latający holender Napisano 11 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2008 tył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 11 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2008 ..trafienie dnia.lubię monety w takim stanie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 11 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2008 tyłek.Do jutra ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 3 grosze- klasa.Gratki.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 A i guziołki też fajne.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 nie chcę nic mówić, ale w.g. mnie trafieniem dnia jest ten guziczek.. jest ciut starszy od tej 3-groszówki i w przepieknym stanie.. w ramach quizu, zapytam co to za guzik i jak go datować? ;)Kto trafi ma u mnie piwo :Ppozdrawiam!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 oczywiscie mówię o guziczku z orłem..pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 http://www.buttonarium.eu/pliki/dawne_guziki_polskie.htmlnr. 5? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 Guziczek z orłem prawdopodobnie lata naste 17-naste 18 naste do dwudziestych XX w , a ludowy połowa - koniec XIX w. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 znaczy się 4:)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 11 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2008 To chyba 4 i pół,orzeł z czwórki, ale napis jest trochę inny,bo czwórka ma W WARSZA,a u mnie jest W WARSZAW-tak jak w opisie piątki,ale za to w piątce jest inny orzełek i sposób umiejscowienia napisów na odwrocie.Może to jakaś odmiana?Karpik dzięki za link !Pozdr ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 zapewne ryciny odbiegają troszeczkę od dokładnego wizerunku orła, ale to właśnie to ;)Niestety, nikt nie wygral piwa.. za podpórki literaturowe jest coca-cola :PGratuluje fajnego guziola rodem z początku XIXw :)pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honker Napisano 12 Grudzień 2008 Share Napisano 12 Grudzień 2008 Witam.Guzik owszem,nie powiem piwo kusi,coca-cola orzeźwia,ale dla mnie 3 grosze ...ach,nie wiem jak określić,taki stan!!!! niech chociaż połowa będzie taka! Latający H. powiedz tylko słowo,a przyjedziemy wszyscy(kopać). :o)Pozdro.** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 12 Grudzień 2008 Share Napisano 12 Grudzień 2008 honker, zaufaj mi że prędzej kupisz takie 3 Grosze, niż kupisz takiego guzika.. z wykopkami jest różnie, trzeba generalnie mieć szczęście :o)poza tym, jak bym trafił takiego orła z 14 to też bym wybrzydzał między guzikami :Ppozdrawiam!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honker Napisano 12 Grudzień 2008 Share Napisano 12 Grudzień 2008 Totalu,nigdy nie wybrzydzam,tylko jak mówi przysłowie:jeden lubi blondynki,a drugi...Pamiętaj,chociaż siwizna zdobi moje nieliczne włosy( :o) ),to fanty znalezione przeze mnie są dla mnie sentymentalnie najważniejsze(i pewnie nie tylko dla mnie),nie ważne:moneta,guzik,czy ewentualnie...inny fant.:o) Pozdro.** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 12 Grudzień 2008 Share Napisano 12 Grudzień 2008 ale to wybrzydzanie, to takie pozytywne, nie w sensie 'natural selection' ;)w każdym razie w.g. mnie wieksze R. ma guziczek..Naturalnie sentymentalne *R to inna sprawa :)upaty jestem, ale się staram hehe ;)pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honker Napisano 12 Grudzień 2008 Share Napisano 12 Grudzień 2008 W naszej nieformalnej profesji" każdy upór wydaje mi się pozytywny i dla tego też chyba istniejemy na tym forum.:))) Pozdro.* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 12 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2008 Wyjątkowość tych wczorajszych skarbów potwierdza dzień dzisiejszy-bardzo skromnie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 12 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2008 ciekawsze-ozdoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 12 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2008 i duża piątka.Czy ktoś wie co to za tabliczka z 18 70 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy_49 Napisano 12 Grudzień 2008 Share Napisano 12 Grudzień 2008 Tabliczka wygląda na zasuwę od mosiężnego żelazka na duszę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 13 Grudzień 2008 Share Napisano 13 Grudzień 2008 Ale za to możesz dać fotkę w dziale Pojazdy/Artyleria;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 14 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2008 Martian,wyobrażasz sobie znależć coś takiego w oryginale???:))))))Już nawet bym odżałował kasę i przebudował pokój byle tylko zmieściła się z lufą ! To dopiero byłby wystrój wnętrza ! Pozdr ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 16 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2008 Dzisiejsze drobiazgi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 16 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2008 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.