Skocz do zawartości

W piasku pod małym miasteczkiem 2

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 342
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
nie chcę nic mówić, ale w.g. mnie trafieniem dnia jest ten guziczek..
jest ciut starszy od tej 3-groszówki i w przepieknym stanie..
w ramach quizu, zapytam co to za guzik i jak go datować? ;)
Kto trafi ma u mnie piwo :P
pozdrawiam!!
Napisano
To chyba 4 i pół,orzeł z czwórki, ale napis jest trochę inny,bo czwórka ma W WARSZA,a u mnie jest W WARSZAW-tak jak w opisie piątki,ale za to w piątce jest inny orzełek i sposób umiejscowienia napisów na odwrocie.Może to jakaś odmiana?
Karpik dzięki za link !

Pozdr !
Napisano
zapewne ryciny odbiegają troszeczkę od dokładnego wizerunku orła, ale to właśnie to ;)
Niestety, nikt nie wygral piwa.. za podpórki literaturowe jest coca-cola :P
Gratuluje fajnego guziola rodem z początku XIXw :)
pozdro!
Napisano
Witam.Guzik owszem,nie powiem piwo kusi,coca-cola orzeźwia,ale dla mnie 3 grosze ...ach,nie wiem jak określić,taki stan!!!! niech chociaż połowa będzie taka! Latający H. powiedz tylko słowo,a przyjedziemy wszyscy(kopać). :o)Pozdro.**
Napisano
honker, zaufaj mi że prędzej kupisz takie 3 Grosze, niż kupisz takiego guzika.. z wykopkami jest różnie, trzeba generalnie mieć szczęście :o)
poza tym, jak bym trafił takiego orła z 14 to też bym wybrzydzał między guzikami :P
pozdrawiam!!
Napisano
Totalu,nigdy nie wybrzydzam,tylko jak mówi przysłowie:jeden lubi blondynki,a drugi...Pamiętaj,chociaż siwizna zdobi moje nieliczne włosy( :o) ),to fanty znalezione przeze mnie są dla mnie sentymentalnie najważniejsze(i pewnie nie tylko dla mnie),nie ważne:moneta,guzik,czy ewentualnie...inny fant.:o) Pozdro.**
Napisano
ale to wybrzydzanie, to takie pozytywne, nie w sensie 'natural selection' ;)
w każdym razie w.g. mnie wieksze R. ma guziczek..
Naturalnie sentymentalne *R to inna sprawa :)
upaty jestem, ale się staram hehe ;)

pozdrawiam!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie