Czlowieksniegu Napisano 17 Listopad 2008 Autor Share Napisano 17 Listopad 2008 ale byli Woje Mirmiła, Zbójcerze, wyprawa Wikingów, skarby ( Złoty Puchar ), ...Janusz Christa nie żyje :-(http://www.plejada.pl/17,12570,news,1,1,ojciec_kajka_i_kokosza_nie_zyje,artykul.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feld Napisano 17 Listopad 2008 Share Napisano 17 Listopad 2008 Pamietam...Pod ławką szkolną sie czytało.A potem nastał czas Thorgala... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 17 Listopad 2008 Share Napisano 17 Listopad 2008 Christa przestał chyba tworzyć ileś tam lat przed śmiercią, dlatego ostatnio nie myło o nim głośno".Żałuje bardzo, że nie wyszło więcej Kajko i Kokoszów", wg. mnie najlepszy polski komiks... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 17 Listopad 2008 Share Napisano 17 Listopad 2008 ups, nie myło a yło" :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 18 Listopad 2008 Share Napisano 18 Listopad 2008 Mi najbardziej podobała się trzyczęściowa opowieść o Kajtku i Koku zmagających się z niejakim von Bombke. Drugi odcinek nosił tytuł Duch bunkra", a jego akcja częściowo rozgrywała się w bunkrze - oczywiście poniemieckim :)A Kajko i Kokosze miałem wszystkie skompletowane - i to jeszcze za czasów późnego PRL, bez Allegro i tym podobnych. Wtedy to było jakieś wyzwanie. Podobnie Tytusy, Klossy... Niektóre odcinki K&K lubiłem i chętnie do nich wracałem, a kilka było takich, które mnie nie wciągnęły. Generalnie jednak bardzo pozytywnie.M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KZ Napisano 18 Listopad 2008 Share Napisano 18 Listopad 2008 No to ja będę w temacie :)Christa urodził się w Wilnie w 1934 r. Całe życie miał swoje własne zdanie, za które np. w stanie wojennym zebrał pały od milicji.Jego ojciec był w LWP, ale jak się zorientował o co chodzi, to poszedł do lasu, do Łupaszki. W oddziale mjra Szeldzielorza walczyli tez starsi bracia Janusza Christy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.