grba Posted October 31, 2008 Author Share Posted October 31, 2008 Na YouTube obejrzałem wczoraj ukraiński film z 2003 roku Żelazna sotnia" Залізна сотня http://www.youtube.com/watch?v=DXNKrHdWs0c&feature=relatedNie będę rozpisywał się... Postacie Polaków, polskie mundury to karykatura, agitka w najlepszym sowieckim stylu. Zresztą Studio im. Dowżenki ma tradycje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
grba Posted October 31, 2008 Author Share Posted October 31, 2008 Tak w filmie wygląda generał Świerczewski... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pomsee Posted October 31, 2008 Share Posted October 31, 2008 Oglądałem to dziadostwo parę lat temu w całości.Nie warte uwagi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danieloff Posted October 31, 2008 Share Posted October 31, 2008 Też to widziałem, polecam dla rozrywki, szczególnie mundurologom:-) Najlepsza z całego filmu była reklama restauracji na samym początku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pomsee Posted October 31, 2008 Share Posted October 31, 2008 Oczywiście amatorzy bajek z mchu i paproci będą po obejrzeniu tego filmu" usatysfakcjonowani :))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
martian. Posted October 31, 2008 Share Posted October 31, 2008 Obejrzałem jeszcze kilka o ich bohaterach... Tacy sami mądrzy jak nasi polscy, słowiańscy neonaziści, fascynaci i piewcy chwały SS, WH i im podobnych. Ale cóż zrobić, jeśli nie ma się chlubnych bohaterów i kart historii, nie zna się jej i nie ma się zasad moralnych... Trzeba tę miłość" (czyt nacjonalizm) do ojczyzny jakoś uosobowić. Szkoda, że akurat do bandytów....W ich przypadku potrafię to zrozumieć bo to ich właśni bohaterowie-bandyci, w naszym polskim przypadku to mimo najszczerszych chęci niestety NIE!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzieci3 Posted November 1, 2008 Share Posted November 1, 2008 Żałosny,ale jaka kultura taki poziom.Wsio normalno.Pzdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
herrmateuss Posted November 1, 2008 Share Posted November 1, 2008 Na tych pagonach to można by było pofrunąć :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
yorik Posted November 1, 2008 Share Posted November 1, 2008 I orły z kołnierza chyba same fruwać potrafią. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Molnar Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 wielki fałsz, bohaterowie spod znaku Tryzuba,a gdzie nasze dzieci wiazane przez nich do drzew drutem kolczastym,fałsz i jescze raz fałsz!!!!! eh Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.