bruner0 Napisano 16 Listopad 2008 Autor Share Napisano 16 Listopad 2008 Każdy z nas ma wykopane mnóstwo dołków,a co za tym idzie i mnóstwo przeróżnych rzeczy.Klamer,guzików,krzyżyków,medalików,monet itp.mnóstwo by wymieniać.W wątku tym chciałbym aby każdy mógł zaprezentować TEN JEDEN" fant w kolekcji(zbiorach),który go zauroczył i stanowi tzw.oczko w głowie"(kolekcji).Oto mój :krzyżyk o wymiarach 7,5cmx4cm ,jak widać ułamany i sklejony :( .Górna część znaleziona wcześniej,dolna belka dopiero po 4 miesiącach ok 5 m od reszty.Nic mnie tak nie cieszy jak on,zajmuje centralne miejsce na tablicy,nie ma dnia żebym na niego choćby nie zerknął .p.s proszę o zamieszczanie jednego przedmiotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 16 Listopad 2008 Share Napisano 16 Listopad 2008 gratuluję pięknego krzyża, napisalem na priv kilka informacji :)jak podładuję baterie, to zapodam coś od siebie.pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aliens Napisano 17 Listopad 2008 Share Napisano 17 Listopad 2008 ale dziw mnie bierze ze znalazłes do niego to co brakowało ,GRATULACJE !!!! pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal16 Napisano 17 Listopad 2008 Share Napisano 17 Listopad 2008 GRATULUJE FANTU ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruner0 Napisano 17 Listopad 2008 Autor Share Napisano 17 Listopad 2008 Dzięki za gratulacje,ale wątek jest założony dla każdego kto chce zaprezentować swój: "TEN JEDEN fant w kolekcji(zbiorach),który go zauroczył i stanowi tzw."oczko w głowie(kolekcji). " zapraszam do prezentacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcion123 Napisano 17 Listopad 2008 Share Napisano 17 Listopad 2008 moja perełka,krzyżaczek winrych von kniprode" :):):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcion123 Napisano 17 Listopad 2008 Share Napisano 17 Listopad 2008 Rev :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dąbek Napisano 17 Listopad 2008 Share Napisano 17 Listopad 2008 A oto moja sympatia,srebrna minjatura odznaki strzelców syberyjskich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dąbek Napisano 17 Listopad 2008 Share Napisano 17 Listopad 2008 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dąbek Napisano 17 Listopad 2008 Share Napisano 17 Listopad 2008 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 17 Listopad 2008 Share Napisano 17 Listopad 2008 Fant ktory najbardziej darzę sentymentem - został zidentyfikowany jako granacik od ładownicy z okresu Powstania Listopadowego.Znaleziony w rodzinnych stronach, obok starodrzewiu, w szczerym polu..pozdrawiam!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 17 Listopad 2008 Share Napisano 17 Listopad 2008 Mój jak dotąd najpiękniejszy i najrzadszy fant - odznaka pułkowa 36 pp Legii Akademickiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Svensson Napisano 18 Listopad 2008 Share Napisano 18 Listopad 2008 A oto moje cudo,nie jest to żaden medal,odznaka ani nic co można jakoś sklasyfikować,w żaden racjonalny sposób nie można określić jego materialnej wartości, ale to nie jest istotne.Ten fant mnie zauroczył,więc pozwalam sobie go tu zamieścić.Krzyż został znaleziony w zeszłym roku podczas wyprawy na mazury,fotkę zrobiłem po powrocie,obecnie krzyż ma własną mini gablotkę i wisi na honorowym miejscu.Ps.bardzo fajny pomysł na wątek kolego Bruner0Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruner0 Napisano 18 Listopad 2008 Autor Share Napisano 18 Listopad 2008 muszę takiego małego ofa we własnym wątku napisać,ale zawsze zazdroszczę jak ktoś coś znajdzie z elementami emalii(bo na tym krzyżu to emalia?), ja jak na razie znalazłem 2 małe wpinki ale z resztkami tejżePanowie przedmioty jak najbardziej warte tego wątku ,pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felfree Napisano 18 Listopad 2008 Share Napisano 18 Listopad 2008 Ato mój siekaniec denara krzyżowego - niema to jak kanarek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
israel Napisano 18 Listopad 2008 Share Napisano 18 Listopad 2008 Ten jeden jedyny, to ciężko wybrać. Podszedłem do tematu też sentymentalnie - dla mnie jako Chełmianina ta OSA jest naj... . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 18 Listopad 2008 Share Napisano 18 Listopad 2008 Obrączka/sygnecik pamiątkowy 1914-1918 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Svensson Napisano 18 Listopad 2008 Share Napisano 18 Listopad 2008 Krzyż jest mosiężny,pokryty warstewką złota oraz emalii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raned Napisano 18 Listopad 2008 Share Napisano 18 Listopad 2008 Sporo lat temu, ale jak dotąd nie do pobicia. Srebro próba 925. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Menzo Napisano 18 Listopad 2008 Share Napisano 18 Listopad 2008 Raned, co to jest dokładnie. Widze ze Gdańsk..++pozdrawiam++++++ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijow Napisano 18 Listopad 2008 Share Napisano 18 Listopad 2008 A to znalezisko z czasów jak Bieszczady były zasobne w dobry towar! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijow Napisano 18 Listopad 2008 Share Napisano 18 Listopad 2008 zd2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijow Napisano 18 Listopad 2008 Share Napisano 18 Listopad 2008 A to mi wpadło przy rozbiorce starej remizy w Bieszczadach prawdopodobnie z którejś z Bieszczadzkich cerkwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raned Napisano 18 Listopad 2008 Share Napisano 18 Listopad 2008 Menzo wyższe odznaczenie Danzig - Westpreussen Alter Kaempfer co można przetłumaczyć Starszy Wojownik" z 1939 r. wersja srebrna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol Napisano 18 Listopad 2008 Share Napisano 18 Listopad 2008 A u mnie miejsce honorowe, na samyum środku, zajmuje ten, o to medal, wykonany z wapnia czy czegos podobnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.