ulicy Grunaldzkiej mniej wiecej na przeciwko dzisiejszego CH Manhatan
Horhe Napisano 17 Grudzień 2008 Napisano 17 Grudzień 2008 lepszy detal by się przydał tego domnieanego teatru i szyldu reklamowego, po nazwie firmy idzie dojść do adresu
beaviso Napisano 18 Grudzień 2008 Napisano 18 Grudzień 2008 Po parominutowym wpatrywaniu się i porównywaniu z innymi zdjęciami, wydaje się, że słuszna jest teza Bartka02. To Wrzeszcz, na przeciwko Manhattanu, blisko rogu z Dmowskiego. Masywny budynek w oddali to dom narożny u wylotu Jaśkowej Doliny. Gdyby dobrze się przypatrzeć, to na najdalszym planie zdjęcia widać pierzeję budynków schodzącą w dół i zawijającą w lewo - dokładnie jak Grunwaldzka we Wrzeszczu.M.
michu-tuna sqad Napisano 21 Grudzień 2008 Napisano 21 Grudzień 2008 no chłopaki co jest????? nie poddawajcie się tak szybko, to wie już ktoś gdzie są te budy z pierwszych zdjęć powyżej?????? Ja objeździłem okolice dookoła gda i nie wiem. Ruszcie głowami też trochę!!!! Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.