kurkow Napisano 11 Grudzień 2009 Share Napisano 11 Grudzień 2009 albo nowy wątek załóz od razu, bo ten się długo ładuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aliens Napisano 11 Grudzień 2009 Share Napisano 11 Grudzień 2009 fotki zrobie ale jeszcze niech sie pomoczy w szczawiu,nic mu nie bedzie bo wydaje mi sie ze kwas jakby mniej działał,farba widoczna ale mnie interesuje czy jakas kalkomania wyjdzie pewnie bez szczoty na purchle sie nie obejdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aliens Napisano 14 Grudzień 2009 Share Napisano 14 Grudzień 2009 panowie po ponad tygodniowym moczeniu w szczwiu takioto efekt ,moze za mało szczawiu na wiadro wody hehe 1 kg. lub za duzo purchli rdzy bez szczoty sienie obejdzie ...narazie polezy jak bedzie czas to sie wezme do robotyhttp://img46.imageshack.us/img46/2567/img1951o.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/6796/img1952c.jpghttp://img514.imageshack.us/img514/3276/img1954.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aliens Napisano 14 Grudzień 2009 Share Napisano 14 Grudzień 2009 jezeli za duzy format prosze zapisac fotki na dysk beda w mniejszych rozmiarach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman1984 Napisano 14 Grudzień 2009 Share Napisano 14 Grudzień 2009 Korozja jest już pod farbą,tak jak pisał Thomson,będzie się sypał z czasem dalej,sam miałem taki przypadek,z jednej strony szkoda farby z drugiej nienawidzę rdzy!!!:))Mój też narazie leżakuje:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aliens Napisano 14 Grudzień 2009 Share Napisano 14 Grudzień 2009 tak jak mowisz Herman farma widoczna na wierzchu jedynie od srodka lepiej w sumie skorupa twarda trzeba bedzie zwierzchu jechac a myslałem ze moze wyjdzie kalkomania dlatego go tak moczyłem heheh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aliens Napisano 14 Grudzień 2009 Share Napisano 14 Grudzień 2009 panowie pobawie sie elektrolizą moim hełmem ale pytanie ,z racji tego ze nie bawiłęm sie w to jeszcze to jaki zasilacz i jaki roztwor najlepiej zastosowac??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 14 Grudzień 2009 Share Napisano 14 Grudzień 2009 Magiczne linki: http://www.odkrywca.pl/elektroliza-pytania,565786.html#565786ihttp://mauser98k.internetdsl.pl/elekt.htmlPozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hans1942 Napisano 17 Grudzień 2009 Share Napisano 17 Grudzień 2009 Witam,Wszędzie tutaj było omawiane moczenie hełmów w standardowej farbie w kwasie szczawiowym. Ja jednak mam pytanie dotyczące hełmu w kamuflażu. Czy takie moczenie w kwasie szczawiowym mu nie zaszkodzi. Pytam, bo w życiu nie miałem do czynienia z czyszczeniem wykopków tego typu. Dodam jeszcze, że pomiędzy farbą standardową i kamuflażową wytworzyła się rdza, która wycisnęła purchle na tej ostatniej. Czy ten kwas szczawiowy to w miarę bezpieczna (dla fantów) metoda, czy w tym wypadku zastosować może coś innego?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maaarcin Napisano 23 Grudzień 2009 Share Napisano 23 Grudzień 2009 A jak ten kwas ma się do oksydowanych fantów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman1984 Napisano 23 Grudzień 2009 Share Napisano 23 Grudzień 2009 Z tego co wiem to każdy kwas jeździ po oksydzie jak po starej kobyle.Odradzam.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maaarcin Napisano 23 Grudzień 2009 Share Napisano 23 Grudzień 2009 Nie chce zasmiecac watku, ale czym na fancik z oksyda dzialac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 23 Grudzień 2009 Share Napisano 23 Grudzień 2009 Nie ten temat! Szmatka i olej, Balistol i temu podobne.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OloOcki Napisano 1 Luty 2010 Share Napisano 1 Luty 2010 Diago co z tymi fotami? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 4 Luty 2010 Autor Share Napisano 4 Luty 2010 malo czasu mam :( caly czas w robocie ;/ ale obiecuje wstawić w tym tyg :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teges Napisano 4 Luty 2010 Share Napisano 4 Luty 2010 Troszkę z innej beczki. Od wakacji mam taką puszkę. Jak widać jest na niej mnóstwo farby, środek zachował się w 100%. Niestety na wierzchu występuje rdza. Kupować kwas czy zostawić jak jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teges Napisano 4 Luty 2010 Share Napisano 4 Luty 2010 Dodatkowo pod spodem taka sympatyczna pieczątka ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 4 Luty 2010 Share Napisano 4 Luty 2010 Moim zdaniem lepiej zostawić tak jak jest. Po kąpieli szlag może trafić pieczątke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman1984 Napisano 5 Luty 2010 Share Napisano 5 Luty 2010 Może spróbuj fosolem,omijając pieczątkę,smarując miejsca chorobowo zmienione":),w kwasie też bym nie moczył.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 5 Luty 2010 Autor Share Napisano 5 Luty 2010 nie wiadomo co sie stanie z pieczątką ;/ wiec nie ryzykuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teges Napisano 5 Luty 2010 Share Napisano 5 Luty 2010 Pierwsze dwie litery są już przysłonięte rdzą, napis powinien brzmieć 'villame' albo jakoś tak. A czy ją zabezpieczyć przed dalszą korozją? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OloOcki Napisano 5 Luty 2010 Share Napisano 5 Luty 2010 WD 40 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurkow Napisano 6 Luty 2010 Share Napisano 6 Luty 2010 Ciekawe co wyjdzie po kąpieli, ale jestem nastawiony pozytywnie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OloOcki Napisano 7 Luty 2010 Share Napisano 7 Luty 2010 Powinien wyjść ładnie ;) nie ma dużo rdzy. Powodzenia! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurkow Napisano 11 Czerwiec 2010 Share Napisano 11 Czerwiec 2010 Dobra, to pytanie co zrobiłem źle?Nie miałem pod ręką odpowiednio dużego wiadra, więc musiałem moczyć hełm na dwa razy. Wsadziłem go grzebieniem d dołu i po godzinie był taki oto efekt. Farbę diabli wzięli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.