peter l-ca Napisano 31 Styczeń 2009 Share Napisano 31 Styczeń 2009 jak tak bedzie nowy bilon wpadal to na wykrywacz nowy uzbierasz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartass11 Napisano 31 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2009 a kto powiedzial ze nie zbieram...moja sympatia tez chce czasem poszukac a mi moja zabawke ciezko wyrwac z rak...a w dwojke szybciej uzbieramy na trzeci;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartass11 Napisano 6 Luty 2009 Autor Share Napisano 6 Luty 2009 znika śnieg i lód a pojawiaja sie monety... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 6 Luty 2009 Share Napisano 6 Luty 2009 Bartass11 ...poszukaj sobie jakiegoś pola wokół starych domostw, kawałka lasu- tam poszperaj...wytrzymaj ciśnienie...zbierz kilka ładnych fotek i wtedy się chwal znaleziskamipzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 6 Luty 2009 Share Napisano 6 Luty 2009 przez ten bilon zamiast mieć na głowie policję lub konserwatora zabytków będzie miał urząd podatkowy , to chociaż jakaś nowość na forum :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 6 Luty 2009 Share Napisano 6 Luty 2009 bartas the tuna ma racje, PRLek na forum tyle nie wrzucaj, najlepiej wcale. Poszukaj coś czego nie bedziesz w stanie zidentyfikować, lub jakies ciekawsze monetki i wtedy pokazujpozdrawiamadek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 7 Luty 2009 Share Napisano 7 Luty 2009 hehe dobre:D bartass11 ale to jest forum traktujące o militarce, historii, wiekowych znaleziskach, numizmatyce, odkryciach(oczywiście;]) itd...a nie o byle czym wyszarpanym z gleby...to, że masz wykrywacz i gdzieś tam sobie łazisz i kopiesz wcale nie pozwala Ci ani tym bardziej nie zobowiązuje Cię do jakiegokolwiek ingerowania i uczestnictwa w życiu Forum...zbierasz drobnice po turystach to spoko, nikomu to nie przeszkadza ale nie znaczy to, że masz zaraz zanieczyszczać tym forum...a skoro masz wykrywke i nie interesuje Cię oranie runa czy pola to najwyraźniej nie jest to miejsce dla Ciebie.może załóż sobie blog...pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartass11 Napisano 7 Luty 2009 Autor Share Napisano 7 Luty 2009 dzial...nasze odkryciato sa wlasnie moje odkrycia - czyt. znaleziska...moze dla wiekszosci smieszne...ale nie dla mnie...dla mnie jest to mile spedzenie czasu i troszke zabawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cobrasaper Napisano 7 Luty 2009 Share Napisano 7 Luty 2009 reworwer fajna sprawda tylko szkoda ze jutro zapukają do ciebie w niedziele z rana o 8.00 za posiadanie nielegalnej broni .i kopania w miejscu archeologicznym:)pozdrawiam eh ta policja itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomakzr Napisano 8 Luty 2009 Share Napisano 8 Luty 2009 jak sie nie odczepicie od chlopaka to zaczne wystawiac swoje pojedynczo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 8 Luty 2009 Share Napisano 8 Luty 2009 Pokazać ci ? ponad 110 kilo.Rozsadzało każdy butel,znajomy musiał mi zrocić specjalny kosz z łęga wiślanego wkładany na mokro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitboy64 Napisano 9 Luty 2009 Share Napisano 9 Luty 2009 Panowie!Nagrody rozdane, ale kolejnej gali już nie będzie, tak więc proszę o poszanowanie kolegów z forum. Tak więc proszę o spokój albo wątek ląduje w koszu.Wszelkie wątpliwości co do sposobu moderacji proszę kierować bezpośrednio do modów, bądź administratora.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Hitboy64 22:45 09-02-2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitboy64 Napisano 9 Luty 2009 Share Napisano 9 Luty 2009 Jak kol. Bartass11 chce pokazywać współczesne monetki - niech to robi, a jak ktoś nie chce pogratulować mu znalezionych 10zł to proszę nie robić w tym wątku kolejnej kłótni, po prostu jak nie interesuje to nie wchodzić i nie komentować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tradytor Napisano 10 Luty 2009 Share Napisano 10 Luty 2009 No troche się działo, nie tylko wyczyścił ale i karteczke dał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArekBMW Napisano 11 Luty 2009 Share Napisano 11 Luty 2009 Mądrego po szkołach to i przyjemnie posłuchac...:)) Do kosza z nim! i tak nic tu ciekawego nie było... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWEL*STRC Napisano 11 Luty 2009 Share Napisano 11 Luty 2009 ej no:),monetki były fajne:):):D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy84 Napisano 11 Luty 2009 Share Napisano 11 Luty 2009 Watek może nie, bo to w sumie watek Batassa który prezentuje tu bądź co badź swoje znaleziska. Do kosz to raczej ten pacjent co zaczepki szuka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 11 Luty 2009 Share Napisano 11 Luty 2009 dajcie sobie spoko z tym sikunem -jestem w Biesach jest super mam sporo fajnych fotek -dam jak wróce :):) dzieki wszystkim za za podobne stanowisko co do tego gościa - już pewne sprawy sie powierdziły -jakby powiedział Bociek nie karmić Trola - wywala mi zasięg -pozdrawiam wszyskich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartass11 Napisano 11 Luty 2009 Autor Share Napisano 11 Luty 2009 Kado15 musze Tobie podziekowac za wzrost odwiedzin mojego watku, i dziekuje tym ktorzy jednak nie widza nic zlego w tych zdjeciach wychodzac z zalozenia jego watek wiec niech wstawia to co chcebylem 2 dni w delegacji i troszke sie tu pozmienialoPolska to jednak dziwny kraj...niby 90% to katolicy ale zero w nich tolerancji..zupelnie nie rozumiem po co te sprzeczki...Was podnieca kawalek zardzewialej blachy...ktora nic nie przypomina i rozpada sie w dloniach a mnie 10gr moneta obiegowa I TYLEA DO TYCH WSZYSTKICH KRZYKACZY MAM MALE PYTANIEDLACZEGO NIC DZIWNEGO NIE WIDZICIE W TYM ZE NP KTOS WSTAWIA SKLEJANE MODELE SAMOLOTU - (co w tym odkrywczego), i zeby nie bylo ja do tej osoby nic nie mam...mial ochote to wstawil, tak jak ja mialem ochote wstawic swoje zdjeciaI prosze przestancie wypisywac tu takie pierdoly...a jesli chcecie sobie ulzyc bo mieliscie zly dzien w pracy czy w szkole to zalozcie sobie nowy watek i tam wylewajcie swoje zale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kado15 Napisano 11 Luty 2009 Share Napisano 11 Luty 2009 Bartass11 - miales prawo wystawic zdjecia wykopkow jakich chciales i sprawa zakonczona. Swoja droga niezle zarobisz na tych drobnych ;] pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartass11 Napisano 11 Luty 2009 Autor Share Napisano 11 Luty 2009 najpierw musze pokryc wydatek zwiazany z kupnem wykrywacza i sluchawek:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 11 Luty 2009 Share Napisano 11 Luty 2009 Panowie wracacie do tematu watku - kazdy ma prawo prezentowac swoje znaleziska - macie pisac glupoty nie piszcie nicMedale byly, moga byc nastepne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 11 Luty 2009 Share Napisano 11 Luty 2009 Bartas11 - Może dlatego że są to modele związane z techniką i historią głównie 2 wojny światowej?A wstawianie obecnej zawartosci portfela ma z historią i odkrywaniem tyle wspolnego co wstawianie zawartosci lodówki w sklepie monopolowym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 11 Luty 2009 Share Napisano 11 Luty 2009 Aleście chłopaki dymu narobili... Chyba wiosna idzie, wszyscy tacy nabuzowani. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArekBMW Napisano 12 Luty 2009 Share Napisano 12 Luty 2009 bartass11 bez urazy ale chyba troche nie Rozumiesz o co tu chodzi i jakich ludzi,(z małymi wyjątkami), skupia to forum.Nikt przecież nie czepia się Ciebie i tego ,że szukasz, tylko po co pokazywac współczesny bilon..? To forum skupia pasjonatów historii (w głównej mierze wojskowości). Pokazałeś jedną fotke pt...ludzie mój sprzęt nieźle wyłapuje współczesne monetki..."i ok. wszyscy przyjęli do wiadomości.. A kolejne fotki z opisami w stylu..dzisiaj 11,56zł...to w sumie po co? Napisz nam prosze. Chyba,że mamy to interpretowac w ten sposób,że bartass chodził dzisiaj np.2 godziny i znalazł 11,56...to nam daje 5,78zł na godzine...(wiedząc,że to współczesny bilon, będący obecnym środkiem płatniczym w Polsce),wychodzi nam na to ,ze bartass11 zarobił 5,78zł za godzine...Upsss to też chyba kiepsko brzmi-bo skoro to znalezisko nie ma wartosci historycznej..to chociaz finansową miec by mogło...ale nie ma...pozostaje więc pytanie Chwalisz sie ? czy Żalisz? (nie wspomne nawet o wyjsciu za 1,46zł....bo to jeszcze ciekawsza" stawka) Także nie Obrażaj się za krytykę...poprostu forumowicze nie wiedzą co autor ma na myśli... Jeżeli cieszą Cię współczesne monetki to fajnie...ale zachowaj tą radośc dla siebie a nam Prezentuj znaleziska o jakiejś wartości historycznej. Pozdrawiam,życze sukcesów ps.post nie ma charakteru złosliwego i prowokujacego dalszych polemik ..ot taka myśl..;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.