Skocz do zawartości

MOKRA 1939r. - Bitwa pod Mokrą - Wasze fanty

1610

Rekomendowane odpowiedzi

Podobno pod Mokrą nie można już nic znaleźć - bo wszystkie fanty są już dawno w zbiorach kolekcjonerów !?
Teren zryty i przeszukany od lat 70-tych .

Z tej wielkiej bitwy Września 39' prawie nic nie pozostało - nawet w muzeum szkolnym w Mokrej pozostały resztki - bo zbiory oddawane kiedyś przez mieszkańcow okolicznych miejscowości ulotniły się " .

Dlatego proponuję - kto z Was ma ciekawe i na 100% pochodzące z tamtej bitwy ( bez ściemy ) zbiory - to proszę o zamieszczenie tutaj .

A to moje fanty :
Kilka lat temu trafiłem u jednego rolnika we wsi Mokra I - koła z czołgu PzKpfw I

• 2 weeks later...
szczerze mowiac nie polecam, ludzie nastawieni mało przyjaźnie.. wiem bo odczulem to na wlasnej skórze już 3 razy :)
mam jeszcze pomysl na jedno miejsce, ale też ciężki temat..
Feld, pogadamy o tym jak będziesz w Czę100..
pozdro ;)

Panowie popełniaja zasadniczy błąd - wybierajac sie w takie miejsca z pustymi rękami - potem są tego efekty na plecach !
Trzeba mieć w jednej kieszeni flaszkę a w drugiej kiełbasę dla Rolnika i jego Psa .
Wszyscy wiedzą , że w Polsce nikt nie lubi jak mu się chodzi po polu !

A Panowie jakoś niechętnie chcą pokazywać swoje fanty - a właśnie po TO załozyłem ten temat - tylko fotki z opisem a nie pogaduszki !

Wstydzicie się swoich znalezisk czy jak ???

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
Cześć Jestem Mikołaj mam 21 jeden lata ale pika juz ze 6 i mam takie pytanko do kolegi 1610 mianowicie chodzi o zdjecie fantów z mokrej chodzi mi własciwie o tego mniejszego orzełka z napisaem PSO znalazłem takiego samego na polu ale nie moge go zidentyfikowac jezeli bys napisał co to za orzełek byłbym ci wdzieczny.

-Dukat II

- Garrett 150

- Salamandra VLF

- teraz wyszperałem z zakamarków komputera :

2 lata temu na allegro - wykopki z pod Mokrej - sprzedawał jeden gość z Kłobucka a kupił gość z Krzepic - sami swoi !

• 5 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie